Țara arde și Săsălache se piaptănă pe la piramide

Aici se moare pe bune. Cu sutele pe zi. Secțiile ATI sunt aglomerate și foarte puțini mai ies în viață de acolo. Majoritatea paturilor de la ATI se eliberează prin deces. Și asta e tragedie!

Țara mea este în doliu de câteva săptămâni.

Trec pe lângă faptul că toată vara a fost vaccin pe toate gardurile, numai cine n-a vrut nu s-a înțepat. Trec pe lângă faptul că Șoșoacă & Simion la care adaug tot tribul de CoviDaci liberi au zbierat până au rămas fără voce contra restricțiilor și contra vaccinului.

Trec pe lângă faptul că Săsălache, Marele Mut de la Cotroceni a ieșit pe „ sticlă” la începutul verii și a zis că am învins pandemia.

Trec pe lângă aglomerările de oameni de pe plaja de la Costinești, de la festivalurile de muzică, de la congrese de partid .

Și mai trec, cu noduri în gât de data aceasta, pe lângă Gheorghiță, nimicit de incapacitatea lui de comunicare, pe lângă Cîțu, izbit serios de aroganța dictatorială, și pe lângă cohortele de analfabeți funcționali dirijate magistral de către armata „ Marele Alb”.

Nu putem fi conciliați. Prin țara va trece permanent o linie de demarcație între două armate care își cară cărămizi ideologice în cap cu o ferocitate ieșită din comun. Și de data asta se vede în numărul mormintelor din cimitire. Dramă lângă dramă lângă dramă.

În schimb nu pot trece nici măcar cu noduri în gât de nesimțirea atroce a președintelui nostru. Sub nici o formă, în nici un univers paralel, când îți moare poporul la foc automat, nu îți pui palma în cwr și pleci să o plimbi pe „frau” pe la piramide. Nu e momentul de vizite cu scop turistic. Nu acum când țara e îmbrăcată în haine cernite și își jelește morții. Nu acum când e criză guvernamentală, facturile gigantice bat la ușă și toate se scumpesc văzând cu ochii.

Îmi e clar că ceva s-a schimbat în conduita lui Iohannis. A început să le știe pe toate și nu mai ascultă de nimeni. Acum a arătat cu subiect și predicat, punctual că nu-i mai pasă. Asta dacă i-a păsat vreodată cu adevărat.

Tristețe și revolt! Asta simt. Nici măcar nu mă mai interesează ce zic Statele Unite sau Europa despre asta. Pentru că dacă suntem unii care ne zbatem să dezvoltăm bucata asta de lume numită România, pe zi ce trece observ cum cei care într-adevăr au în fișa postului asta, „dezertează”. Și asta e monstruos.

Cum te mai poți uita în ochii semenului tău când în loc să te bați cu durerea și oroarea prin care trece poporul tău, te duci cu „frau” la piramide?

La întrebarea asta numai președintele Iohannis ne poate răspunde.

Deși mă tem că este o întrebare retorică.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *