Viceprimarul USR din Bacău, exclus din partid. Când vedem asta și la Brașov?

Biroul Județean al USR Bacău s-a întrunit în ședință, pe 8 noiembrie, pentru a dezbate excluderea din partid a viceprimarului Cristian Ghingheș, aflat în conflict deschis cu primarul orașului Bacău, Lucian Viziteu, membru al aceluiași partid.

Viceprimarul fusese evacuat din sediul primăriei Bacău şi mutat cu biroul la un centru de afaceri înca din 15 octombrie 2021, și acum, prin decizia Biroului Județean este exclus și din partid. Urmează retragerea sprijinului politic.

Și toate acestea pentru că USR-ul este un partid care „ se ține” de promisiunile electorale peste tot în țară, promovând armonie și profesionalism administrativ. De când a primit un loc la guvernare, unde s-au „ jucat ” 9 luni de-a guvernarea, și de când au prins și câteva primări cu bugete grase, scandalurile se țin lanț, lipsa de profesionalism este la ea acasă, incapacitatea de management coerent este literă de lege.

Deși au promis un altfel de administrație, transparență, deschiderea administrației publice spre cetățeni, aceste lucruri nu numai că se lasă așteptate, dar, mai mult decât se pare că USR-ul este plin de oameni incapabili și oportuniști, lipsiți nu numai de viziune, ci și de reguli elementare de bun simț.

Marketingul lor politic a funcționat perfect în campania electorală, dovedindu-se, în schimb, doar o reclamă lipsită de fundament în momentul în care „ a promite”  a trebuit să fie transformat în „ a face ”. După care, scandal după scandal, cota de încredere în acest partid a scăzut vertiginos.

Scandaluri sunt peste tot. Fritz de la Timișoara este taxat zilnic de către timișoreni, și de către foști membri de partid care au demisionat, constatând incompatibilități flagrante între discursul public și capacitatea administrativă. Viziteu de la Bacău este și el taxat zilnic datorită „ înțelegerilor” și „ combinațiilor” cu reprezentații fostei administrații, ajungând să poarte o luptă zilnică în interiorul USR-ului. Coliban de la Brașov este contrat zilnic, fără milă, de către presă, pentru derapaje administrative fără final, oferirea de sinecuri, și combinații politice, împreună cu viceprimarul Flavia Boghiu care este acuzată atât de abuzuri, cât și de ilegalități comise în scurtul ei mandat.

USR-ul are la nivel național un comportament infantil, părând că este o gașcă de adolescenți puși doar pe căpătuială. Promisiunile unei politici noi, apropiate de cetățean și în slujba lui, au fost repede uitate când în fața noilor aleși s-a deschis vastul domeniu al combinației politice și al sudării la țeava banului public.

În acest context, deși membri simpli USR iau act aproape zilnic de derapajele reprezentanților partidului, sunt incapabili să se organizeze pentru a cere socoteală acestora. Ceea ce ne demonstrează faptul că sunt identici cu membri celorlalte partide, necontând politicile adoptate, ci doar eventualitatea de a „ gusta” individual din privilegiile funcțiilor.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *