Dictatură militară și/sau anarhie sanitară

Și una, și alta. Un vechi dicton masonic spune „ Ordo Ab Chao”. Sau ordine din haos. Și poate fi interpretat în multe feluri. Fie că ordinea se obține din haos, fie că haosul are o ordine și o precizie mai greu de înțeles. Și masonul este chemat să obțină ordine din haos. Sau să supună haosul. Nu îmi este foarte clar, dar înțeleg esența.

Avem ordine și dezordine. Bine și rău. Misiunea omului e aceea să extragă ordinea din dezordine. Sau să facă curat, pentru ca lucrurile să fie limpezi și comprehensibile.

Ceea ce nu pot spune despre președintele nostru. Care vineri a reușit să tragă un „zâââât și la ordin” de a tremurat până și serul în fiole. A zis nici mai mult, nici mai puțin decât PeeeSeeeDeee e bun.

Am înțeles tot. Clar și limpede. Marele Mut de la Cotroceni face ordine din haos. Asta după ce timp de nouă luni a fost paznic la țarcul în care se porcăiau USR, UDMR și PNL, deseori intrând între ei ca să-i potolească. A dormitat pe o ureche așa cum îi stă în fire, coordonând printre momentele de ațipire guvernarea lui Cîțu. Până când treaba a devenit serioasă și USR s-a pupat soios pe bot cu #ciumarosie și AUR și l-au trântit pe Cîțu la votul moțiunii de cenzură. UuuuSeeeReee-ul în care avea atâtea speranțe, și-a tras democrația în cap și a fugit de acasă cu „golanii” de la PeeeSeeeDeee și AUR ca să o pună de un dezmăț, ca o adolescentă obraznică și plină de hormoni.

Și le-a găsit ac de cojoc, propunându-l pe Cioloș prim-ministru, ca să vadă cum e să muști țărâna și să facă caterincă de tine o țară întreagă pe Facebook.

Să ne înțelegem. Pe plaiurile mioritice bătaia nu se dă cu palma. Bătaia cu palma e considerată mângâiere. Aici bătaia se dă cu parul. Până mori, nu până înveți lecția. Pentru că înțelepciunea populară ne arată că „ pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”.

Acum l-a scos pe Ciucă din buzunar. General. Militar de carieră. Vrea să ne arate că cu Ciucă nu le mai merge. Ordinul se execută, nu se discută. Săsălache visează că Ciucă va impune disciplina de fier, milităria coborâtă direct din pod, aproape de dictatura militară. Și poporul va sta drepți. Și se va încolona la vaccin. „ Cu cântec la vaccinnnnn, înainteeee marș!”. „ Treceți batalioane române, vaccinul” se va cânta în următoarea perioadă.

Și pentru Ciucă, mă scuzați, Generalul Ciucă, s-a înțeles cu PeeeSeeeDeee. Și a și recunoscut. Cum domn președinte, cine e de vină pentru orice eșec al mandatului tău? Nu PeeeSeeeDeee ? Nu cumva #ciumarosie nu te lasă să dormi liniștit, în pace. Nu cumva ăștia îți apăsau piciorul pe frână? Acum sunt buni, până treci podul?

Și UuuuSeeeReee e noul PeeeSeeeDeee? Le-ai tras un șut în cwr direct în opoziție? Ești meșter mare la combinații, maestre!

Și cu anarhia sanitară cum rămâne. O tratăm militărește și pe asta, cu tradiționalul „ Vă ia mama draq, marș la vaccin”? Te-a impresionat până la lacrimi că mor câte 300 – 500 pe zi pentru că n-ai fost în stare să pui piciorul în prag în vară și ai dat drumul la restricții. N-aveai tu informările de la servicii în fiecare dimineață, în care spunea clar încă din luna iulie că în ritmul acesta de vaccinare, la sfârșitul lui septembrie începe jalea. Și tot acolo zicea și faptul că Șoșoacă & BOR & televiziunile fomiste operează români pe creier pledând pentru teoria conspirației? Și că va urma anarhie medicală, de unde scapă cine poate. Sau ai ținut în tine până nu s-a mai putut bazându-te pe zicala ” dă-i românului mintea cea de pe urmă”?

Ăsta a fost planul tău? Să vezi coloanele de dricuri care vor stimula vaccinarea?

Săsălache, atitudinea ta pasiv-agresivă a creat noi alei în cimitire. Pentru că ne-ai lăsat la mila sorții deși ai fost informat. Cu subiect și predicat! Te-a durut mai tare să-l vezi pe Cîțu șef la PNL decât poporul viu și sănătos. Și acum ne zvârli în mâinile lui Ciucă militarul și în gura anarhiei medicale.

Educație cu parul până la moarte, asta merităm? Asta e România ta, în care ai ajuns președinte „ pas cu pas”?

Domn președinte Iohannis, te rog să ne scuzi că te deranjăm la servici!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *