„ Pas cu pas”. Așa scăpăm și de Săsălache

Hai că am ajuns și aici. Exact ca un bolnav cu câteva patologii incurabile care avansează necruțător spre fatidicul destin. „ Pas cu pas” cum ar zice Mutannis, președintele nostru.

Noroc că s-a trezit Simion, și între momentele când nu dădea live pe Facebook ca să vadă tot românul cum se face politica la vârf, i-a încolțit un gând în creieraș, ca răspuns la întrebarea „ Cum să fac să am mai multă vizibilitate?”. Și răspunsul a fost „ Mă iau grav de Marele Mut de la Cotroceni”. Și asta a făcut. S-a luat de Marele Mut de la Cotroceni. Cu furie patriotic naționalistă.

Nu zic că n-are dreptate. ARE! Ăsta ar fi cel mai grav lucru. Se cațără Simion acum pe valuri de popularitate utilizând materialul țintei politice în mișcare de nu avem aer. Bine, până se prinde Săsălache că e cu un pas spre peronul de la Gara de Nord cu valiza în mână, mai trece o săptămână.

Speculează extraordinar de bine momentul Simion. În primul rând, acum, în mandatul Marelui Mut se moare pe capete. Și chiar el, președintele nostru, a girat prin inacțiune aproapte tot ce se întâmplă acum la nivel pandemic în România. Că e vândut, că nu e vândut, că e trădător, habarnist, prost, rău intenționat, deja nu mai contează. Pentru că zilnic se ridică spre cer câte o coloană a infinitului compusă din sicrie. Sicriu peste sicriu, asta livrează mai nou jurnalele de știri, zilnic. Sub înaltul patronaj al Președinției României. Al marelui jucător de golf, primul turist al patriei, eminentul profesor absent din viața României.

În al doilea rând, Simion speculează pe bună dreptate, incapacitatea partidelor de la vârful politichiei să ajungă la un consens în legătură cu formarea unui nou guvern. Și cum atunci când doi se bat, al treilea câștigă, al treilea fiind AUR (  sub nici o formă USR nu e al treilea, pentru că au pantalonași pătați pe ei – pată galbenă în față, și maroniu la spate ). Galopant câștigă!

În al treilea rând, Simion mai speculează și transformarea electoratului PSD ( talpa țării ), și a nemulțumiților de actuala clasă politică, care fie au avut sau nu afinități politice, în electorat AUR. Și asta pentru că se vede cu ochiul liber că orice formulă încercată este sortită eșecului. AUR nu are încă anatema guvernării, așa cum și-a atras-o repede USR, în nici nouă luni.

Nu sunt convins că acum avem nevoie de concordie și înțelegere. Pentru că am senzația că PNL-ul lui Cîțu și Iohannis încearcă să negocieze pe cadavrele pandemiei într-un mod autist și psihopat, și tot ce au nevoie e să ne uităm la ei fără nici un fel de reacție.

Și parcă avem nevoie de o trezire a clasei politice care nu a luat în calcul scorul făcut de AUR la alegerile trecute. Nu au sesizat atunci strigătul de ajutor al norodului. Nu au vrut să fie deranjați de la combinații politice. Acum vine Simion cu buldozerul și nivelează tot. Și nu contează pentru nimeni ce doctrină are AUR, pentru ce militează și ce are de gând șă facă.

AUR e ca bătăușul ăla care a fost ignorat de toți golanii din cartier care erau puși pe jaf și combinație, terorizând pe toată lumea. Și asta până în ziua în care a venit și i-a umplut pe toți de sânge, măturând maidanul cu ei, lăsându-i întinși în praf, agonizând. Aproape că nici nu mai contează de unde e și ce vrea atâta timp când locuitorii din cartier au o clipă de satisfacție a răzbunării.

Ciudate vremuri.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “„ Pas cu pas”. Așa scăpăm și de Săsălache

  1. AUR devine simpatic în combinația idiților ce se pretind șmecheri supremi. Când vor deveni partid- adica o castă unde numai dacă te afiliezi imbecilității poți reuși – și astfel o să calce adânc pe urmele USR vor fi pa.
    Momentan sunt un grup de no name ce devin interesanți. Fapt – și lecție de manual petru useriști – când lui Simion televiziunele îi iau un interviu omul se filmează singur pe telefon, Fabulos. Naționaliștii ăi bat la cur pe corporatiști. Au mai multă imaginație folosind strict tehnicile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *