La RIAL chiar sunt probleme? Ce vrea de fapt USR PLUS să rezolve?

Eram convinși de faptul că USR PLUS, odată venit la conducerea administrativă a orașului, se va apuca și va face ordine în administrație. Și primul criteriu pe care avea să-l utilizeze era managementul performant importat de la corporațiile la care membrii USR PLUS aduceau plus de valoare. Și pe care urmau să-l pună în practică în administrația publică. Dacă era așa, în cel mult șase luni, treaba urma să zbârnâie. Exact ca la corporație. Și asta nu o spunem noi, ci oamenii care au ștate grele prin corporații, educați și hrăniți la sânul paradisului corporatist perpetuu.

Al doilea criteriu era mult promisa trasparență. Să vadă pulimea cum se fac treburile. Gata cu pilele și cu pauzele de țigară și cafea, gata cu combinațiile. Task, deadline și meritocrație. Asta trebuia să aducă USR PLUS.

Încă mai așteptăm să aducă. Bine, acum suntem convinși că așteptăm degeaba.

Ca să înțelegem cât de aiurea funcționează sistemul, și să vedem cum o chestiune cel puțin discutabilă a trecut ca hotărâre de consiliu local în ședința din 17 decembrie 2021, a trebuit să primim din partea unei surse, niște cereri depuse în temeiul legii la Instituția Prefectului și la Camera de Conturi. Și ce cere sursa respectivă? Păi nici mai mult, nici mai puțin decât nediscriminarea chiriașilor de la RIAL.

Deoarece, Coliban & Company ca stâlpi ai administrației, au trecut pe lângă lege, executând un frumos dans, respectiv pe lângă prevederile ordonanței 40 din 1999 care prevede stabilirea prețului chiriei la metrul pătrat. Și acum, ei stabiliesc, pentru că așa vor mușchii lor, chiria în funcție de veniturile chiriașului.

În altă ordine de idei, am aflat acum, datorită acestor cereri și o situație de tot râsul. RIAL nu administrează numai locuințele din proprietatea Municipiului Brașov, ci și locuințele care aparțin Statului Român. Dar pentru acestea din urmă nu poate stabili cuantumul chiriei pentru că intră în conflict cu ANAF, care reprezintă Statul Român acolo unde acesta este înscris în Cartea Funciară.

Ca atare, administrația de tot râsul-plânsul pe care a intrat Brașovul este pusă în fața faptului de a avea două locuințe identice, în aceeași scară de bloc, și pentru una să încaseze chiria bazată pe venitul chiriașului, și pe una să încaseze chiria pe metrul pătrat.

Nu-i așa că le pocnește dovleacul USR-iștilor în zbaterea lor de a mai jumuli doi lei de la populație ca să-i arunce pe studii și proiecte nefezabile pentru Brașov? Și ca să acopere găurile incompetenței manageriale marcă proprie USR PLUS?

Și asta nu e tot. Geniile corporatiste mai dau o lovitură sub centură în pragul sărbătorilor de iarnă, în tentativa lor de a nenorocii niște oameni, și trec prin Consiliul Local și o hotărâre de modificare a organigramei de la RIAL. Adică vor să concedieze muncitori, și să angajeze niște personal TESA. Și asta fără a avea notă de fundamentare de la servicul de resurse umane al RIAL. Așa, pe principiul că așa vrea Jula ( noul director ), și pentru că USR-iștilor probabil le pute munca cinstită făcută cu mâna.

Ne gândim, pe bună dreptate, unde vor să ajungă acești cavaleri ai apocalisei? Chiar vor să nenorocească toate lucrurile pe care pun mâna, în numele unui așa numit progres corporatist. Și ne mai întrebăm de unde vine atâta ură pentru semenul tău, de vrei să-l lași în mijlocul iernii fără loc de muncă, mai ales că bat la ușă facturi record la utilități.

Avem încredere în justețea Instituției Prefectului și a Curții de Conturi care au fost sesizate. Se pare că sunt ultimele părghii care pot stăvili atacul lipsit de scrupule, bun simț și logică asupra oamenilor de rând.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *