Sânpetru – Ce primar sănătos la cap ar arunca banii comunei la ( pe ) gunoi ?

Ieri trebuia să aibă loc dezbaterea publice tema măririi taxei de salubritate la Sănpetru , dar pe ultima sută de metri primarul a decis sa amâne totul de teama furiei oamenilor din comună.

Am stat de vorbă cu oamenii și am cules o parte din întrebările lor. Primarul nu vrea să discute îmbunătățirea serviciului sau modul defectuos în care acesta este făcut de Hidro Sal Com SRL , dar dă vina pe oameni că nu vor să selecteze gunoiul reciclabil. Și are senzația că comportamentul lui este normal!

Am încercat în numele oamenilor din comună să obținem răspunsuri de la Primarul Arhire și de la Hidro Sal Com , dar nimeni nu vrea sa răspundă

Iată întrebările :

  1. Este sau nu Hidro Sal Com societate de stat ? Dacă da , de ce nu apar nicăieri declarații de avere și conflict de interese măcar de la factorii de conducere ?

 

  1. Verifica cineva cantitatea de gunoi la rampă ? Din partea primăriei… pentru că au fost înaintate verbal în declarații publice niște cifre , cum că Hidro Sal Com ridica gunoiul pentru 15.000 persoane nu doar pentru 7.000 , iar aceste fapte trebuie sa reiasă din ceva.

 

  1. Care este fundamentul real al majorării taxei atât timp cât Hidro Sal com primește subvenții mascate de la Primăria Sânpetru ?

 

  1. Cine este reprezentantul Primăriei Sânpetru în Hidro Sal Com și Adi Intersal ? Nu poate fi viceprimarul așa cum se opinează în discuțiile de pană acum pentru ca ar fi în conflict de interese.

 

  1. Ce surse reale de finanțare are afacerea gunoiului ? Pentru că e clar ca mărirea taxei este doar o mică parte din componenta financiară .

 

  1. Ce se întâmpla în situația în care nici a treia licitație legată de pubele nu va avea loc ?

 

  1. Cine este proprietarul de drept și de fapt al pubelelor ce se doresc a fi cumpărate din banii comunei ? Cum vor fi gestionate ? Cine le va gestiona?

 

  1. Ce se întâmplă în situația în care consilierii locali vor acorda vot negativ dorinței Primarului Arhire de a mări taxa ? Ce se intampla dacă Hidro Sal Com intra în insolvență ?

 

  1. A plătit Hidro Sal Com datoriile ce le avea, din banii Comunei Sânpetru, bani ce aveau destinație achiziția de pubele ?

 

Oferim drept la replică Primarului Arhire și conducerii Hidro  Sal Com.

 

Buzatu Dumitru Adrian

 

#InformatiaBrasovului

 

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *