Politica de țambal sau cum s-a dus și 2021

Și dacă tot mai avem câteva ore până schimbăm anul, cu speranța ca moravurile să fie și ele schimbate, și dacă tot e fosta zi a Republicii, să vedem cine și cum mai stă în clasamentul politic.

Din păcate, ceva de bine am de scris doar despre câteva personaje. Care au scăpat cumva și de sub lupa partidului, și de sub lupa politicianismului dâmbovițean de „ cale întoarsă” și combinație fără sfârșit. Aici remarc două personaje care în scurta lor carieră în politica la vârf au reușit să ne dea speranța că, totuși, ceva, ceva se mai poate face și pentru noi. Și aici vorbesc despre foștii miniștrii Drulă și Năsui. De la USR PLUS. Din punctul meu de vedere, băieții ăștia doi chiar au depășit orice așteptări. Ei, personal, au reușit să facă pipilică contra vântului, chiar excelând pentru scurt timp la ministerele trasporturilor și finanțelor. Poate vom mai auzi de ei. Sau poate nu, având în vedere că viața politică în România este o gaură neagră care absoarbe tot.

Pe plan local, am remarcat trei personaje la capitolul plusuri, și îmi pun speranța că vom mai auzi de ei în aceeași notă. Adrian Veștea ( PNL ), președintele Consiliului Județean Brașov, care, netulburat, merge înainte ca un buldozer, având ca scop principal terminarea aeroportului Brașov, Sebastian Rusu ( PNL ), viceprimarul din coasta USR PLUS care împreună cu Lucian Pătrașcu ( PSD ) au reușit să pună stavilă atacurilor administrației USR-iste fără cap și fără coadă la Brașov. Ultimii doi, împreună cu consilierii locali PNL și PSD chiar au reușit să temporizeze un Allen Coliban și un USR plecat rău de tot spre a face un posibil dezastru de proporții în municipiul Brașov.

Și tot la așa da, mai vine cineva, de data asta din politica „ mică”, primărița din orașul Victoria, județul Brașov, Camelia Bertea ( USR PLUS ). Spre deosebire de partidul din care face parte, doamna primar a înțeles că pentru o administrație eficientă, primul lucru de care ai nevoie este să înțelegi nevoile cetățenilor. Și să modelezi administrația în așa fel încât scopul principal, acela de a ușura viața locuitorilor unui oraș, să transceadă nevoile partidului.

Dar să trecem la capitolul „ AȘA NU!”. Aici avem o groază de clienți. Începând cu președintele Iohannis, ins cu un comportament absolut reprobabil, Câțu ( PNL ) fost prim ministru, groparul PNL, Dan Barna ( USR ), Diana Șoșoacă ( senator independent ), George Simion ( AUR ). La lista mai adaug și pe „ localii” din Brașov Allen Coliban și Flavia Boghiu, ambii de la USR PLUS.

Iohannis se remarcă prin dureri gigantice în zona dorsală în ceea ce privește țara care l-a ales președinte. Efectiv contemplă liniștit cum politicile de sănătate ale guvernelor duc de râpă populația, cum educația este sub pământ, pentru că la pământ era de mult, cum prețurile la utilități încep să sfideze bunul simț. Atitudine sfidătoare la adresa poporului este de nedescris.

Cîțu este un alt personaj, absolut sinistru, care odată ajuns prim ministru a început să pună în practică niște politici absolut contrare intereselor țării, care au culminat cu victoria lui la alegerile din PNL. Demisionat prin moțiune de cenzură, a demonstrat faptul că atât el, cât și Iohannis, nu dispun de cel mai mic control posibil asupra situației.

Dan Barna a reușit niște contraperformanțe demne de cartea recordurilor. Dacă la începutul anului își lustruia turul pantalonilor din funcția de viceprim-ministru la Palatul Victoria, în nici un an a reușit să piardă și funcția, și guvernarea, și președinția partidului, ajungând să facă vlog-uri cu el mâncând urechi de porc proaspăt sacrificat. De fapt, se încadrează pe traseul delirant pe care USR PLUS îl are în politica românească.

Șoșoacă și Simion, exponatele naționalismului descreierat, fără limită și fără bun simț, în numele dragostei de țară, sacrifică orice urmă de bun simț și de fair play în lupta lor pentru obținerea vizibilității. Este incredibil cum două personaje de cea mai joasă speță posibilă animă zeci de mii de oameni pe care-i încarcă zilnic cu baliverne scoase din străfundurile gândirii distructive, postând pe Facebook în permanență filmulețe cu ei în diferite ipostaze, „ vomitând” practic zilnic râuri de furie cu o toxicitate ieșită din comun.

Pe plan local, în Brașov, Allen Coliban și Flavia Boghiu de la USR PLUS, s-au remarcat negativ aproape în fiecare ipostază în care au luat vreo decizie. Aproape toate promisiunile din campania electorală s-au dovedit a fi vorbe în vânt. Incapacitățile de gestionare a situațiilor, incapacitățile de management și deciziile deplorabile care au ajuns să afecteze o bună parte a populației, au umplut destul de rapid „ paharul răbdării”. Ciudat este faptul că partidul, pe plan local, acceptă tacit comportamentele absolut deplasate ale celor doi, aruncând într-o lumină proastă USR PLUS.

Prevăd că ne așteaptă un 2022 măcar la fel de interesant din punct de vedere politic.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *