Stați așa că n-am înțeles nimic. Coliban e prea deștept pentru secolul ăsta

Faptul că ai ajuns să fi lăudat și scos la vopsea numai de vuvuzelele de partid, este o chestiune tragică pentru viitorul tău politic. Pentru că atunci când ești țintă favorită în toată presa locală, și ai mai ajuns și la rubricile de miștouri crâncene pe la televiziunile naționale, cariera ta politică, în slujba cetățeanului se apropie de final, și gradul tău de credibilitate , de zero.

Așa se întâmplă când ajungi din inginer diplomat ( ups, asta n-a fost niciodată a fost doar o „ eroare de redactare” a CV-ului ) și senator, mop-ul favorit al presei. Și asta nu neapărat pentru că ar avea cineva, ceva cu tine, ci așa doar urmărind nerealizările zilnice marca Coliban.

Dar să revenim la vuvuzelele fumătoare de diverse. Vom face o analiză pe câteva fragmente din textul postat duminică, 19 decembrie, text menit să-l scoată la vopsea pe Allen Coliban, care deși rezistă ca un adevărat erou desantului presei locale, nu reușește să devină coerent nicicum.

Dar hai să vedem ce postulează vuvuzela.

„Dacă vă uitați la ședințele de Consiliu Local o să vedeți un spectacol de populisme ieftine, demagogie, minciună, ipocrizie și chiar ilegalități, venite din partea PNL și PSD” – băiatu’, vezi că ai uitat USR-ul din enumerare. Că doar madam Boghiu a vrut să dea afară jurnaliști de la ședința de Consiliu Local, crezându-se, împreună cu câțiva consilieri locali USR pe tarlaua distinsei sale rude de gradul întâi pe linie maternă. Cât despre „ demagogie, minciună, ipocrizie și chiar ilegalități” comise și de USR PLUS, cred că ești destul de avizat încât să le înțelegi.

Dar să mergem mai departe – „ (… )Doar că sunt reduși la tăcere de către conducerea dictatorială a viceprimarului PNL ( anumiți consilieri ai PNL Brașov – nota redacției ).”

Taci că l-am găsit pe Stalin de la PNL! Îl cheamă Rusu Sebastian. Și pe cei care nu-l ascultă, îi trimite în gulag. Sau în gulaș, nu ne-am hotărât încă. Anyway, îmi place cum plângi pe la mormânt străin cu lacrimi de crocodil, doar, doar mai rupi vreun membru de partid. Săracii PNL-iști, chiar l-ar pupa pe Coliban, dar stă dictatorul la pândă și îi trimite în fața plutonului de execuție.

Diferența dintre Coliban și Rusu este următoarea. Urmărește cu atenție, cu pixul în mână, și ia notițe că poate înțelegi ceva. Coliban poate, dar nu vrea și nu știe, și mai nou am senzația că nici nu-i pasă, și Rusu, știe, vrea, îi pasă, și pe alocuri, acolo unde poate, face chestii. Nu stă după leșinăturile indecise și rău intenționate, spălate bine la creieraș de către aparatul de partid al USR PLUS. Tocmai de aceea la ceas de taină i-ați retras atribuțiile, pentru că vă dădea lecții din mers, și se demotiva activul de partid, leșina mai des decât o făcea oricum. Ai priceput?

„ În primul rând Allen Coliban a înțeles strategia lor de mult ( sabotaj la adresa cetățenilor – nota redacției ) și de aia a dat repede-repede drumul la studiile de fezabilitate pe proiectele mari: Spitalul Regional, Noul Spital de Pneumo-Ftiziologie, Studiul pentru Parcuri, Studiul pentru Parcări (supra și subterane), Masterplanul pentru transportul cu biciclete, refacerea strategiilor generale ce țin de transport urban, poluare, mediu, sănătate, educație, cultură (și multe altele)

De ce sunt ele esențiale și de ce s-a ocupat de asta în loc să se ocupe de ceea ce îi era la îndemână și ușor (adică să iasă ca Scripcaru și să urle și să dea cu pumnul în masă)? Pentru că a văzut din timp pericolul. Acum, aceste studii – unele gata, altele urmează în curând să fie finalizate – odată recepționate îi forțează pe consilierii locali PNL și PSD ori să voteze împotriva proiectelor, ori pentru ele. Dacă votează împotrivă, din ce în ce mai mulți oameni se vor prinde de strategia lor de sabotaj. Iar oamenii pot accepta multe, dar nu pot accepta să fie “furați” de proiecte, pentru că unii vor putere. Dacă votează pentru, e perfect. Vom avea lucrurile despre care s-a discutat în campanie”.

Stai să dezambiguizăm un pic subiectul. În politică trebuie să ai cel puțin un ochi în ceafă. Minim. Pentru că așa e în politică. Nu prea există loc de eroare. Te-ai relaxat, ești pa! Cât despre studiile de fezabilitate, hai să o lămurim și pe asta. De la spital ne-am luat bun rămas de când l-ați „ măritat” către Ministerul Sănătății. Masterplanul pentru transportul cu bicicleta e o chestiune elucubrantă de sorginte hipsterească care cred că va scoate oameni în stradă, să vă porcăie. Iar refacerea strategiilor generale în ceea ce privește transport urban, poluare, mediu, sănătate, educație, cultură e un blablabla propriu discursurilor ONG-iste, menit să scurgă bugete și să mimeze activitate. Nu ați făcut, și nu veți face nimic. Pentru că nu sunteți în stare, vă lipsește voința politică. Doar vorbărie, că aia e gratis. Poate doar studiul pe parcuri și pe parcări să aibă o tentă de realism, pe restul le-ați îngropat voi. Nu PNL-ul și nici PSD-ul. Voi, cu mânuța voastră!

Și pentru că nu puteai fără să dai o limbă groasă și zemoasă acolo unde îți place ție, fixând magistral bomboana pe colivă, citez „ Brașovenii sunt o specie aparte de români. Sunt mândri și au și cu ce. Sunt pretențioși și au și de ce. Se consideră speciali și înțeleg despre ce e vorba în propoziție. Iar asta le va face viață grea celor din partidele dinozaurilor.”

Stai așa că m-ai umplut de stimă. Nu suntem o specie aparte de români. Suntem chiar români, într-adevăr, mândri și pretențioși, dar nu speciali. „ Specialii” sunt la tine în partid. Ați strâns toți „ specialii”. Și este departe de adevăr că noi, brașovenii, facem viața grea celor din partidele dinozaur. Noi, brașovenii, facem viața grea tuturor celor care înțeleg să-și încalce promisiunile și să umble cu combinația vopsită și să ne spună că e porumbel. Și dacă voi, USR PLUS nu ați înțeles asta până acum, e tragic.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Mai jos aveți textul integral al postării

 

„ Pentru cei interesați de viața Brașovului, căci îmi este mai ușor să vorbesc cu voi aici. Fac o analiză cât mai clară, pentru a ne da seama unde suntem și încotro mergem ca viață politică.

La un an și 2 luni de la alegeri, avem un Consiliu Local în care PNL și PSD s-au aliat și astfel au majoritate prin care vor să blocheze toate proiectele benefice pentru comunitate ce nu vin din partea lor. Și din partea lor nu vin proiecte, pentru că (1) nu au capacitate administrativă și (2) nu sunt interesați să dezvolte orașul. Configurația politică actuală din Consiliul Local? 12 Consilieri USR. 11 PNL. 4 PSD.

Poate părea la început contraintuitiv pentru unii dintre noi: de ce ar vrea sa blocheze și să saboteze funcționarea corectă a orașului?

Pentru că electoratul nu este doar aici, pe facebook. Cei mai mulți dintre brașoveni nu au timp să intre pe facebook și să verifice ce s-a mai întâmplat cu proiectele de viitor. Astfel, PNL și PSD se bazează pe faptul că acești oameni se vor uita în jur și dacă nu vor vedea schimbări mari, vor considera că administrația Coliban este slabă și astfel, la următoarele alegeri vor susține un reprezentant PNL la primărie.

Calculul acesta este unul cinic, e adevărat. Un calcul care nu ia în considerare deloc viața cetățenilor, ci doar interesul electoral. PNL și PSD sunt interesați să revină la butoanele administrației. Grupurile de interese din spatele lor – pe care le puteți vedea active prin diferite colțuri ale internetului – au nevoie din nou de factorul decizional în buzunarul lor pentru a-și putea duce mai departe afacerile, interesele obscure și profiturile.

Dacă vă uitați la ședințele de Consiliu Local o să vedeți un spectacol de populisme ieftine, demagogie, minciună, ipocrizie și chiar ilegalități, venite din partea PNL și PSD. Am proprietatea cuvintelor și pot dovedi fiecare lucru pe care-l spun aici. Există câțiva consilieri locali de la PNL care par că sunt interesați de administrație, care sunt elocvenți în exprimare și au o pricepere a ceea ce ar fi nevoie pentru viitor. Doar că sunt reduși la tăcere de către conducerea dictatorială a viceprimarului PNL.

Cum se poate ieși din situația asta și orașul să se dezvolte sănătos, descentralizatele sau regiile transformate în SA-uri să funcționeze optim și în interesul cetățenilor?

Păi prin acțiune. În primul rând Allen Coliban a înțeles strategia lor de mult și de aia a dat repede-repede drumul la studiile de fezabilitate pe proiectele mari: Spitalul Regional, Noul Spital de Pneumo-Ftiziologie, Studiul pentru Parcuri, Studiul pentru Parcări (supra și subterane), Masterplanul pentru transportul cu biciclete, refacerea strategiilor generale ce țin de transport urban, poluare, mediu, sănătate, educație, cultură (și multe altele)

De ce sunt ele esențiale și de ce s-a ocupat de asta în loc să se ocupe de ceea ce îi era la îndemână și ușor (adică să iasă ca Scripcaru și să urle și să dea cu pumnul în masă)? Pentru că a văzut din timp pericolul. Acum, aceste studii – unele gata, altele urmează în curând să fie finalizate – odată recepționate îi forțează pe consilierii locali PNL și PSD ori să voteze împotriva proiectelor, ori pentru ele. Dacă votează împotrivă, din ce în ce mai mulți oameni se vor prinde de strategia lor de sabotaj. Iar oamenii pot accepta multe, dar nu pot accepta să fie “furați” de proiecte, pentru că unii vor putere. Dacă votează pentru, e perfect. Vom avea lucurile despre care s-a discutat în campanie. Unele mai devreme, altele mai târziu, dar le vom avea.

Ce altceva se mai poate face? Păi fiecare dintre noi să fim atenți la sedințele de consiliu. Sunt live pe canalul de Youtube al Primărie Municipului Brașov. Sunt în general o dată pe lună și durează în medie 1.5-2 ore. Partea de interpelări, dezbateri este în principal la început. Acolo îi vedeți pe cei de la PNL și PSD în splendoarea lor semi-analfabetă elucubrând populisme și demagogie.

Este important să fim atenți la consilierii noștri locali și să îi tragem de mânecă. De ce ai votat împotriva cumpărării terenului de la Bod, băi consilierului PNL/PSD. (Apropo, terenul a fost cumpărat cu DOAR 5 milioane de lei. 60 de hectare. De unii care au numai contracte cu statul, apropiați și de PNL și de PSD, ce surpriză). Sau de ce ai votat împotriva alocării de bani pentru noi parcuri în oraș? Asta ca exemplu.

Un alt lucru pe care-l putem face este să fim convinși de dorința celor de la PNL și PSD să acapareze puterea de dragul puterii și să nu ne lăsăm fraieriți de “noi suntem cu cetățenii” cu care umblă în gură de dimineața până seara.

Un alt lucru este să sesizăm fiecare element care ne afectează în oraș. Aparatul administrativ al primăriei este acolo pentru a rezolva problemele curente, zilnice, în domeniile ce țin de primărie. Dar ei nu pot rezolva ce nu știu că e de rezolvat.

Un ultimul lucru din lista mea scurtă este să vorbim cu alții când vedem că pică pradă minciunilor PNL-PSD:

Brașovenii sunt o specie aparte de români. Sunt mândri și au și cu ce. Sunt pretențioși și au și de ce. Se consideră speciali și înțeleg despre ce e vorba în propoziție. Iar asta le va face viață grea celor din partidele dinozaurilor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *