Coliban încearcă să-și reconstruiască imaginea. Încearcă degeaba

Ieri seară Allen Coliban a fost invitat la emisiunea lui Florin Călinescu de la Prima TV. Acțiunea asta face parte din tentativa de refacere a imaginii șifonate rău pe care actualul primar o poartă în spate. Pentru că strategii lui de imagine s-au gândit că e mai sănătos să dea cu flit presei pe local, care oricum urmărind desfășurarea acțiunii nu mai crede o iotă din promisiunile lui Allen, și să se adreseze direct posturilor de televiziune naționale. Pentru telespectatorul neavizat, Allen chiar pare un băiat simpatic și conciliant, cu viziune de viitor și cu cuvintele la el. Pentru brașovenii sătui de barbologie pe pâine, emisiunea a fost un „ sit down comedy” în care Florin Călinescu a vorbit mai mult decât Allen Coliban, și a cărui mingi aruncate la fileu, au fost fructificate deficitar de către invitat. Mie mi-a plăcut aia cu aeroportul. Care aeroport Costele, ăsta, Allene, că ăla îl face dușmanul ideologic, tu n-ai nici o treabă cu el? Sau cu spitalul. Care spital? Ăla pe care o să-l faci eventual din piese de LEGO, pentru că ai aruncat pisica moartă direct la Ministerul Sănătății care o să facă spitalul într-un viitor incert și puțin probabil, undeva spre toamnă peste vreo 10 ani. Lasă că o să ne distrăm la Electric Castle printre ruinele de la Rulmentul. Sper să primească autorizație/aviz de funcționare înainte de debutul evenimentului, nu pe la mijlocul lui așa cum a pățit alt eveniment cu tradiție în Brașov.

Nu vi se pare ciudat că Coliban se ferește de presa locală ca dracu de tămâie? Merge doar la Onelia Pescaru, acolo unde se simte în siguranță. Pentru că n-ar face față lui Ovidiu Vrânceanu. Sau mă rog, altui moderator care i-ar construi în emisiune un mediu constructiv pe care l-ar considera ostil.

Și are de ce să se ferească. Nu degeaba e în topul celor mai slabi primari din județul Brașov conform brasovmetropolitan.ro ( link – ). Pentru că n-a făcut aproape nimic din ceea ce a promis. Stă și cugetă. Și când face ceva, te ia groaza.

Tot în topul ăsta al celor mai slabi primari e și „ vărul de la țară”, Arhire „ Ducele” de Sânpetru.

Dar și Camelia Bertea de la Victoria, numai că, paradoxal, aceasta e prima pe lista celor mai buni primari din județ, deși, atenție, ei fac parte din același viitor fost partid născut talent și mort speranță, USR.

Calitatea omului primează. Și managementul administrativ făcut cu creier.

Dar să nu ne depărtăm de subiect. Presa locală vs. Allen Coliban. Luni, la comemorarea „ Revoltei din 15 noiembrie 1987”, primarul Brașovului a fost apostrofat de către luptătorii anticomuniști prezenți la comemorare, conform transilvania365.ro ( link – ) „ Astăzi când l-am întâlnit la comemorare ( pe Allen Coliban – N.R.) i-am reproșat că nu a făcut nimic nici pentru asociație, nici pentru monumentul de aici. Să vedeți cât de rău arată…Am fost și la la primărie și am așteptat o grămadă de timp în anticameră, dar nu a mai venit nimeni să mă întrebe de sănătate, așa că am plecat. Am crezut că mă va caută cineva, dar nimic. Sunt mâhnit pentru că în urmă cu un an primarul Coliban ne-a spus că o să ne susțină oricând avem nevoie, dar, se pare că a uitat tot ce a spus.”

Primarul stă și cugetă. Cugetă și stă. Gura nu-l doare când o deschide. Dar de urnit, se urnește greu, și când se urnește, o face prost.

Și Brașovul pierde.

Vestea bună e că nu mai durează mult, referendumul pentru demitere e la faza de strângere de semnături.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *