Au trecut sărbătorile de iarnă? Suntem încă fericiți? Stați așa că vin facturile imediat

Oricum putem să ne bucurăm că am apucat să ne vedem sănătoși și în 2022. După un 2021 care aproape ne-a lăsat fără oxigen, având în vedere cele trei crize prin care am trecut. și încă mai trecem. Respectiv criză sanitară, criză socială și criză politică.

Și dacă criza politică pare rezolvată pentru moment, criza sanitară nu se lasă dusă. Și criza socială chiar dacă nu o simțim încă, o să o simțim bine de tot când vor veni facturile la utilități pe luna decembrie. Cu toate ajutoarele lor de stat, de fapt suntem fix în chiloți în mijlocul gerului, guvernanții noștri cârpind câțiva lei pe la facturile de gaz și curent.

Și că tot vorbeam de criza socială. Ca de obicei, de sărbători, bucureșteanul și-a umplut mașina și a luat-o la la pas spre Valea Prahovei, Brașov, Poiana Brașov. Într-un cuvânt, ce sunt alea sărbători fără să mergi la munte, să dai o tură pe pârtie în adidași cu un vin fiert în mână? Păi să nu crape ficații în urmăritorii de pe Facebook și Instagram? Ceea ce nu se vede bine în imaginile postate, sunt exact ambuteiajele tradiționale de pe Valea Prahovei. A zis cineva autostradă pe Valea Prahovei? Poate vrea părerea lui Grindeanu care tocmai a făcut o concesie declarând că nu în următorii 5 ani. Șapte ore pe un drum de 140 de km. De tot râsul. Păi în șapte ore, din București, ajungi în Grecia pe șosea. Faci o oră până la Giurgiu și în șase ore traversezi Bulgaria. Cât de săraci și lipsiți de voință suntem dacă nu reușim de câteva zeci de ani să facem naibii niște șosele. Guvern după guvern, impotența Ministerului Transporturilor e scoasă din pantaloni și arătată public. Indiferent de ministru și partid. În scrâșnetul șoferilor care-și toacă nervii, discurile de ambreiaj și combustibilul din rezervor.

Dar tot e bine, că imediat vine Omicronul peste noi, au ce mânca rahat șoșocarii și naționaliștii – mândria țării. Că imediat se vor șterge de pe agenda publică șoșelele, ca și cum n-ar fi fost. Jos botnița, 5 Geul, vaccinul și certificatul verde, sus libertățile prost înțelese și cifrele de la ATI. Să tremure de nervi și neputință corporațiile care ne-au făcut slugi, și care nu pot dormi noaptea de cei circa 500.000 de porci sacrificați din gospodăriile oamenilor, sfidând astfel oculta care vrea să nu mai creștem porci în cotețul din fundul curții. Trăiască tradiția, porcul hăcuit și buda din fundul curților. Budă unde mai nou te ștergi temeinic cu oferte de la Kaufland și Lidl, că ziare nu prea mai sunt.

Nu vrem să primim civilizație pe plaiurile mioritice. Ce să facem cu ea? Că ne strică la cap. Că la burtă ne stricăm singuri, singurei.

Vor veni facturile izbăvitoare care vor așterne o liniște mormântală peste țară. Și Omicronul. Până când dă colțul ierbii, de putem să o punem de o ciorbă de ștevie și lobodă.

 

La Mulți Ani 2022!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Digi24

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *