Urât Allen Coliban, urât de tot!

Ieri, la biserica Sf. Nicolae din Schei a fost un eveniment mare. A fost inaugurat bustul lui Andrei Șaguna și au fost dezvelite câteva stele de pe aleea celebrităților brașovene. Totodată, a avut loc și o slujbă de sfințire a Altarului Bisericii Sf. Nicolae. Dacă e să mă întrebați pe mine, aceste acțiuni sunt salutare dat fiind faptul că am cam început să uităm cine suntem, de unde venim și ce vrem. Ne cosmopolitizăm și ne globalizăm în ritm accelerat. Pun pariu că sunt mai mulți copii de 10 ani în România, care știu cine e Pikachu decât Mihai Viteazu sau Ștefan Cel Mare.

Brașovul a fost onorat la aceste evenimente a Î.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

A fost o sărbătoare frumoasă. Bravo participanților, bravo organizatorilor și bravo și celor care au avut inițiativa de a cheltui niște bani pentru a ne reaminti de cuvintele român, istorie, ortodoxie. Au devenit cam rare cuvintele astea, și odată cu asta, și noi devenim mai săraci.

Din partea autorităților brașovene am remarcat că la eveniment au participat Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean, și Sebastian Rusu, Viceprimar al Brașovului din partea PNL. Precum și prefectul.

Nici urmă de Primarul Allen Coliban. Și din ce am observat, nici urmă de USR-iști. Haideți să vă spun ce am remarcat eu în legătură cu aceștia. Anul trecut, cu ocazia sărbătoririi Unirii „Mici”, pe 24 ianuarie, la statuia soldatului din Piața Unirii, au apărut mai toate partidele politice exceptând USR-ul. Din partea lor n-a venit nimeni să depună o coroană de flori. Mi s-a părut ciudat că un partid politic ce urma să intre în cursa electorală nu a trimis nici măcar un reprezentant acolo. Mai apoi am observat că, odată intrat pe funcție, Allen Coliban evită întâlnirile cu cetățenii în cadrul unor anumite evenimente. Ca de exemplu absența de la deschiderea Oktoberfest 2021. Conform tradiției, primarul Brașovului e plimbat cu caleașca prin oraș și dă „cep” primului butoi cu bere la Oktoberfest. Anul ăsta Adrian Veștea a dat „ cep”. Nici urmă de Coliban. Sau în primăvara 2021 când în Piața Unirii s-a aruncat „ buzduganul” de către Junii Brașovului. După ce, în cadrul unei hore, fiecare june aruncă buzduganul, sunt invitați bărbații dintre spectatori, să arunce și ei buzduganul. Ciudat fapt, dintre spectatori a apărut brusc Allen Coliban, a aruncat de trei ori buzduganul, nereușind să-l prindă, după care s-a ascuns în mulțime. Pentru ochiul neavizat, nici n-a fost vorba să fie Allen Coliban, atât de iute a fost prestația jenantă din partea lui.

Și acum absența de la evenimentul acesta. De parcă nu e la el în oraș, de parcă nu e la el în Schei, de parcă nu ar fi primar.

Are omul ăsta ceva cu noi de nu ne onorează cu prezența la diferite evenimente? Sau îi este impus politic, din interiorul partidului? Pentru că ajung să aplec urechea la zvonurile care spun că USR-iști sabotează pe linie de partid asocierea socială dintre politic, religie și societate. Dorind să ne dezrădăcineze. Să ne rupă de valorile și tradițiile ălea puține pe care le mai avem.

Și asta se traduce printr-o criză de leadership politic. Omul nici nu vrea, nici nu poate să se erijeze în fruntea comunității. Nu-și asumă faptul că, odată ajuns vremelnic în funcția pe care o deține, are obligația de reprezentare a urbei nu numai când vin anumiți ambasadori sau oameni de afaceri, ci și când pe la diferite biserici-simbol ale românismului din această zonă, vin în vizită înalte fețe bisericești, și se inaugurează diferite alei ale celebritățiilor.

Da, știu, nume ca Băiulescu, Prof. Stăniloaie, Sextil Pușcariu sau Marius Cisar, nume aflate pe aleea celebritățiilor inaugurate ieri, nu-i spun mai nimic lui Allen Coliban, primar animat mai mult de curentul „ hipster” decât de tradiția poporului din care face parte. Ce înseamnă aceste nume în plin desant al progresismului socialist european?

E ciudat cum, după mai mult de un an de mandat, primarul Brașovului nu a înțeles ce înseamnă a fi primar. E interesant cum, după un an de mandat, încă mai modifică agenda publică, adăugând sau scoțând din ea diferite lucruri după bunul plac sau interesul USR-ului sau al sponsorilor. Și toate acestea pe răbdarea și banii brașovenilor.

 

Urât Allen Coliban, urât de tot!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *