Ne bagă Mutu’ de la Cotroceni în stare de urgență?

A avut Iohannis așa un zvâc, o pornire, un consum gigantic de energie, și a ieșit pe sticlă la ceas de seară, odihnit, cremuit și mâncat.

„Este o perioadă a suferinței. O dramă națională de proporții teribile. Nu avem, însă, altă opțiune decât să o depășim”, a spus Sasul, abținându-se cu greu de la căscat. A mai zis Somnorilă de la Cotroceni și că, în România, campania de vaccinare „s-a mișcat mult prea lent”. Și pregătirile pentru ea au fost „deficitare”.

Opintindu-se din răsputeri să mai țină ochii deschiși, a mai zugrăvit tabloul apocaliptic în câteva nuanțe de maro – căcăniu, scoțând din puțul gândirii scribilor de serviciu niște fraze, ca să nu spună lumea că a dat din gură doar 15 secunde.„ Acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această cumpănă (…) Cifrele confirmă că nu s-a făcut ceea ce a trebuit până acum(…) Orice alte teme trec în plan secund, nimic nu este mai presus de viață (…) Am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin (…) Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar salva viața ”.

Nu mai continui că mă apucă groaza.

Dar totuși, ca să îmi dau seama de viteza de reacție a Mutului Suprem, îmi amintesc cum presa ( da, aia coruptă și nenorocită, leșinată după bani ), măcănea de pe la mijlocul lui iulie 2021 că ritmul vaccinărilor a încetinit, și că, citând niște oameni mai cu creier în cap, la toamnă va fi jale cu j mare ( J ), pentru că zi după zi, campania de vaccinare a încetinit. Și Iohannis a dat tonul la turism, festivaluri, nunți și alte adunări organizate sau neorganizate. Ca să duduie economia. Cât despre prevenție, numai de bine, vedem noi când vine toamna. Și a venit toamna. Și se moare pe capete.

Mă întreb informările alea de la servicii, care scriau negru pe alb că românii se încolonează în spatele șoșocarilor, și caută cu obstinență mercur și aluminiu în vaccin, pe care îl denumesc „ ser experimental” ( pentru că așa scrie pe cutie ), ei bine, informările acelea au contat în procesul decizional?

Nu de alta, dar avem un număr de securiști de rit nou gigantic raportat la numărul de locuitori. Și n-au fost ei în stare să miște ceva în sensul de a stopa rețelele de troli măcănitori, cu accente de daci liberi, ortodocși și suverani?

Rețele care efectiv ne-au îngenunchiat, aruncând pe piața mesajele propagandei ruse de destabilizare a unui stat european.

Dar cifrele în scădere din vară și început de toamnă furnizate de către cei care se ocupau de vaccinare, au contat? A avut cineva dureri de cap din cauza lor. A luat cineva o măsură să le îmbunătățească? Nimeni.

E posibil să ne bage Mutu’ de la Cotroceni din nou în lockdown. Să scoată armata pe străzi ca să ne caute de adeverințe pe propria răspundere. E posibil să stăm din nou în frig în fața magazinelor, pentru că vor restricționa numărul de persoane din interiorul lor. E posibil să dea drumul la persoanele neimunizate pe străzi cu program. E posibil orice!

Și țara stă pe un butoi de pulbere. Guvern demis, facturi gigantice ce vor veni la utilități, secții de spital pline până la refuz.

Numai Dumnezeu ne mai scoate din asta.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *