A dat-o Coliban și pe asta cu grădinile dintre blocuri, de nu mai nimerim ușa

Asta a venit exact din puțul gândirii colibănești. Acum realizăm cu toții că omul ăsta nu prea are proprietatea lucrurilor care-i ies pe gură. O dă așa, să se audă singur că vorbește.

Și pe asta cu grădinile dintre blocuri nici nu știu la ce capitol să o încadrez. O fi dramă, o fi comedie? O fi discurs public?

Long story short, Coliban mulțumit fiind de realizările de ordin liliputan pe care le are, aproape toate fiind rezultatul fracturilor de logică elementară și forțări ale legi, pleacă în Franța, în delegație, ca să viziteze orașul Tours. De unde se întoarce cu tolba plină de idei, printre care și una de-a dreptul revoluționară. Să se facă printre blocuri grădini de zarzavat și livezi de pomi fructiferi. Și asta în ciuda faptului că există o hotărâre de Consiliu Local care interzice transformarea spațiilor verzi din jurul blocurilor în grădini de zarzavat.

Omul e curat progresist. Mai curat de atât nu se poate. Ideile curentului „ hipster” i-au penetrat sistemul de gândire și rezultatul se observă în ideile pe care le emite în spațiul public.

Păi, în primul rând hipsterii sunt fierți pe mediu. Așa că Coliban emite idei și proiecte păstrând linia curentului. Vrea tramvai în interiorul orașului și transport feroviar în zona metropolitană. Vrea dezvoltarea transportului public „ verde”. Vrea consum 100% regenerabil pentru Brașov ( a reușit pentru instituțiile ce țin de Consiliul Local ), dar n-are nici o relevanță, poluarea e tot aici. Vrea biciclete și trotinete pe străzi, spre confirmarea ideii că Brașov este capitala verde a României. Vrea scoaterea traficului auto din Centrul Vechi sau măcar limitarea lui. Și mai nou vrea și grădini de zarzavat printre blocuri.

În al doilea rând, hipsterii sunt fierți pe ideile socialiste de orânduire a societății. Adică o structură socială care ne aduce mai aproape, mai „ bot în bot” peste tot când ieșim din casă. Fie că ne urcăm în tramvai, fie că lucrăm în grădina blocului, nu facem asta singuri. Suntem în comunitatea hipsterilor, și avem idei strălucit socialiste ale bunului comun, ale comunității, pe care le dezbatem cu mișcări burgheze la cafenelele „ tredy”, unde consumăm diferite băuturi „ cool” și mâncăm niște frunze.

Și totuși cu brașoveanul cum rămâne sub dictatura hipsterilor tomnateci? Ce părere au locuitorii orașului de aceste tendințe? Vrea el tramvai, vrea el grădini printre blocuri, vrea el să meargă cu bicicleta? Vrea el s-o ardă curat hipsterește pe la cafenele discutând despre societate ca un mic burghez de conjunctură? Sau suntem mult prea săraci ca să o ardem pe hipstereală? Și că până la hipstereală mai trebuie făcute una și alta prin zonă?

Sau suntem plini de draci făcuți rapid, într-un an de mandat USR-ist? Cel mai simplu ar fi să organizăm un referendum ( pentru asta oricum se strâng semnături ). Pentru că îmi e clar că asta i-ar introduce lui Coliban definitiv mințile în cap. Pentru că omul ăsta, cu siguranță, confundă funcția de primar cu cea de Dumnezeu pe pământ, și orașul cu propria moșie. Nici măcar nu mai e vorba de „ ce nevoi au brașovenii ” , este vorba de „ ce nevoi are Coliban”.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *