Iohannis s-a autoinfestat cu #ciumarosie

Totuși, să ne amintim de unde a plecat toată tărășenia. În decembrie 2020, după numărarea voturilor, Iohannis a făcut direct indigestie. Și i-a dat și sângele pe nas. Cât PeeSeeDee pe pâine a mâncat el săracul în încercarea de a face PNL-ul mare, i-a rămas tot în stomac. Nedigerat! Atunci, cu jind s-a uitat către USR, scoțând crosa de golf câștigătoare, și, cu sufletul greu, oftând din toți rărunchii, a încuviințat cu teatralitatea unui buștean, cununia de conjunctură dintre PNL, USR și UDMR. Deși era convins că nu va ține mult. Dar, cine știe, poate, poate.

Și șef de țarc l-a pus pe Cîțu, un om modest, cuviincios, născut talent și pensionat speranță.

La cununie au cânta toate serviciile vizibile și invizibile, jurând conlucrare și liniște, ca să nu-l supere pe Iohannis, marele artizan mut, deranjat groaznic la stomac.

Dar el, săracul, știa că stomăcelul lui plăpând, va mai primi doze propice de PeeSeeDee. Sau poate, stând drept și judecând strâmb, s-a înțeles de atunci cu Ciolacu să-l lase un an să-și facă mendrele, ca să bage USR-ul în comă, după care să vină cu soluția servită.

Și nici n-a fost greu să-i bage în comă pe USR-iști. Mai greu a fost să-i țină în țarc cu forța, și să le mai ardă câte una peste bot din când în când, când se trezea în ei fiorul reformei, sau când mai dădea Macron un telefon.

Aproape un an a reușit să mimeze Iohannis apropierea de Europa în urma alegerilor din 2020. Lăsând USR-ul să se simtă în largul lui, într-un fel de joc controlat, și mimând un soi de nouă normalitate. Și cum se trezea democrația în ei, în UuuSeeReei, cum mai zbura câte unul din guvern. Pentru că USR n-a înțeles că e la guvernare ca într-un fel de internship, au badge în piept, intră pe aceeași ușă în Guvern, dar nu sunt invitați și la masa unde se împarte tortul. Și când s-a umflat mălaiul în USR și în Barna, și chiar au crezut că pot face legea în țara asta, au fost zburătăciți de la guvernare exact ca o măsea stricată. Împreună cu toți „ specialiștii” înghesuiți bine de către partid prin toate structurile. „Specialiștii” ăia care și-au lăsat slujbele bine plătite pe la corporații ca să vină să administreze și să guverneze. De dragul poporului!

Iohannis n-a mai putut sau n-a mai vrut să controleze situația.

Pentru că acum, după un an, dacă dăm înapoi firul evenimentelor, tot ce am primit de la guvernarea Cîțu – USR a fost un crâncen nimic de tot râsul. Cu Iohannis pus moț peste guvernare.

Teoria și practica ne arată faptul că o problemă existentă pe un palier existențial poate fi rezolvată printr-o schimbare venită de la următorul palier existențial. Mai clar, dacă ești Iohannis, și ai senzația că ești președinte al unui stat suveran, dar dovedești că ești doar fiert pe excursii și golf, vin băieții deștepți, ăia adevărați, de afară, și îți fac ei ordine în ogradă.

Țarcul a rămas același, numai că a ieșit USR cu șuturi în cur, și a intrat PSD. Pe cai mari. PSD a intrat bine de tot, cu mușchii bine pompați și mațele goale după doi ani de opoziție, amenințând cu anticipatele și suspendarea președintelui. Adică cu haos politic, cât să ne facem bine de rahat în fața oricui.

PNL-ul a pus genunchiul jos și s-a cununat de fațadă, doar ca să rămână cu o parte din butoane.

Aviz cetățeanului Iohannis. Oricât te-ai ferit de #ciumarosie, tot te-ai autoinfestat. Și aproape că ți-a stins lumina.

Apoteotică o să rămână replica dată de Olguța Craioveanca – „ Marcele, le-ai luat și banii de pe pieptul mortului”, făcând referire la negocierea guvernului de către președintele PSD.

Postulez faptul că n-o să fie liniște până în 2024 la alegeri.

#ciumarosie l-a infestat pe Iohannis, și a dat și o lovitură puternică și PNL-ului. Ca să fie bine, să nu fie rău!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *