Coliban își ia jucăriile și pleacă din alianță

Un an și aproape două luni. Atât a ținut căsătoria de conjunctură a USR-ului cu PNL-ul la Brașov. La finalul articolului aveți și actul de divorț. Și dacă în primele șase luni, cât de cât, protagoniștii s-au tolerat, după ce Coliban & Company au crezut că au înțeles cu ce se mănâncă administrația publică, alianța a început să se clatine bine. Loviturile sub și în centură au venit de la USR, care a acuzat prin vocile avizate de către partid să facă „ imagine” că PNL și Rusu sunt negri în cerul gurii de răi. Și că nu-și fac treaba. Concomitent cu loviturile au apărut în presă și diferite „ combinații” marca USR, ba un muzeu deschis în catacombe care încasa de la vizitatori neavând nici un aviz sau autorizație de funcționare, ba o listă cu sinecuriști USR care erau angajați pe bază de „ așa vor mușchii USR-ului” ( aia atrofiați ) pe la Agenția Metropolitană Brașov și transferați fuguța, fuguța la primărie ca să-i stea proptea lui Coliban, ba chestia aia pe care refuz să o înțeleg cu echipa de fotbal. Numai lucruri bune ne-a adus USR-ul, micționând cu boltă și aplomb pe agenda publică.

Ori, politica se face un pic altfel. Nu te apuci tu, USR, să consideri că dacă ai câștigat alegerile locale la Brașov, orașul a devenit brusc sat fără câini, în care onor, membri USR se poartă ca pe tarlaua rudelor de pe linie maternă. Și PNL-ul a sesizat aceste aspecte, a participat la câteva negocieri și renegocieri politice, în urma cărora USR-ul a înțeles ce a vrut, dovadă fiind comportamentele ușor aberante de domnișorică ambetată și pofticioasă, pentru ca într-un final, în inerția jocului politic și a piruetelor pseudointelectuale, să se trezească în opoziție. Acolo unde a vrut să ajungă de fapt.

Acum își rezervă dreptul de a arăta cu degetul, dezvăluind adevărații „ gropari” ai Brașovului. Coaliția monstruoasă a celor de la PNL și PSD, zbierând ca un sugar înțărcat mai devreme, deși, dacă ne uităm la mărețele realizări ale administrației Coliban, observăm că Brașovul mai are un pic și o să împartă soarta Cartaginei.

Să concluzionez. Atitudinea de „ șmecheraș” politic nu prinde la toată lumea. Electoratul din Brașov este un electorat oarecum matur, de dreapta, foarte atent la promisiuni și realizări. Deși nu pare, în viziunea USR, cetățeanul din Brașov e foarte atent la „ mărețele” realizări, și chiar avea așteptări ca administrația USR să meargă unsă, exact ca la corporație.

În schimb ea, administrația din subordinea lui Coliban, lălăie fals pe ritmuri de țambal dezacordat, cunoscând doar „ combinația” politică, introducerea pumnului pe gâtul oricui are altă părere, și în general onorând doar negativ promisiunile făcute publicului. Adică le face invers.

Ca atare, băieții și fetele din USR au primit exact ceea ce merită, dat fiind faptul că șuturile în cur și le-au tras singuri la oră de maximă audiență.

Totuși întrebarea care rezidă și plutește în aer e „ Cum de îl mai tolerează partidul pe Coliban ?”

 

„ USR PLUS Mun. Brașov,
16.12.2021, Brașov

În urma deciziei grupului PNL, reprezentat de viceprimarul Sebastian Rusu, de a modifica componența comisiilor de specialitate din Consiliul Local Brașov cu încălcarea flagrantă a Codului Administrativ, art. 124 al. (4), Biroul Local al USR PLUS Brașov, întrunit în cursul serii de 15 decembrie 2021, a luat decizia de a se retrage din parteneriatul încheiat în urma alegerilor locale din Septembrie 2020 cu organizația PNL Brașov.

Chiar dacă PNL a încălcat constant protocolul de colaborare, începând cu alinierea la inițiativa PSD de schimbare a președintelui de ședință USR PLUS al Consiliului Local cu un consilier PSD și continuând cu respingerea mai multor proiecte propuse de primar și susținute de comunitate, organizația noastră a lăsat constant o ușă deschisă pentru dialog și colaborare în beneficiul brașovenilor. Ultima propunere concretă în acest sens a fost transmisă în luna septembrie președintelui organizației municipale PNL, Sebastian Rusu, care nu a fost dispus să ofere până în prezent vreun răspuns.

În urma deciziei de ieri a grupului PNL, suntem obligați de principiile și valorile care stau la baza USR PLUS și pentru care am fost aleși ca reprezentanți ai cetățenilor, să ne disociem de practicile neprincipiale și tentativa de încălcare a legii promovate de Sebastian Rusu și PNL. Nu putem fi parteneri de alianță cu o grupare care încalcă nu doar voința cetățenilor Brașovului, ci și legile.

Denunțăm ferm această practică și ne asumăm contestarea în justiție a unui posibil HCL care ar schimba componența comisiilor de specialitate în forma propusă de PNL.

Rămânem ferm loiali principiilor, valorilor și proiectelor din programul de guvernare locală propus cetățenilor în campania electorală din Septembrie 2020.

Biroul Local USR PLUS Municipiul Brașov ”

 

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *