Învățăturile lui Scripcaru către fiul lui politic, Coliban

Nici nu am postat bine ieri articolul intitulat „ Coliban n-a sărbătorit ziua armatei” – https://bit.ly/3CkLBWe, în care citatam „ Deci omul era ocupat, lua meditații! Și nu de la oricine, ci de la cel mai bun. Cică de ceva timp Allen + George = Love, dar nu pot oficializa relația că ar pica prost de tot pentru primul, pe care îl mănâncă gândacii de incompetent ce e, dar ar pica unsă pentru al doilea, și i-ar da apă la moară în fața electoratului și partidului.”,

că onor, dragul notru primar a postat pe pagina lui următorul citat din Anton Pann.

„ Doi mincinoşi s-au întâlnit la un drum. Unul dintre ei zise:

– Prietene, vezi turnul acela înalt din depărtare?

– Îl văd, ei şi?

– Dar vezi tu tocmai în vârful turnului cum umblă un şoricel?

– Ce vorbă-i asta? Eu abia văd turnul şi tu-mi pomeneşti de un şoricel? Nu-l văd, dar să ştii că, în schimb, îl aud foarte bine cum umblă în tropot de parcă ar bubui o tobă şi ar avea şi un clopot de gât.

– Te cred…, îi răspunse prietenul, văzându-se înfundat.”

Sunt convins că metaforic dorea să „oficializeze” relația sa cu George Scripcaru. Dar când a văzut că mai există și alte persoane care cunosc tărășenia, a șters repede postarea.

A fost însă mai lent decât „ hienele” din presă care-l vânează și hăituiesc permanent, și care „ fac mocirlă din orice declarație”.

Mai am o singură dilemă. Îmi este imposibil să înțeleg din punct de vedere fizic cum doi poli care poartă aceeași încărcătură, respectiv minus se pot atrage. Că și magnetul, ca să atragă alt magnet, trebuie să se apropie prin polii magnetici opuși.

Dar vine matematica și îmi arată că un număr cu minus adunat cu alt număr cu minus, dă plus. Dar nu plus pentru brașoveni. Pentru brașoveni dă tot minus. Dă un plus mare pentru combinatorii de partid, pentru cei sudați cu sâng la țeava Brașovului, indiferent de cine dă tonul de la primărie.

USR ne-a trebuit, USR avem.

Hai liberare!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “Învățăturile lui Scripcaru către fiul lui politic, Coliban

  1. Relativ la articol nu îmi dau cu părerea.
    În ceea ce privește partea cu matematica (“un număr cu minus adunat cu alt număr cu minus, dă plus”) țin sa va contrazic puțin
    (-x) +(-y) = -x-y = – (x+y)… Deci nu dă plus.. Dă tot minus.
    Corect ar fi fost sa spuneți “un număr cu minus ÎNMULȚIT cu alt număr cu minus, dă plus”
    Astfel: (-X) x (-Y) =+XY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *