Coliban forțează achiziționarea CET Brașov

Coliban, cu încăpățânarea caracteristică, și lipsit de soluții manageriale și politice coerente, se aruncă din nou în joc pentru achiziționarea CET Brașov. Și asta după ce a obținut o înfrângere zdrobitoare în cazul tentativei de achiziționare a terenurilor Fabricii Bod.

Așa cum ne-a obișnuit de ceva vreme, pe fondul lipsei de comunicare caracteristice, încearcă forțarea unui vot pozitiv în Consiliul Local pe acest proiect, necomunicând în timp util absolut nimic despre această achiziție. Ședința este programată pentru data de 23 decembrie, și are un singur punct pe ordinea de zi.

Transparența mult clamată în campania electorală rămâne doar la nivel declarativ și, nu-i așa, aspirațional.

Mai jos avem declarația politică a PNL Brașov în legătură cu această tentativă patetică,lipsită de bun simț și coerență.

„ Încă un proiect, în care primarul, în calitate de inițiator, încalcă principiul transparenței, un proiect căruia îi lipsesc documentele necesare pentru a fi supus dezbaterii! Joi, 23 decembrie, de la ora 12, primarul Coliban a convocat o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Brașov.

Apare un singur punct pe ordinea de zi: proiectul de hotărâre, inițiat de primar, privind aprobarea formulării ofertei, respectiv a achiziţionării în caz de acceptare, a imobilelor proprietatea CET Braşov SA, societate aflată în procedură de faliment. Cumpărător (teoretic), ca și în cazul terenului de la Bod: Municipiul Brașov.

De 5 zile s-a aflat de această ședință extraordinară, mai precis de vineri, 17 decembrie, de la ultima ședință ordinară a CL Brașov. De atunci până azi, 21 decembrie 2021 la ora 15, nu am primit nicio informație, niciun document legat de fundamentarea acestui proiect de HCL.

Cum să luăm o decizie corectă, responsabilă, în cunoștință de cauză, dacă nu știm despre ce e vorba? Cum se angajăm UAT Brașov într-un proiect despre care nu știm absolut nimic?

Din nou, primarul Coliban dă dovadă de lipsă de transparență, de imaturitate politică, de incapacitate de comunicare și, până la urmă, de lipsă de respect față de brașoveni și de reprezentanții acestora, adică față de noi, consilierii locali”.

 

Dan VÂJU

#informatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *