Neadevăr, șmen și combinație pe muchia legii marca USR PLUS Brașov

„ Piața” politică locală în ultimele zile ne-a rezervat o pleiadă de acțiuni din partea USR PLUS, care, din păcate, seamănă extrem de mult cu modalitatea de a face politică și administrație așa cum ne-am obișnuit. Adică ca în România. Și asta vine în contradicție flagrantă cu ceea ce promiteau „ imberbi, cu caș la gură” , useriștii în campania electorală. Adică oameni noi în politică și o altfel de politică.

Ceea ce demonstrează zilnic e că odată ajunși pe funcție, au preluat toate strategiile și rețelele de interese moștenite. Adică, așa cum am fost avertizați de către jurnalistul Iulian Rinder de la argumentul.ro și regretatul jurnalist Răzvan Boacă, nu urma nimic nou odată cu accederea USR PLUS la butoane în Brașov.

Dar, cu toate acestea, e bine că mai există oameni din societatea civilă, în general jurnaliști, care se opun, și dezvăluie zilnic amănunte din asaltului dat cu mult aplomb și nesimțire de către USR PLUS. Cel puțin la Brașov.

Pentru exemplificare, cităm din postarea vuvuzelei fumătoare de ilegale, singurul om care mai zice ceva de bine pe Facebook de administrația USR PLUS din Brașov.

„ În primul rând Allen Coliban a înțeles strategia lor de mult ( sabotaj la adresa cetățenilor – nota redacției ) și de aia a dat repede-repede drumul la studiile de fezabilitate pe proiectele mari: Spitalul Regional, Noul Spital de Pneumo-Ftiziologie, Studiul pentru Parcuri, Studiul pentru Parcări (supra și subterane), Masterplanul pentru transportul cu biciclete, refacerea strategiilor generale ce țin de transport urban, poluare, mediu, sănătate, educație, cultură (și multe altele)”.

Și pentru că minciuna are picioare scurte și umblă fumată pe Facebook, hai să vedem ce a descoperit brasovmetrolitan.ro ( link articol – ). Păi a descoperit nici mai mult nici mai puțin că „ Primăria Braşov a atribuit direct firmei unui candidat USRPLUS de la Bucureşti, un studiu pe parcările din oraş. Achiziţia de peste 100.000 de lei s-a făcut via Asociaţia Metropolitană de Transport”. Când „ repede-repede” Coliban a dat drumul la studiu prin semnătura măiastră a lui Dragoș David? Păi în octombrie 2021. Păi aia înseamnă „ repede-repede”, iubite fumător de ilegale? Și cum am aflat, noi, pulimea de studiul comandat? Păi s-a scăpat Coliban pe el în ședința de Consiliu Local, că altfel îl scotea din mânecă când era gata. Ce? Transparență? Ce transparență? …UE și la gară.

Să mai cităm un pic din brasovmetropolitan.ro, pentru că chestiunea nu e numai gravă, ci și profundă „ Ceea ce a omis să precizeze primarul Allen Coliban este faptul că studiul respectiv a fost comandat unei firme din exteriorul administrației locale, nu serviciilor Primăriei. În plus, achiziția s-a făcut prin intermediul Asociaţiei Metropolitane de Transport. (Până luna trecută, la Asociaţie de o parte din achiziţiile publice s-a ocupat  proaspătul city manager al Braşovului, Adriana Miron, mâna dreaptă a primarului Allen Coliban).”

Păi și cine a câștigat contractul cu pricina ? Cităm din nou Contractul de consultanţă de peste 100.000 de lei a fost atribuit firmei unui candidat USRPLUS, din 2020 

Mai exact,  este vorba despre  firma Vegacomp Consulting București, o companie care o  fost înregistrată pe platforma electronică de achiziții publice în 2 iunie 2020 și este deținută de Cornel Bărbuț. ”

Să concluzionăm. Așadar, ceea ce nu-mi imaginam în veci-pururi despre Allen Coliban și gașca de USR-iști din fruntea Primăriei Brașov, se întâmplă acum. Păi pe lângă voi, ăștia de ați ajuns acolo, valutiștii care întorceau portofelul în față la casa de schimb erau mici copii. Și mai tragic decât faptul că trageți la șmen și la combinație e faptul că doar unele sunt descoperite. Că dacă le-am cunoaște pe toate, mă tem că ce a fost pe 15 noiembrie 1987 la Brașov, e copilărie.

În plus remarc că bănuțul se duce acolo unde trebuie. Adică la partid. Așa, ca să nu se piardă pe drum. Da, știu, nu e ilegal. DAR E IMORAL! Da, știu, corect, vă doare în cwr de treaba asta, banul primează.

Cât despre AMB-ul lui Dragoș David, am înțeles de mult că pe lângă companie care furnizează servicii de resurse umane către Primăria Brașov ( sinecuri ), acum, mai nou, e și principalul furnizor de studii pentru administrația Coliban. Și dacă nici ăsta nu e șmen și combinație pe muchia legii, nu știu ce e.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *