Dacă nu te-a lovit depresia acum, sigur anxietatea te așteaptă după colț

Am asistat odată la un dialog care conținea mult spirit, iară unul dintre interlocutori îl întreabă pe altul ceva de genul „ Dar tu ce vrei de la viață?”. Și vine un răspuns halucinant. „ Din ce în ce mai mult orice!”.

Și răspunsul a fost ascultat. Am primit „ din ce în ce mai mult orice!”.

Am primit o boleșniță care merge cu coasa ascuțită bine și rade tot ce îi iese în cale. Vaccinați, nevaccinați, tineri, bătrâni, nu contează. Să iasă la număr. Se plimbă „ Vidma” din povestea lui Creangă neobosită și ajustează permanent numerele. Ceea ce părea de neconceput acum câțiva ani, se întâmplă acum, spulberând orice încredere în siguranța cetățeanului. Visam noi aici la marginea civilizației să vedem la știri gropi săpate cu buldozerul în cimitire chiar la noi în țară? Doar în filme SF. Speram noi să vedem apocalipsa pe Facebook sub forma a zeci de saci negrii depozitați cuminți pe holurile spitalelor pentru că nu există spații la morga? Halal speranță. „ Vidma” lovește bine, eficient cu coasa ascuțită-brici. Moarte? Prea multă. Boală crâncenă? Excesiv.

Am primit clasa politică pe care o merităm. Și care acum, pe fondul crizei economice, pe fondul crizei de sănătate, și pe fondul crizei guvernamentală, este mai infectă decât o budă revărsată dintr-o autogară anonimă de la capătul unei înfundături de țară. Nici în al doisprezecelea ceas, sub amenințarea alegerilor anticipate nu au bunul simț de a ajunge la conciliere și formarea unui guvern. Înțelepciunea – Atena s-a retras într-un con de umbră și asistă neputincioasă cum Războinicul – Marte își etalează jucăriile, seducând întreaga clasă politică.

Poporul decontează lipsa de viziune și spiritul combativ. E clar, n-am avut clasă politică capabilă să guverneze satisfăcător pe „ mări calme”, dar acum în mijlocul furtunii.

Am primit un BOR corupt până în măduva moaștelor, care deși părea o voce împăciuitoare, învăluită în sobrietate și bună cuviință, în ultima vreme a scos toți „ vampirii” pe media. Ca un ceaun gigantic care dă în clocot bolborosesc vocile venite dinspre BOR. În loc să unească în jurul simbolului Cristic, BOR are propria cruciadă, acționând contrar și nu conform învățăturilor pe care chiar ea le promovează. Sălbatic și nedemn acționează, trăgând de mânecă pe oricine și aruncând aiurea anateme grele, pretinzând ce e al Cezarului în numele lui Dumnezeu. Nici o legătură cu credința, cu modestia cu buna cuviință. Armata preoțească dezbină în loc să adune și să „oblojeasă” rănile spirituale ale poporului.

Nu mai contează nimic. Pentru că trăim apocalipsa post moralității unde individul e incapabil să vadă adevărul din semenul lui. Nu mai contează! Vaccin, nevaccin, boală sau sănătate, rectitudine morală sau hoția deșănțată. Instinctul de supraviețuire a trecut limita suportabilului și legea Cristică dispare în penumbră lăsând locul unor comportamente sălbatice și exacerbate, scoțând cu obstinență din oameni animalul needucat, bestia cu poftă de sânge.

Isteria vinde cel mai bine zilele acestea. Isteria aruncată pe peste tot pe unde există un ochi sau o ureche. Isteria care exploatează tot și înghite cu nesaț energia tuturor.

„ Din ce în ce mai mult orice !” Până când?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – be-healthy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *