( SURSE ) – Consilieri locali USR vor să pună umărul la răsturnarea Flaviei Boghiu din funcția de viceprimar al Municipiului Brașov

Surse din interiorul USR ne-au confirmat faptul că partidul pe plan local se află în plin război intern pe tema deselor scandaluri, zilnice în ultima vreme, care îi au ca protagoniști pe primarul municipiului, Allen Coliban, și pe viceprimarul Flavia Boghiu.

În ultima săptămână s-a observat din partea viceprimarului o mai slabă prezență pe site-urile de socializare, acolo unde USR-ul aflat într-o permanentă campanie electorală, înțelege să comunice cu cetățenii, concomitent cu apariția unor informații că războiul intern este gata să se tranșeze, Flavia Boghiu urmând a fi sacrificată.

Neavând legătură indisolubilă cu subiectul, dar plătind tribut luptelor politice, PNL Brașov prin consilierii locali a depus un proiect de hotărâre pentru modificarea hotărârii Consiliului Local nr. 527 din 6 noiembrie 2020 privind desemnarea viceprimarului ca înlocuitor de drept al primarului. Practic, prin hotărârea respectivă se statua dreptul viceprimarului Flavia Boghiu de a-l înlocui pe Allen Coliban în cazul acesta este în concediu. Actualul proiect de hotărâre vine să retragă această atribuție viceprimarului Flavia Boghiu și să o ofere viceprimarului Sebastian Rusu.

Aceleași surse din interiorul USR ne-au confirmat faptul că o bună parte dintre consilierii locali USR vor vota „ pentru ”  această hotărâre.

În plus, față de acestea, în data de 8 decembrie, primarul Allen Coliban a trimis o circulară internă angajaților din Primăria Brașov, prin care aducea la cunoștința acestora faptul că, noul administrator public, respectiv doamna Miron Adriana – Laura „ coordonează și răspunde de activitatea următoarelor compartimente (… 0

  1. Direcția Tehnică
  2. Direcția proiecte și Strategii
  3. Serviciul cadastru, valorificare, Registru Agricol și  Fond Funciar
  4. Serviciul Achiziții Publice”.

Având în vedere acest aspect, prin care deși întemeiată pe lege, atribuirea coordonării și răspunderi este făcută unei persoane care nu este aleasă în urma unui proces electoral, fiind mai degrabă o scuză, și o aruncare a responsabilității pe umerii altei persoane, Allen Coliban se pare că sfidează votul electoratului și prin neasumarea răspunderi cei revine în urma procesului electoral. Practic, majoritatea atribuțiilor sunt delegate, în urma unei încercări disperate de a fugi de răspunderea funcției pe care o deține. Și mai trebuie menținat faptul că două dintre atribuțiile viceprimarului Flavia Boghiu i-au fost transferate doamnei administrator public, respectiv „ achizițiile” și „ cadastrul”

Pe cale de consecință, și reamintind faptul că administrația USR a Brașovului este obstrucționată de incapacitatea clară de a livra cele promise, PNL Brașov ia atitudine și, probabil va solicita pe lista suplimentară de ședință efectiv înlocuirea viceprimarului Flavia Boghiu pentru incompetență și desele scandaluri de presă în care aceasta este protagonistă. Este foarte probabil, ca unele dintre voturile ce vor susține acest demers, să vină din partea USR, pe fondul războiului intern local.

Dacă demersurile vor fi încununate de succes, majoritatea comisiilor Consiliului Local vor fi nevoite să-și schimbe componența, dat fiind faptul că algoritmul electoral nu va mai putea fi respectat. Și toate acestea ca rezultat a imaturității politice, a incompetenței crase și a incapacităților practice a membrilor USR de la „ butoane” de a respecta atât agenda publică, cât și normele morale ale compromisului politic.

Așadar, pentru data de 17 decembrie se anunță o ședință furtunoasă.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *