Orașul e din nou plin de turiști de weekend. Să avem liniște și răbdare. Coliban NU va face parcări în Centrul Vechi.

În fiecare weekend de vară se umple orașul de turiști. Turiști de weekend sau turiști de o zi. Sau când mai prind o vacanță cu „ punte”, cum e asta de 1 Decembrie. Cozi peste cozi, dar nu cum ne-am fi așteptat, cozi la muzee sau la restaurante. Nuuu, cozi la parcarea de la Maternitate, veșnic plină în weekend, cozi la covrigi și plăcinte ( trăiască Gigi, Luca și Petru, Matei și ioan se încălzesc pe margine ).

Că toată lumea care a reușit să pună mașina bine fie la parcarea de la Maternitatea Brașov, fie a nimerit pe locul vreunui riveran din Centrul Vechi, pe un loc fără plată dacă se poate, dând peste cap existența viețuitorilor din Centru, avea ca unică țintă Piața Sfatului. Pentru poze instagramabile cu Tâmpa în spate, sau cu bradul neinaugurat. Brad neaoș, răpus vârtos cu drujba, deși de la noua administrație USR de tot râsul ne-am fi așteptat la ceva mai eco.

Pentru că inginerul Coliban ( mă scuzați, m-a luat tastatura pe dinainte ), managerul și primarul Coliban este incapabil să înțeleagă că mașina care stă pe loc în trafic căutând cu disperare un loc de parcare consumă combustibil și POLUEAZĂ. Datorită acestui aspect avem o aglomerație de nedescris în tot Centrul Vechi, la care mai adăugăm și sute de mașini înmatriculate în alte județe care ocupă locurile de parcare ale riveranilor nenorocoși să aibe curte. Unde să-și lase mașina.

Să te ferească sfântul să stai în Schei și să miști mașina zilele ăstea că nu știu unde mai parchezi când te întorci acasă.

M-am tot uitat după bicicliști și trotinetiști care s-o ardă hipsterește pe Centru. Nu sunt! Doar în visele umede ale lui Coliban, Brașovul e „ ciclabil” 365 de zile pe an.

Am tras cu urechea la Coliban aprope un an ca să aud ceva de parcări noi prin Centrul Vechi. Nu numai că n-am auzit un sunet în acest sens, dar nici măcar nu are vreo intenție cât de mică să se gândeascî la acest subiect.

Bicicleta, trotineta și transportul în comun sunt promovate cu obstinență și încăpățânare. Și rezultatul îl avem în imaginile alăturate.

Da, știu, avem ce merităm.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *