Administrația Coliban dă dovadă de coerență incoerentă la umbra marilor neîmpliniri progresiste

Doar în 3 zile, toate libere pentru bugetari, respectiv sâmbătă și duminică când oricum nici iarba nu crește la stat, și luni, 29 noiembrie când e liber că așa au decretat ăia de la butoane, ca să se bucure bugetarul de „ punte ”, Coliban și administrația lui s-au proptit cu oiștea în gard de 4 ori.

Chiar și pentru un performer de excepție, cum este primarul nostru, acest lucru este un eveniment. Să le luăm pe rând, frumos, cronologic.

Prima. Au dispărut împrejmuirile de la rampele de gunoi din cartiere. Primăria n-a comunicat nimic de genul „ băi prostovanilor, vedeți că avem noi un proiect ca să ecologizăm rampele de gunoi, dăm cu niște asfalt, facem frumi la toată lumea”. Pur și simplu s-au dus și le-au tăiat cu flex-ul, le-au urcat în benă la camion și „ haide pa” ne vedem la Cimitirul Municipal, că acolo le descărcăm. La nici o oră de la postarea articolului, a venit și primul comentariu „ oficial” din partea doamnei Miron. Gurile rele spun că ea ar fi căpitanul echipei de fotbal a lui Coliban, nu aia din liga a doua de își ia bătaie la fiecare meci, ci a consilierilor. Că da, așa zic gurile rele, că are Coliban la consilieri de face de o echipă de fotbal cu tot cu rezerve.

Și doamna Miron a explicat în câteva cuvinte că, cităm „ Stimati domni, imprejmuirile rampelor de gunoi se demonteaza pentru a asfalta adecvat si pregati rampele pentru instalarea ecoinsulelor de colectare selectiva a gunoiului care urmeaza sa fie livrate in perioada imediat urmatoare. Este o actiune normala, de pregatire a suprafetelor. Iar imprejmuirile sunt depozitate temporar acolo pana la identificarea unei alte locatii”.

Am înțeles, „sărumâna-pa”, dar de ce nu ne-ați comunicat și nouă în avans treaba asta?

Secunda. E o aglomerație în centru de duminică de pe la ora 11 de zici că a început din nou Forumul Orașelor Verzi. Dacă nu cunoști geografia României, doar citind numerele de înmatriculare, realizezi că toată țara a venit în vacanță la munte. Să-i vadă neputințele lui Coliban. Să ne înțelegem, noi, pulimea, l-am ștampilat pe Coliban și pentru că George Scripcaru făcea ca Ceaușescu. Ridica mâna și dispăreau parcări întregi. Și aia din față de la Star, și aia de la Parcul Central, latura de pe Nicolae Iorga, și parcarea de sub Tâmpa. Acum că a venit Coliban, e mai rău. Ăștia din administrația locală, de la vârf, mai bine și-ar mânca o mână fără să leșine, decât să dea naibii drumul la ceva parcări subterane. Uite așa îi lasă pe prostovani să își macien nervii, timpul, mașinile, să polueze. Păi ce, e pe banii administrației locale? Nu tati, Coliban, regele neîncoronat al trotinetiștilor are vise umede cu oraș verde, „ ciclabil”. Eventual să pedaleze el și adepții lui la – 5 grade celsius spre locul de muncă. Vrem oraș European dar începem cu sfârșitul, că pe aici se poate. Nici o grijă, nici pe asta nu s-a sanchisit să o comunice. De fapt ce să comunice, că „ n-are tata că v-ar da”?

Păi ne-ai dat de ne-ai uscat!

Terța. Stai să vezi că uite patinoarul, nu e patinoarul. Azi trebuia inaugurat patinuarul din Piața Sf. Ioan. Gratis pentru toată lumea. Așa a zis hipsterimea progresistă care ne îndeasă haștagismul pe gât! Dar, ce să vezi, ciu-ciu și-un praz verde, mai pe după jumătatea lui decembrie, că s-au încurcat în acte, oferte, consiliul concurenței, și alte treburi birocratice, de se întoarce brașoveanul acasă cu patinele de gât, neatinse. I-auzi ce ne comunică Administrația Publică, cităm „ Imi cer scuze brasovenilor care vor veni in seara aceasta cu patine in Piata Sf Ioan. Din pacate, procedural nu am putut relua achizitia pana nu am finalizat partea de notificare a Consiliului Concurenței. Corect, ar fi trebuit sa anuntam de vineri, cand am avut raspunsul. Este greseala mea pentru ca am amanat pentru astazi.  Invatam in fiecare zi cate ceva ;)”.

Foarte bine că învățați, excepțional chiar, dar nu vreți voi să învățați pe banii, timpul și nervii voștri. Întreb pentru niște brașoveni sătui să tot înghită pe nemestecate porcăriile livrate cu aplomb de către administrația Coliban.

Cvarta. Primăria a anunțat că, cităm „ Avand in vedere restrictiile, nu avem o ora oficiala. Iluminatul festiv se va aprinde, ca si anul trecut, fara a crea un eveniment special pentru acest moment”. I-auzi, brusc îl interesează pe Coliban de sănătatea brașoveanului. Să nu ia săracul boleșniță în timp ce se bucură că-i rânjesc ledurile în mufarină pe stradă. Băi primărache, dar că înghițim toți ca proștii particule provenite de la plăcuțele de frână, particule provenite de la anvelopele mașinilor și noxe, nu te interesează. Ba da, cum să nu te intereseze, că d-aia ai făcut genocid cu Forumul Orașelor Verzi, când a stat toată prostimea ghem în trafic că așa au vrut mușchii tăi.

Să concluzionez. Administrația Coliban dă dovadă de o coerență vecină cu incoerența. Omul pur și simplu nu se poate mobiliza. Poate e surmenat, poate e obosit, poate are probleme acasă și se vede la servici. Nu-l împiedicăm să demisioneze. Du-te nene, și nu te mai întoarce, că ne-ai înnebunit cu tâmpeniile tale.

Și ar mai fi ceva. Ăștia de la el din partid chiar sunt loviți de orbul găinilor. Nu, acum pe bune! Ăștia nu sunt în stare să se coordoneze și să-i explice lui Coliban verde în față cum stă treaba și cam care sunt cerințele postului pe care-l ocupă. Mai cârâie câte unul, altul, dar nimic esenția. Sloganurile și lozincile i-au trepanat se pare pe toți ăia cu carnet de partid USR-ist.

Orașul se scufundă la umbra marilor neîmpliniri progresiste.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *