Coliban o dă în populisme ieftine. Din nou!

Coliban are mai nou o sumedenie de situații-problemă pe cap. Și nu sunt situații facile. Nu sunt probleme de „ GO”. Sau de „ Curling”. Nope! Sunt situații de viață reală, crâncenă, la os, așa cum ne place nouă, românilor.

Și ca să conturăm planul local, mai întâi să-l conturăm pe cel general. Pe țară. Practic, în câteva cuvinte, în România, în această iarnă se vor întâlni foamea cu frigul. Și foamea va bate frigul, așa cum face de obicei. Și când foamea bate frigul, ce să vezi, iese cu scântei.

Nu e vorba de război ideologic, nu e vorba de strategii politice pentru a umple mațul mereu flămând al românului, este vorba de escaladarea unei linii fine care desparte anxietatea de normalitate. Și anxietatea a luat cote alarmante. cățărându-se pe doi piloni. Pandemie și facturi.

Pe plan local, amicul nostru Coliban, cel care oferea în campania electorală instituția primăriei înapoi brașovenilor, are în față o gamă de situații urâte pentru el. Și pentru partiduleț. Pentru că USR-ul a devenit atât de mic, încât nu-l mai vezi pe nicăieri. L-au băgat la apă, condamnându-l la extincție. Bine, dacă e să mă întrebați pe mine, e fix pagubă în ciuperci. Rămâne după ei, după userei, doar toată admirația mea în legătură cu faptul că au fost în stare să fie activiști un timp îndelungat, și dezamăgirea mea în legătură cu incapacitatea lor cronică de a se adapta nevoilor sociale. Ok, o trecem la nerealizate, oftăm și tragem apa. După ei.

Prima situație problemă, care sapă adânc la temelia edificiului șubred, construit pe promisiuni neonorate, e REFERENDUM-ul pentru demiterea primarului. Comunicatorii referendumului au transmis că au adunat la mult de 17 mii de semnături. Și fiecare semnătură are efectul unei palme date lui Coliban. Pentru că cetățenii îi văd incompetența ieșind la suprafață, lipsa de profesionalism rânjind din spatele deciziilor de cele mai multe ori proaste și neinspirate, și dezinteresul cronic în ceea ce privește adevăratele nevoi ale orașului.

A doua situație problemă e imaginea conturată de presă. Pe care Coliban & Staff le percep ca fiind reavoință, și nu un efect amplificat de bumerang. Când iei o decizie proastă la tine pe tarla, printre cartofi, porumb și sfeclă, efectul se întoarce doar împotriva ta. Când iei o decizie proastă în administrație, efectul e că te trezești cu toată presa în cap. Și asta se întâmplă aproape zilnic. Administrația e bombardată din presă de imaginea lucrurilor negative sau lipsite de sens pe care le face.

A treia situație problemă este iminenta lipsă de sprijin politic care se va face simțită în scurt timp. Datorată faptului că partidulețul și-a luat un șut în cwr și contează acum cât negru sub unghie.

Cu toate acestea Coliban & Staff propune agendei publice chestiuni menite să revitalizeze imaginea stafidită a administrației. Ba scoate din mănușă vreo treisprezece brazi proaspăt tăiați din pădure ( culmea, ei care erau în stare să se lege de copaci acum un an, numai ca să-i scape de drujbă ), pe care urmează să-i împrăștie prin tot orașul pentru sărbători, ba dă patinoar moca la tot poporul în Piața Sf. Ioan, ba ne zâmbește pe sub mască anunțându-ne că a semnat protocolul cu „ Electric Castle” ca să facă festival în ruinele de la Rulmentul. Ca să fie poporul fericit și să nu semneze pentru demitere.

Mocăciune pentru pulime. Atât au scos din joben în urma unui brainstorming Coliban & Staff.

Că despre cheltuirea banului public ca și cum acesta a fost găsit pe stradă, nu se aude mai nimic, se întinde mușamaua pe țambal ca să lălăie lăutarii numai din alea bune.

Stai să vedem pentru ce mai bagă primăria mâna adânc în buzunar. Cică pe la CATTIA, centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri, o clădire din patrimoniul administrației, construită cu bani grei și întârzieri, undeva pe câmp spre fostul Institut al Cartofului, se cam crapă pereții de sticlă. De bine ce e făcută, ea fiind în folosință de doi ani. Ca atare, primăria lui Coliban scoate din buzunar aproape 20 de mii de euro ca să facă o expertiză. Nici vorbă să se atingă de constructor. Care probabil a lăsat niște bani blocați ca garanție de bună execuție. Nici vorbă să invoce garanția pe care lucrarea o are.

Nu se poate, chiar îți crapă capul când vezi ce fac ăștia pe la primărie.

 

Și te mai miri că se strâng semnături pentru demitere?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *