( Surse ) – Mielul blâ(o)nd care sugea de la două sau mai multe oi, e pe făraș. Numai în comuna Sânpetru

La Sânpetru jocurile politice sunt între leșin, magie neagră și infarct. Partea văzută a realității, și destinată publicului este aceea că Viceprimarul Mihăilă, USR-ist de frunte și-a depus demisia dând vina pe propria naivitate. Sanchi, că noi suntem mai proști și înghițim totul ca pelicanii. Cităm „ am crezut mult în sloganul USRPLUS de a face o altfel de politică, efectiv în interesul nostru al cetățenilor, curat și bazat pe reguli clare și transparente”.  Păi și cine nu te-a lăsat să faci politică conform sloganului? Te-a ținut cineva de mână? Că nu înțelegem.

Nefiind așa de proști, noi ăștia care mai intuim una și alta din punct de vedere politic, punem umărul sî întregim adevărul, să intrăm un pic în partea lui mai puțin văzută, și să-l povestim. Așa, de amorul artei, și să se știe că pe aici nu e sat fără câini.

Cică pe la Sânpetru, pe funcție bună de tot, stă în mod activ o doamnă bine înșurubată. Și în scaun, și în realitatea înconjurătoare. Care face și desface atât de profesionist totul, de-i ascunde până și incompetența lui Arhire. Cum care Arhire? Campionul absolut al habarnismului și al incompetenței din administrație. Primarul Arhire, Duce de Sânpetru. Doamna despre care facem vorbire este acum, la ceas de mare taină politică, un pic mai mult pe făraș. Cică ar fi numai bună de scos din joc pe diferite motive, și declarată persoană non grata. Pe care, conform surselor cu dinții ascuțiți și limba otrăvită, le-am împărțit pe trei categorii. Pe ele, motivele.

Așadar…

În prima categorie avem niște reproșuri în legătură cu aducerea de către respectiva doamnă pe consemn de încredere și cuvânt de onoare și de cercetaș, la Primăria Sânpetru, a unor oameni după chipul și asemănarea ei. Așa, în timp. Cică și-a făcut trupă în primărie, pas cu pas, cu niște personaje cu moralitate îndoielnică ce se orientează rapid la combinații, și care ar fi tare loiale mâinii care le-a hrănit la sânul bugetului. Atenție, asta am aflat-o pe surse. Poate e, sau poate nu e așa. Dar povestea are ceva mai mult decât parfum de adevăr.

În a doua categorie de motive avem anumite semnături aparținând primarului Arhire, așternute dibaci pe niște documente. Legenda spune că așa de tare îi tremura mâna primarului, că respectiva doamnă îi ținea pixul pe foi, în timp ce-i sufla în ureche loialitate eternă și discreție totală. Ca atare, pentru serviciul-deserviciul făcut, Arhire, după ce a priceput dimensiunea dezastrului, ar cam vrea să o știe cât mai departe de el, deșurubată din scaunul de la primărie.

În a treia categorie stau niște motive grele de tot, ce au legătură cu aprovizionarea cu mult toner pentru imprimantă la o anumită direcție ce se ocupă cu anticorupție. Cică, spun gurile rele, Doamne iartă și păzește, că pe la respectiva direcție a fost invitat în ultima vreme un domn care fusese prins cu o „ mâță în sac”, așa la un control în trafic. Și care a cam zis din proprie și liberă voință niște lucruri în legătură cu niște situații care ar incrimina niște oameni care umblă și ei cu „ mâța în sac”. Dar despre care nu se știa exact, existau doar suspiciuni. Adică „ a dat pe goarnă” în limbaj profesionist.

Când organul i-a sugerat faptul că poate scăpa cu o pedeapsă ușoară sau doar cu o atenționare, dacă își mai amintește și alte lucruri, în verva de moment acest domn plimbător de „ mâță în sac”, și-a mai amintit încă o poveste.

Și în cadrul unei expuneri orale, și mai apoi scrise, acesta și-a amintit o poveste de acum câțiva ani, despre niște chestiuni de i-a lăsat pe anchetatori muți de uimire. Practic, și-a amintit și a relatat cum, cu ceva timp în urmă, o anumită doamnă de la o anumită primărie, tăia și spânzura pe la Sânpetru în chestiunea concesionării fictive a unor terenuri din zonă. Și omul s-a apucat de dragul „ mâței din sac” și a libertății, să povestească anchetatorilor cu lux de amănunte niște combinații de ale respectivei doamne. Care cică ar cam incrimina-o destul de grav. Și delațiunea cică ar fi atât de complexă încât le-a mâncat tușul de imprimantă pe câteva luni angajaților respectivei instituții, de au umblat disperați să cumpere toner. Mult toner, pentru că omul „ sifona” și nu se mai oprea.

Cică mătrășirea doamnei cea bine înșurubată, pe motivele mai sus menționate, ar fi iminentă. A picat la ceas de mare negociere politică, împreună cu „ demisia” viceprimarul USR-ist, jertfit pe altarul politicianismului de 10 bani practicat de USR. Și că negocierea la nivel politic s-a făcut peste capul lui Arhire și a inexistentei organizații USR Sânpetru, la nivel de conducere județeană a USR.

Legenda spune că doamnei i s-a transmis că dacă nu e cu demisie, cică e cu arestări.

Acum, am o rugăminte către cititori. Eu sunt mai greu de cap și sursele mele au senzația că eu sunt un fel de internet care reține și arhivează toate combinațiile politice posibile și imposibile din ultima decadă. În plus, sursa vorbea repede, eu n-aveam pix. Și ar fi fost păcat să las nepovestită așa o poveste.

Așadar am o rugăminte. Mă poate oare lămuri și pe mine cine este doamna blâ(o)ndă  preaînșurubată la Primăria Sânpetru care tocmai e depusă pe fărăș? Că am un lapsus de zile mari. Mari de tot.

 

Arhi(e)re(u) de Sânpetru

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Litera 9

One thought on “( Surse ) – Mielul blâ(o)nd care sugea de la două sau mai multe oi, e pe făraș. Numai în comuna Sânpetru

  1. oare e legata de dosarul notarului ??? cine stie …….. ,se aude ca s-au mancat intre ei ( primar vice secretar(( fostii))
    Asteptam inforamtii :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *