Mahalagism de Dâmbovița cu damf naționalist

De vreo două zile bubuie televiziunile și online-ul de poveștile ce conțin ultima ispravă a senatoarei Șoșoacă. Pentru că, ce să vezi, dacă până acum comportamentele exotice venite direct din mahala erau hilare, și se desfășurau oarecum în ograda noastră, acum Șoșoaca „ a rupt fâșul”.

Long story short, o jurnalistă italiană de la RAI 1 documenta un reportaj despre nenorocirea asta abătută peste noi la nivel planetar. Și în cadrul documentării, s-a gândit că ar fi frumos să prezinte și părerea antivaxxer-ilor de frunte. Zis și făcut! Conform agendei și celor negociate, italianca și echipa de filmare s-a prezentat la avocat Diana Șoșoaca la cabinet, cabinet aflat în apartamentul în care aceasta locuiește împreună cu soțul ei într-o scară de bloc din București. Șoșoacă, jucând rolul gazdei bune și amabile, chiar îi aștepta pe aceștia cu sărățele ( fi-mi-ar sărățelele de tot râsul, dar mă rog, atâta s-a putut ). Atmosfera de curtoazie s-a deteriorat când jurnalista a pus o întrebare, relativ la cifre de îmbolnăviri și decese provocate de pandemie, moment în care senatoarei i s-a rupt filmul și a făcut un semn „ nobil”, prin care le arăta ușa jurnalistei și echipei ei.

Dar stai așa, asta nu e tot, într-o fracțiune de secundă, pentru ca lucrurile să nu rămână așa, și pentru că fundamental în comportamentul senatoarei – avocat este circul, cu și fără public, aceasta s-a pus în ușa apartamentului și le-a solicitat invitaților să se legitimeze. Și aici începe bezna minții. Senatoarea sună la 112 și solicită un echipaj de poliție, pe motiv că are pe proprietatea ei niște intruși ce nu vor să se legitimeze. Și pe care îi reține abuziv până la sosirea echipajului de poliție ( a se citi „ sechestrați” ). În dinamica evenimentelor, jurnalista fuge din apartamentul cu pricina, sună și ea la ambasadă și poliție, revine după restul echipei însoțită de un echipaj de poliție, are loc și o altercație, după care povestea se mută la sediul poliției. Un deliciu cu aromă de mahalagism.

Anyway, povestea s-a lăsat cu dosare de urmărire penală și alte altercații la procuratură.

Dar să revin. Sunt două aspecte pe care le-am remarcat.

Primul e solicitarea senatoarei care strigă după echipajul de poliție pe scara blocului, în timp ce aceștia plecau spre secția de poliției cu echipa de filmare RAI 1, să-i caute prin buzunare, că poate au furat ceva. Ăsta e un moment vomitiv de maximă importanță. Mahalagism de cea mai înaltă speță! Acesta este genul de comportamente detestabile, de cea mai joasă speță posibilă, izvorâtă dintr-o ură inimaginabilă. Te cheamă omul la șpriț, la masă, se bea bine și se mănâncă bine, după care se lasă cu bătaie, chemarea echipajului de poliție și acuzații de furt. Romanian tradișăn! Ultimul argument la despărțirea pe scara blocului – „ Mi-a furat din casă!”. Mahalagism de cel mai înalt nivel. Cu iz naționalist! În sensul că le-am făcut-o, mama lor de italieni, vin ei la mine în țară ca să ne facă de rahat. Păi de rahat putem să ne facem și singuri, n-avem nevoie de ei. Grotesc!

Al doilea aspect pe care l-am remarcat, discutând cu antivaxxer-i e acela că în momentul în care ajungi la cifre, adică la demonstrație clară de genul câți oameni mor din cauza pandemiei din numărul celor internați la ATI ce provin proporțional din cifrele de îmbolnăviri declarate de autorități, și demonstrezi că nu prea e cum postulează ei, le dispare erecția ideologică. Totul până la cifre! Cifrele sunt trunchiate de către autorități, care oricum te mint de când te-ai născut. Inclusiv cele din țările civilizate! Pe motiv că Big Pharma dă cu bani în ei de nu se poate, special pentru a înțepa nația română.

Erecția ideologică dispare și se instalează isteria. Logica și bunul simț dispar ca prin minune.

Să concluzionez. Mi-a ieșit bubă la gură când am văzut imaginile. Și asta cred că e suficient pe post de concluzie.

Eterna și fascinanta mahala cu iz naționalist.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – observatornews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *