Aspirații curat europene pe la Sânpetru

Astăzi a venit rândul administrației publice din Sânpetru, condusă magistral de către primarul Arhire de la USR, să facă un pic de gaură în cer. În România, țară din Uniunea Europeană, chiar în anul de grație 2021.

Imaginile au fost trimise de către un cititor. Imagini în care vedem cum se îmbină tehnica de vârf cu spiritul lui Dorel. Un fel de „ las-o bă, că dacă nu merge, o leg cu sârmă”. Sârma, frate cu meseriașul român. Probabil e o operă de artă postmodernistă în care tradiționala țambră din gard și parul lustruit întâlnesc tehnica de vârf a supertehnologizatului occident.

Gurile rele din comună, alea atașate la creierele care s-au asociat și au pus mână de la mână ca să-i tragă un șut în cwr lui Arhire de la primărie, au spus că „ lucrarea”, această „ Sperietoare de ciori cu wi-fi” ar fi costat vreo 20 de mii de euro. Din care 15 mii de la UE și 5 mii de la primăria lui Arhire de la USR.

Bine, eu nu m-am clarificat, oare chestia asta o fi 5 geu? Și dacă e 5 geu, nu merita, să zic așa, un suport mai de „ Doamne Ajută?”. Întreb pentru un prieten.

Dar ar mai fi o întrebare. Băieții ăia de la UE, ăia care au dat banul, au venit să vadă pe ce au dat mult vehiculații 15 mii de euro? Și dacă au venit, că de semnat au semnat sigur pe recepția lucrări, cu ce le-a luat administrația fața? Le-a întors portofelul? Au zis că e o operă de-a lui Brâncuși?

Monumentul, statuia, opera de artă,antena 5 Geu, whatever ce e chestia asta, am înțeles că e exact lângă terenul de fotbal din comună. Pe care sâmbătă s-a desfășurat un meci de fotbal. La finalul căruia, martori oculari mi-a spus asta, Arhire & Co. de la USR au fost huiduiți cu patos de către spectatori.

După care, fără nici o legătură, am citit în presă că și Iohannis și-a luat duminică porția de nemulțumiri la Sibiu, în timp ce se ducea sau se întorcea de la slujbă. Aia religioasă, nu vă gândiți că muncește duminica.

Să concluzionez.

Am intrat în era huiduielilor, sezonul toamnă- iarnă 2021. Românul, care e răbdător din fire, a cam început să le cam zică. Stai să vezi că numai mâine nu-i poimâine și vin defilările de 1 Decembrie. Așa am un feeling că populația va îmbina utilul cu plăcutul, și va ieși la defilare ( partea plăcută ), și va huidui în gura mare ( partea utilă ). Le vor spune de la subtil, printre dinți, la grosier, în gura mare, de mamă, și de neamuri pe linie maternă în general, aleșilor neamului.

Hai că poate așa mai accelerăm și noi spre lumea dezvoltată, să nu ne trezim că vreun primar are vreo idee năstrușnică și face un WC public eco, din scânduri, în fundul curții, cu fonduri europene, de să te gâdile vântul pe la părțile moi în timp ce creativitatea este stimulată de excreție. Că cică tradiție.

Da știu, atât s-a putut.

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *