La Sânpetru, USR-ul pune 50% în plus la taxa de gunoi. Pentru că vrea și poate

Ieri seara a avut loc întâlnirea operatorului de salubritate cu Consiliul Local Sânpetru și reprezentanții Primăriei. Toată lumea se aștepta la o dare de seamă, la un raport de eficiență din partea operatorului, dar în realitate operatorul a venit să ceară bani. Cu vorbe frumoase și cu priviri dulci, reprezentanții Hidro Sal au spus că ei vor 50 % mai mulți bani de la Primărie și de la oameni. Consilierii USR au aplaudat frenetic această propunere de parcă sunt banii lor și nu au ce face cu ei decât să dea operatorului de salubritate. 5 lei în plus nu e un capăt de țară pentru nimeni , dar modul în care au pus problema cei de la USR este de-a dreptul penibil. Adică au dat vina pe oameni fie că nu vor să cotizeze la Hidro Sal , fie că nu vor să selecteze corect gunoiul. Iar cei de la USR se întreceau în osanale aduse operatorului și modului în care acesta își desfășoară activitatea.

Istoric privind , în urmă cu aproape 10 luni USR Sânpetru rezilia contractul cu Cibin pe motive că nu își fac treaba , ca apoi să pună pe masă un contract în care primăria plătea totul iar noul operator nu era obligat la nimic . Exact cum ați citit : primăria Sanpetru plătește pubelele dar nu sunt ale primăriei , plătește taxe de asociere cu alții, plătește cota parte din cheltuieli și așa mai departe . Adică Hidro Sal nu investește nimic , nu face minim de efort , dar vrea bani de la primărie și de la oamenii din Sanpetru. Păi să tot faci afaceri așa ! Măcar dacă ar fi fost un serviciu de calitate, dar sunt extrem de multe plângeri ale oamenilor la adresa Hidro Sal.

Ceea ce a uitat primarul de la USR a fost sa anunțe ca firma respectivă este mereu în faliment și pe datorii imense. Ceea ce face ca oamenii din Sanpetru să devină doar finanțatori ai unei firme extrem de prost condusă.

Tot aseară cei de la Hidro Sal au înaintat și o cifră ce ar putea să le aducă fericirea în buzunare. Nici mai mult nici mai puțin de 1.2 milioane euro anual . Încă o data cei de la USR au aplaudat propunerea operatorului de parcă sunt banii lor , aduși de acasă. Astfel a apărut indignarea din partea mai multor consilieri locali care nu sunt la USR , iar primul care a părăsit ședința a fost domnul Adrian Dinulescu de la PSD , mai ales că niciun argument pertinent adus de acesta în dezbatere nu a fost acceptat. Nu știm câți consilieri au rezistat spectacolului roz făcut de USR pentru ca ședința a fost cu ușile închise și in mare taină, iar oamenii din Sânpetru nu au voie să fie informați de aceste înțelegeri pe care tot ei le plătesc. Că doar nu aduce USR bani de acasă .  Asta înseamnă transparență decizională pentru USR și, bineînțeles, mult lăudata lozincă a eficienței cheltuirii banului public .

Ca să învingem până la capăt logica tencuitorilor USR , în urmă cu un an Cibin colecta gunoiul cu 13 lei de persoană și era scump pentru USR, iar acum Hidro Sal dorește să colecteze cu 15 lei de persoană și este ieftin pentru USR . Acesta este USR , mireasa curvă ce pozează în virgină.

Adrian BUZATU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *