Săsălache mimează prost și crizele de nervi

A ieșit ieri seară în prime time ca să ne spună că ne dă pedepsă ca la mucoși, pentru că suntem neascultători și nu băgăm ser la umăr. Și că de aia e țara în starea în care e, pentru că nu suntem chibzuiți. Și că ne arată el nouă, de luni încolo, ce înseamnă restricții, ne pune el în genunchi la colț pe coji de nucă.

„ Tocmai s-a încheiat o şedinţă pe care am convocat-o de ieri deja, o şedinţă la care au participat premierul, miniştrii cu atribuţii în domeniul combaterii pandemiei, experţi. Am discutat despre vaccinare, despre şcoli şi despre restricţii. Şi vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura, repet, singura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia. Ştiu că sunt mulţi care încearcă să vă spună că nu este aşa. Haideţi să vedem ce se întâmplă în lume. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 – 80% dintre oameni s-au vaccinat, s-au relaxat. Pandemia, practic, nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă, din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plin val pandemic”, a declarat Săsălache pe un ton clar afectat Și nu avea nici prompter, cum are el de obicei…Vorbea la liber că-i fugeau ochii în cap ca la veverițe.

„ Deci, dragi români, dacă vreţi să terminăm cu această pandemie, vaccinaţi-vă! Dacă vreţi să nu ajungeţi la spital şi să nu ajungeţi la terapie intensivă, vaccinaţi-vă! Nu-i credeţi pe cei care vă mint cum că ar fi periculos, că s-ar întâmpla nu ştiu ce. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinaţi este că scăpaţi de boală şi scăpaţi cert de forme grave de boală, iar noi, ca şi societate, să scăpam odată de această pandemie. Până atunci, până când va convingeţi să vă vaccinaţi, din păcate este nevoie de restricţii prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili. Dar până ajung la restricţii, daţi-mi voie să spun câteva cuvinte despre şcoli. Este evident că şcolile sunt puternic afectate şi prin elevii care sunt infectaţi, dar şi prin personal – profesorii, învăţătorii care se îmbolnăvesc”, a mai zis Mutul Suprem, supărat și plin de draci pentru că numai în mandatele lui bubuie toate bubele, de nu se poate odihni și el ca omul.

„ Deci începând de luni este vacanţă şcolară. Când vorbim despre protecţia individuală nu întâmplător am venit cu mască. Începând de luni masca redevine obligatorie peste tot – şi în interior, şi în exterior, şi la şcoală – unde se mai ţine -, şi în târguri, şi la cinematograf şi dacă vă plimbaţi pe stradă este obligatoriu să aveţi mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî, în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricţii intră în vigoare, asta după ce Comitetul Naţional şi experţii în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme şi le vor transpune, sigur, şi în limbaj juridic. Vreau să dau doar câteva exemple care nu sunt exhaustive”, cu gândul la ce săptămână încărcată are, și ce popor de cacao e în țara asta, care nu ascultă, nu ascultă și nu ascultă.

„ În timpul zilei, la majoritatea activităţilor, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi, din păcate, vor avea o sumedenie de restricţii. Aceste lucruri, sigur, se vor îmbunătăţii pe măsură ce lumea înţelege să se vaccineze şi vom scăpa de această pandemie. Până atunci vă doresc tuturor multă sănătate!”.

Și noi îți dorim multă sănătate, domn Somnorea. Și ne scuzi că te-am deranjat cu chestii minore cum ar fi sute de morți zilnic. Promitem că nu mai facem.

Oricum în cărțile de istorie peste o sută de ani Iliescu va rămâne ca cel care ne-a băgat în NATO, Băsescu ca cel care ne-a băgat în UE, și Iohannis ca cel care ne-a băgat în boală și ne-a tras perfuzii în cap.

Hai siktir domn președinte!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *