Totuși avem și două vești bune de la USR. Bune pentru noi, nu pentru ei

Cum s-ar zice ,, Gogule! Probleme, mă?”. Păi probleme, că Coliban a cam sărit calul. Bine, nu că asta nu i-ar sta în caracter, dar, chiar și așa, să fie urecheat public de către colegul de partid Tudor Benga. Păi cum așa? Probleme în paradis? Nu mai ține prosteala internă cu bau-bau Scripcaru și greaua moștenire?

Ia să vedem ce a posta deputatul de Brașov Tudor Benga de la USR. Cităm

„  I-am zis și lui Allen și vă zic și vouă, fiindcă deja m-ați tras destul de mulți de mânecă, sub o formă sau alta, pe subiect de la finalul lui noiembrie încoace: cred că Primăria Brașov ar trebui să fie super scrupuloasă cu instrumentul atribuirii directe. Instrumentul atribuirii de contracte prin încredințare directă este perfect legal sub un anumit plafon și absolut legitim în anumite circumstanțe. Însă mai ales prin prisma promisiunilor pe care noi USRPLUS le-am făcut alegătorilor și mai ales dată fiind schimbarea profundă pe care am promis-o la Brașov față de metehnele vechii administrații cred că e foarte important ca genul acesta de instrument să fie folosit cu maximă chibzuința, adică pe cât posibil doar în cazuri de strictă urgență sau maximă necesitate. E o chestiune importantă de principiu vis a vis de promisiunile pe care le-am făcut cetățenilor, chiar și în condiții de puternică ostilitate politică cum este în prezent situația la Brașov.”

Aoleu? Cum așa? Păi ce făcurăți bre? Avem doar problema că dă Coliban cu bani de la buget la clientela de partid, sau avem o sumă de probleme, cum ar fi plata unor studii de fezabilitate către companii alese pe sprânceană și prietenie, sinecuri grase, posibile aranjamente la concursuri de angajare, penali angajați prin funcții publice? Sau țandăra a sărit din gard când au început să posteze diverse, oamenii de PR și imagine care le-au făcut campanie usereilor pe local, așa, pe rugăminți fierbinți și buzunarele goale întoarse pe afară, și când știrile cu bugete date din pix ca nașul mare de către coliban au ajuns prin presa națională?

Și totuși care sunt veștile bune?

Prima veste bună e că într-un final apare și public ceea ce aflasem „ pe surse”. Adică faptul că au cam început să mârâie membrii de partid pe la colțuri că Coliban a cam deviat de la promisiunile electorale și de la promisiunile din partid, și nu mai ține prosteala aplicată de mâna de poker nereușită de doi valeți și două dame, care s-a lăudat că va fi careu de ași. Adică mâna de poker Allen+Hossu+Flavia+Nico a cam devenit contestată pe la partid de ceva vreme, dar public a ieșit doar acum prin postarea lui Tudor Benga.

A doua veste bună e că oricâte studii de 25000 de euro comandă Coliban, oricâte pomeni mai dă pe la clientela de partid, tot a câte 25000 de euro tranșa, pentru că atât poate da din pix fără să se roage de Consiliul Local, toate, toate, toate, vor ajunge la un moment dat la vot în plenul Consiliului Local. Și nu vor trece multe dintre ele. Pe motiv de combinație putredă.

Deja văd cum ies usereii pe Facebook că Rusu cel Rău și Pătrașcu cel Roșu ( ups, băiatul ăsta a semnat transfer cu guvernul și acum joacă la prefectură pe postul lui Bucur, respectiv a ajuns subprefect ), nu vor un oraș „ ciclabil” sau cine mai știe ce elucubrații au studiat companiile de studii tocmite de Coliban pe sprânceană.

Pentru că Coliban, deși visează asta, nu va ajunge niciodată la „ tunurile” nedovedite încă, pe care le-a dat Scripcaru. Și dacă Scripcaru a rămas în memoria colectivă drept omul care „ a ….., dar a și făcut”, Coliban probabil va rămâne drept omul care „ a ……., dar nici n-a făcut”  .

Deci da, e bine, public și clar, avem probleme în paradisul USR-ist!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *