La Sânpetru, cancerul marxist – bleu ciel cedează la chimioterapia aplicată de către populație

Considerată a fi dormitorul municipiului Brașov, comuna Sânpetru a cunoscut o dezvoltare imobiliară rapidă în ultimii 10 ani. Fosta conducere a comunei sub primarul Ion Rusu a fost incapabilă să gestioneze corect această dezvoltare rapidă, așa că oamenii din comună au ales un alt primar și au acordat votul de încredere către USR , în dorința unei schimbări rapide. Bineînțeles că USR a speculat această dorință de schimbare și au centrat campania lor electorală pe sloganuri scurte și cu impact , de tipul “Mai ai răbdare 4 ani ? “ , fapt ce a alimentat speranța că oamenii vor primi ceea ce își doresc de la noua administrație publică. Pentru cei ce au uitat , în ultima campanie electorală cei de la USR Sânpetru au promis reformarea primăriei, transparență decizională de tipul „ nu vom lua nicio decizie până când nu vom discuta cu toată lumea” , investiții rapide în infrastructura rutieră, precum și alte zeci de sloganuri și populisme ieftine bazate doar pe publicitate de tip corporatisto-comunist.

Haideți să vedem ce au primit oamenii după mai bine de un an în care USR a condus comuna Sânpetru după bunul plac. Spuneam că au promis reformarea primăriei, că vor aplica un management performant și că vor pune accent pe profesionalismul funcționarilor publici . Asta era lozinca lor , a celor de la USR. În realitate , singura schimbare făcută de primarul albastru cu arome de curcubeu a fost să introducă în organigramă o consilieră personală, despre care nimeni nu știe ce are de făcut sau care sunt atribuțiile ei. Tot ceea ce se cunoaște este faptul că primarul bleu declară peste tot că este foarte satisfăcut de această domnișoară.

La capitolul transparență decizională, primarul bleu deschis a consacrat timp extrem de mult pentru elaborarea de proceduri prin care accesul oamenilor la ședințele publice sa fie cât mai restricționat iar dreptul la exprimare liberă a acestora să fie cât mai limitat. Dar asta e altă poveste asupra căreia vom reveni cu detalii.

Haideți sa vedem investițiile în infrastructura rutieră realizate de jucătorii albaștri din consiliul local și din conducerea primăriei ! Cea mai mare investiție făcută de ei a fost în două laptopuri de gaming cu valoare de aproximativ 2000 euro fiecare și în mult toner de imprimantă. Cam asta e tot ce s-a putut găsi în SICAP / SEAP ca ți investiții ale primăriei în 2021 . Drumuri ZERO ! Oamenii , ajunși la disperare ca trebuie să înfrunte zilnic gropi, noroaie, inundații și traficul infernal din comuna Sânpetru , au început să ne sesizeze că USR a promis cu totul altceva în campania electorală . Tot oamenii ne-au subliniat faptul că se simt păcăliți și înșelați de USR , mai ales că acest partid a deținut ambele funcții de conducere din primărie – adică de primar si viceprimar, iar în cadul consiliului local USR are și cel mai mare număr de consilieri. Chiar mai mult decât atât, consiliul județean a acordat sume de bani pentru demararea proiectelor de infrastructură rutieră la nivelul comunei . Să ne aducem aminte ca în timpul campaniei, cei de la USR au promis că vor fi campioni ai implementării proiectelor finanțate din fonduri europene. În realitate, timp de un an , conducerea useristă nu a depus absolut nicio cerere de finanțare din fonduri europene. Foarte mulți oameni au fost la primărie și au cerut explicații primarului bleu, dar au primit răspunsuri halucinante de la acesta, dar aproape mereu a refuzat dialogul cu oamenii. Dialog refuzat pe principiul că actualul primar știe sigur că nu a fost votat de aceștia. În fond și la urma urmei, oamenii din comuna Sanpetru au cerut doar condiții decente de viață, iar primarul doar să facă ceea ce a promis. Adică iluminat public, canalizare, asfalt. Nicidecum scandaluri peste scandaluri, răspunsuri de tip “nu știu “ sau “vom face” . De promisiuni s-au cam săturat oamenii, pe bună dreptate. Timp de 20 ani au primit aceleași promisiuni de la fostul primar Rusu, așa că e hilar ca oamenii să primească aceleași promisiuni și după ce s-a votat schimbarea acestuia .

În urmă cu câteva zile , la presiunea oamenilor din comună, USR a cedat postul de viceprimar, încercând în acest mod să evite o revoltă în comuna Sânpetru. Din păcate cu primarul Arhire de la USR a fost imposibil să se realizeze dialogul, așa că pentru viitor, vom cere dreptul la replică noului viceprimar. Și asta pentru că toți oamenii își doresc doar condiții normale de trai, adică își doresc doar dreptul lor. Dreptul lor pe care USR-ul se face că nu-l vede și nu-l înțelege.

 

La Sânpetru, cancerul marxist – bleu ciel cedează la chimioterapia aplicată de către populație. Ceea ce credem noi, e bine!

 

Adrian BUZATU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

One thought on “La Sânpetru, cancerul marxist – bleu ciel cedează la chimioterapia aplicată de către populație

  1. tampenii, usr a cedat la jocul PNL judet , nu la populatie, faptul ca poiana e persoana nongrata in PNL l-a propulsat pe acest harmanean, care e umbrit de glorie, restul…………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *