La Mulți Ani, Țara Mea!

      Astăzi sărbătorim 103 de ani de la Marea Unire. Patrie și patriotism sunt cuvintele cele mai potrivite care-mi vin în gând când mă gândesc la această zi de 1 Decembrie. Popor mândru, eroic, de neînduplecat! Supraviețuitori și învingători! Unirea a venit atunci ca o mare concesie făcută României de marile puteri pe fondul unei Europe slăbite de conflagrația mondială, care își reconfigura granițele, a unei Imperiu Rus aflat în plin război civil, și a unui Imperiu Otoman ce colapsa. Momentul respectiv ne-a avantajat, fiind un context istoric deosebit. Tributul plătit pentru această Unire a fost sângele și viața soldaților români. Bătăliile glorioase de la Mărășești, acest veritabil Termopile modern, Mărăști, Oituz au scris pagini de istorie, și au rescris strategiile militare ale vremi. Am avut și noi ca popor, momentele noastre de glorie. Scurte și rare! Dar le-am avut.

 

De atunci am trecut prin dictatură monarhică, cea a lui Carol al – II-lea, încă un război mondial, stalinism, comunism, pseudo-democrație, pseudo-capitalism, și ne îndreptăm spre neomarxismul corporatist, sau Dumnezeu știe încotro. Generație după generație trăim cel puțin o schimbare majoră de sistem. 103 de ani în care nu am avut timp să ne fie bine cu adevărat. Trist, dar acesta este adevărul istoric.

Adevărul prezentului în Țara Mea este acum delirul în spațiul virtual. Realitatea s-a mutat pe Facebook! Este suficient să intri pe Facebook câteva minute și să citești aberațiile postate, aruncate în spațiul virtual de armate de troli fără chip și cu identitatea falsă uneori.  Imaginea de ansamblu e crâncenă, te iei cu mâinile de cap, și are iz de saloan de la spitalul de psihiatrie. Guvern militar! Ba nu-i militar! Guvernul nu fură! Ba fură! Ăilalți din guvern fură! Toți fură! Vin sexo-marxiști în frunte cu Arafat însoțit de emigranți ca să ne vaccineze în masă! Ba nu de sexo-marxiști, ci de securitatea! Guvernul e numit de oculta mondială care ne vrea morți pe toți și care vrea federalizare!  Moldova la ruși, Ardealul la nemți și Țara Românească la americani! Totul e de furat și de înțepat !

Pe posturile TV de știri, aceeași atmosferă isterică din spațiul virtual, de cimitir plin de victimele Covid-19, un pic condimentată de reclamele de sezon, unde Moș Crăciun aduce bere, pui la găleată, oferte de la companiile de telefonie mobilă și Netflix. Sfântul Netflix alintătorul! Boală, moarte și reclame!

Foamea e caracteristica cel mai des întâlnită și promovată. Foamea de orice! De avuție, de putere! Vrem să ne pice bine porcul și salata de boeuf între colindele lui Hrușcă și bradul împodobit de mama lui Fuego, și tradiționalul așteptat în coloană pe DN1 pe la Comarnic, Sinaia și Bușteni. Asta dacă nu ne trage Iohannis și Ciucă o sfântă de carantină așa de Sfântul Omicron Africanul! Ca să ne închinăm la Sfântul Netflix alintătorul de carantină.

  LA MULȚI ANI, ȚARA MEA! Împlinești 103 anișori. N-aș zice că ești așa de tânără pentru că obiceiurile le ai de câteva mii de ani. Ești o țară deșteaptă, frumoasă și bogată. Dar nefericită. Veșnic nefericită! Și neîmplinită. Scurte și rare au fost momentele tale, ȚARA MEA! 

Ai putea spune că te-ai născut într-un loc fără noroc, unde sunt mai multe necazuri și nenorociri decât veselie și bucurie, în care deși ai atât de multe de oferit, noi, copiii tăi, nu reușim să ne înțelegem. Pentru că vrem fiecare altceva. Probabil suntem mult prea tineri, n-am reușit să ne așezăm în tihnă în paginile cărților de istorie. Iartă-ne, ȚARA MEA!

 

Dan Vâju

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *