Brașov – COD ROȘU de ambuteiaje

Partea bună că doar Centrul Vechi a căzut victimă ambuteiajelor „ de sărbători”. Partea proastă e că aceste ambuteiaje sunt creeate de turiștii fierți după frumosul nostru oraș.

Doar că în loc să fie turiști însetați de cultură și frumos, sunt doar înfometați de ofertele covrigăriilor și clătităriilor.

Urmăream ieri seară la o scurtă plimbare prin Centrul Vechi cum majoritatea șoferilor și a pasagerilor prinși vremelnic în parcarea involuntară de pe străzile Centrului Vechi, priveau cu jind cum mă deplasez pe jos. Și realizam că noi, rezidenții nefericiți din Centrul Vechi și Schei, suntem supuși cel puțin în ultimii cinci ani, unei dureri maxime fix în cwr din partea administrației orașului.

Barbarismul lui „ cine poate, poate” ca politică locală în administrație ne-a adus pe mulți în pragul disperării. Am ajuns sinistrați în propriul oraș. Mai ales în zilele de weekend cu vreme frumoasă când suntem ținta predilectă a hoardelor de turiști veniți din toate colțurile țării. Nemaivorbind de sărbători. Sau perioada concediilor.

Se caută soluții? Nici pe departe. Suntem condamnați, și condamnați rămânem.

Da, avem un Centru Vechi luminat impecabil de sărbători. Cel puțin așa am văzut din imaginile de pe Facebook. Și mai avem un primar a cărui singură reacție la aprinderea luminilor de sărbători a fost să posteze pe Facebook rugămintea de a o lua pe jos sau cu autobuzul spre Piața Sfatului dacă vrem să vedem bradul luminat.

L-au luat prin surprindere ambuteiajele. Nu se aștepta. Deși avea datoria și putea să prevadă faptul că din nou, cetățenii din Centrul Vechi vor fi sinistrați.

Tot e bine că toată înghesuiala asta se va termina miercuri pe la prânz când vor pleca turiștii acasă. Însă ce vedem acum este avanpremieră la ce va fi la sfârșitul lunii decembrie. Din 26 decembrie până în 9 ianuarie va fi jale. După care weekend de weekend, atâta timp cât va rezista zăpada pe pârtii, vom fi sinistrați în propriul oraș.

La final îmi permit să citez dintr-un clasic în viață – „ Cui nu-i place la Brașov, să se mute acolo unde vrea și unde-i place ”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *