Când se apucă Coliban de treburile serioase? Probabil în următorul cincinal

După ce a dat agendei publice fentă după fentă în singurul an de mandat scurs, și după ce a demonstrat cu vârf și îndesat că nu prea știe să-și vândă marfa prin consiliul local, demonstrând și faptul că e cel mult un jucător mediocru de GO, Colban a scos din mânecă nici mai mult , nici mai puțin decât un chestionar care va sta la baza unui studiu, care se va concretiza într-un proiect, care se la rândul lui se va concretiza în alt studiu, care se va concretiza ( înțelegeți voi încotro bat ) în habar n-am ce, în legătură cu parcările din Municipiul Brașov.

Stai așa că acum a început să-l doară cu parcările. Într-un final apoteotic.

Cu tramvaiul nu i-a mers. Și-a luat-o exact în bot. Cu transportul public, nici atât. Brașoveanul vrea la volan. A forțat el nota cu Forumul Orașelor Verzi, și s-a lăsat cu 4 zile de festival de înjurături pe Facebook-ul frate cu USR-istul. Pe motiv de blocat benzi de circulație absolut degeaba. De fapt ca să sesizăm triumful USR-ist plimbat cu emfază călare pe bicicletă.

Tot bine privit e și proiectul ăla cu „ ciclabil”. Că cică facem infrastructură pentru biciclete. Să meargă brașoveanul pe bicicletă, fie ploaie, fie vânt. Că cică să împărțim echitabil carosabilul.

Să revenim la parcări. Nu sunt parcări! Și unde sunt parcări, sunt pline. Nu-i ușoară viața de șofer în Brașov. Cel puțin dacă stai undeva unde nu sunt locuri de parcare de concesionat, ești fiul ploii. Pleci cu nodul în gât de acasă, cu gândul că la întoarcere cine știe pe unde vei parca. Și dacă ai norocul să stai prin Schei, și n-ai parcare în curte, în week-end nu miști mașina. Pentru că la întoarcere o să-ți pară rău că te-a mâncat în fund să pleci de acasă.

Coliban știa, sau ar fi trebuit să știe asta. Numai dacă ar fi citit presa locală ( da, știu, câh, USR-ului nu-i place presa locală pentru că e ostilă ), în ultimii ani, ar fi realizat că George Scripcaru era dușmanul declarat al șoferilor, și că în ultimul lui mandat au dispărut sute de locuri de parcare din centrul orașului.

În problema parcărilor, pe Coliban nu-l cred. Și nici în problema transportului în comun. Ca să încep să-l cred ar trebui mai întâi să desființeze parcarea din jurul primăriei Brașov. Să-l facă spațiu „ ciclabil”. Să vină angajații de la primărie cu autobuzul, bicicleta sau pe jos. Dar el să fie primul care face asta. Vrei oraș al bicicliștilor, dă exemplu. Dă zilnic la pedale, lasă mașina acasă. Sau hai cu autobuzul. Sau sună un prieten.

Realizez cu groază, în altă ordine de idei, ce bază de „ cadre” are USR-ul dacă pentru Primăria Brașov, partidul l-a ales pe Coliban ca propunere pentru funcția de primar. Prin vot democratic. Cică el ar fi fost cel mai bun. După ce a dormit patru ani la Senat.

Vai și amar!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *