Echipa de fotbal a lui Coliban, ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, mai mult prin instanțe decât pe terenul de fotbal

După cum bine știm, ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, echipa de fotbal născută în urma unor combinații politico – juridice nășite de către Allen Coliban, a preluat locul ecchipei Corona Brașov. Prin cesionarea de loc aprobată de FRF. La momentul cesionării, deși ca condiție preexistentă era trecerea integrală a staff-ului tehnic și a jucătorilor de la Corona Brașov la ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, acest lucru nu s-a întâmplat. Cei care nu au fost doriți la noua echipă, inclusiv antrenorul, au fost zburați, încălcând una dintre condițiile cesionării.

Pe cale de consecință, cei nedreptățiți din cauza nerespectării condițiilor cesiunii ( cât de USR sună treaba asta, cred că li se predă la cursuri membrilor ), au depus memorii la Federația Român de Fotbal. Federație care prin Camera națională de Soluționare a Litigiilor, a dat un verdict pe data de 11 noiembrie 2021, prin care dispune semnarea de către ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, a contractelor cu jucătorii și antrenorii nedreptățiți. În plus se mai cere și plata restanțelor.

Adică, în traducere liberă, după ce Coliban a făcut un exercițiu de contorsionism legislativ și echilibristică juridică, tot cu coliva în cap s-a trezit, urmând acum să scoată din buzunarul Primărie Brașov, drepturile jucătorilor și antrenorilor dați afară în vară.

În plus, tărășenia a ajuns și pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane.

Dar stai așa, asta nu e tot, circul nu s-a terminat, circul continuă!

Echipa lui Coliban s-a mai ales cu un proces. De data aceasta Ilie Stan, fostul antrenor al ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, cel care a plecat cu scandal de la echipă, își cere și el drepturile. După ce Coliban l-a convins să semneze rezilierea contractului, clubul nu și-a onorat promisiunile financiare. Asta ca să înțelegem cum se joacă Coliban cu banii de la buget, de parcă i-a câștigat la păcănele.

Ia să auzim ce declară Ilie Stan pentru mytex.ro

„ Proiectul a fost început de mine şi de primarul Allen Coliban. Doar eu şi jucătorii ştim cum am lucrat în primele luni. Apoi, după ce au ieşit actele, a început lupta pentru funcţii şi au tot venit oameni în club. După umilinţa pe care am trăit-o în momentul în care am fost demis, am mai avut o discuţie cu primarul Allen Coliban. Apoi, nu mi-a mai răspuns. Cu o zi înainte să expire termenul de 15 zile în care clubul trebuia să plătească, le-am trimis mesaje şi lui Coliban, şi lui Bădulescu (n.r. – consilier local PNL, prezentantul primăriei în Comitetul Director al FC Brașov), dar nu am primit nici un răspuns. De aceea a trebuit să mă adresez comisiilor FRF”.

Allen Coliban fie nu știe, fie nu poate, fie e dezinteresat. Consilierii lui personali, aleși pe sprânceană, fie n-au habar de administrație, fie nu pot, fie nu au putere de convingere. Cert este că zilnic apar scandaluri în presă.

Am senzația că în curând numele Coliban va apărea în dex. Cu următoarea definiție – COLIBAN, colibăneală, s. n. 1. Zarvă, vâlvă produsă de o faptă reprobabilă, rușinoasă; indignare, revoltă provocată de o asemenea faptă. ♦ Zgomot mare, gălăgie, tărăboi. ◊ Expr. (Fam.) A colibăni pe cineva = a mustra aspru, a certa pe cineva cu vorbe aspre pe ton ridicat. 2. Întâmplare care tulbură ordinea publică; faptă urâtă, rușinoasă, care provoacă indignare. ♦ Situație rușinoasă; rușine.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *