Viceprimarul USR al Comunei Sânpetru a demisionat. Când vedem asta și la Brașov?

E foarte clar că USR-ul trece printr-o criză. Criză ascunsă cu dibăcie de ochii presei. Pentru că la nivel național pierderea participării la guvernare s-a soldat cu scoaterea de pe funcții a aparatului USR-ist. Aparat care s-a mufat bine prin diferite părți, plecarea lui aducând cu sine un val gigantic de nemulțumiri interne. Slujbe la stat bine plătite au fost pierdute odată cu ieșirea de la guvernare. Slujbe prin care „ specialiștii” USR penetrau sistemul. Sau erau penetrați de sistem, dedulcindu-se la toate alea?

USR-ul are la nivel național a avut un comportament infantil, părând că este o gașcă de adolescenți puși doar pe căpătuială. Promisiunile unei politici noi, apropiate de cetățean și în slujba lui, au fost repede uitate când în fața noilor aleși s-a deschis vastul domeniu al combinației politice și al sudării la țeava banului public. Care, acum, din opoziție, pare doar un vis frumos.

Acum două săptămâni publicam faptul că la Bacău, administrația USR-istă producea prima victimă din partid, ( link – ), viceprimarul USR-ist al Bacăului fiind pe fărăș.

De câteva săptămâni, apar în presă fie strângeri de semnături pentru demiterea primarilor USR-iști, Coliban la Brașov și Arhire la Sânpetru, fie demisii răsunătoare din partid cu dezvăluiri ce fac deliciul presei, cum a fost cea de la Timișoara ( link – ).

Și acum, colac peste pupăză, mai pocnește un scandal în tabăra USR, chiar aici în coasta Brașovului, la Sânpetru. Vicele Mihăilă demisionează din funcția de viceprimar, și acuză că, cităm „ În administrația locală de la Sanpetru nu exista principii, nu exista profesionalism, nu exista onoare”.

Să vedem ce mai zice USR-istul nostru de frunte. Cică „ Am crezut mult în sloganul USRPLUS de a face o altfel de politică, efectiv în interesul nostru al cetățenilor, curat și bazat pe reguli clare și transparente”.  Păi și cine nu te-a lăsat să faci politică conform sloganului? Te-a ținut cineva de mână? Că nu înțelegem.

A ales Mihailă să plece așa cu palma în cwr și cu bubă la gură de la primărie, sau a fost ajutat? Sau acum a înțeles ce înseamnă de fapt USR-ul? Sau acum a înțeles ce înseamnă politica, și partidul a semnat demisia cu mâna lui?

Urmează Arhire! Conform surselor am aflat că zilele lui ar cam fi numărate pe fotoliul de primar. Cică e contestat nu numai de societatea civilă care s-a apucat să strângă semnături pe la Sânpetru, ci și de partid. Că n-a făcut nimic la Sânpetru, se vede cu ochiul liber. E la fel de praf ca „vărul” lui Coliban de la Brașov. Bine, ăștia de la USR sunt praf pe linie. Sau praf la linie. Sau linie de praf.

La Brașov se aude chestia asta, sau încă se pozează frumos a unitate cu toți dinții la fotograf?

Greu la deal cu boii mici. Mai ales când ești de la USR și nu ești sigur pe ce lume te afli și te-ai trezit primar, mai ales când nici măcar fundă la șireturi nu ești în stare să faci.

 

USR-ul trăiește un eșec perpetuu.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Postare Silviu Mihăilă

„ Săptămâna aceasta am luat decizia sa demisionez din funcția de viceprimar.

Din păcate nu am mai putut continua într-un mediu plin de mizerie și interese, altele decât cele ale comunității.

In administrația locala de la Sanpetru nu exista principii, nu exista profesionalism, nu exista onoare.. În acest an am încercat sa cultiv aceste valori atât în consiliul local cat și in Primărie. Sunt și persoane care muncesc și au apreciat efortul meu, dar suntem prea putini pentru a înainta.

Nu am vrut sa fac compromisuri murdare și poate de aceea nu am fost acceptat, nu am vrut sa accept ca în administrație sa ajungă persoane fără competente pe niște funcții acordate politic “pentru ca asa este politica”

Nu am fost și nu vreau sa fiu un om politic, ci un profesionist care vrea sa ajute comunitatea lui. Am crezut mult în sloganul USRPLUS de a face o altfel de politica, efectiv în interesul nostru al cetățenilor, curat și bazat pe reguli clare și transparente.

Am tot spus ca societatea civila are un rol foarte important și trebuie sa se implice, sa își tragă totimpul la răspundere aleșii locali, orice culoare politica ar avea, sa vina în ședințele de consiliu locala sa ii vadă cu votează, cu ce proiecte vin..

La Sanpetru avem consilieri care au ceva vechime acolo și nu au venit niciodată cu vreun proiect, doar ridica mana când trebuie sa să abțină de la vot, sau impotriva.. Trist dar adevărat.

Primăria are nevoie de specialiști, care sa vina și sa se implice, juriști, contabili, manageri, consultanți..

Îmi pare rău, poate dezamăgesc pe unii dar din păcate nu pot sa mai fiu parte din asa ceva.

Am făcut o echipa buna cu Marian Arhire, împreună ne-am dat tot interesul ca să ducem aceasta comuna într-o direcție corecta. Dar nu totimpul lucrurile au depins de noi..

Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat în acest an plin!

Sper sa vina vremuri mai bune.

Mult succes tuturor.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *