Elita mondială și gândacul șoșokar

Care va să zică, am citi una bună rău de tot ieri pe facebook, și n-am putut pentru ca să mă abțin ca să vă arăt despre ce era vorba. Un glumeț de Facebook s-a trezit bine dispus de dimineață și a scris ceva de genul că noi nu băgăm „ser”, pentru că noi suntem urmașii lui Baba NoVaks. V-ați prins? E bună rău, numai că are un clinci. Generalul lui Mihai Viteazu nu prea era român. Era cam sârb. Bine, nici cu sârbii nu mi-e rușine, că sunt pe mână cu noi. Balcanici până în măduva oaselor, călcați în picioare de Imperiul Otoman, strânși de gât de iubirea necondiționată a URSS-ului, jefuiți bine de Imperiul Austro-Ungar. Păi cum tu, care n-ai avut nimic, niciodată decât un șut în cwr în cel mai bun caz, să te aliniezi cu lumea civilizată. Nu merge! Trebuie să faci un pic de gât. Să scoți pe tarabă ortodoxia, dacismul și sărăcia, să le dai viteză strângând la piept drapelul, și să latri contra botniței. Asta după ce acum doi ani te tăvăleai pe jos că nu te lasă la Lidl fără să te pecetluiască cu termometrul. Și asta după ce ai zbierat până ai răgușit contra 5 G.

E rău să fi prost? Și manipulabil? Aș zice că da și nu. Dar când tragi linie și vezi că jumătate din populație a băgat botul până la gât în slaninile șoșoacei și rage isteric dându-se cu capul de pereți, realizezi și sărăcia, și frustrarea, și lipsa de educație elementară a unei părți a populației. Daci în marea lor majoritate. Că romanii erau gay. Însăși împăratul Traian era putred de gay ce era.

Fac un exercițiu de politically correct marca Hollywood. Pentru că mai nou, e aproape imposibil să vezi un film american fără să ai parte de personaje afro-americane, asiatice, personaje cu sexualitate incertă sau orientări sexuale minoritare.

Cum ar fi dacă acum s-ar turna filmul „ Columna”. Sau filmul „ Dacii”. Cu siguranță Decebal ar fi cel puțin metis. Și bisexual. Și printre generalii lui sigur ar fi și asiatici, și afro-americani, și femei. Și dacii ar purta ițari stretch, și ar băga de stres câte un joint. Și Zamolxis s-ar delecta cu niște minore pe la cetatea Fețele Albe, în cadrul unui ritual șamanic condimentat cu ayahuasca. Romanii ar fi toți în mini jupe, pansați și epilați.

Sau dacă s-ar turna acum filmele polițiste ale lui Sergiu Nicolaescu. Nu-i așa că actorul principal ar fi Cabral?

Te doare capul? Și pe mine. Pentru că remarc că lumea este în continuă schimbare, și odată cu înaintarea în vârstă, ne e din ce în ce mai greu să ne adaptăm.

În orice direcție o apucăm, lucrurile au părți bune și rele. Dacă mergem pe drumul ales acum, de mână cu Europa, lucrurile arată a delir cu conotație de orgie gay. Care poate țin la ei, în societatea lor super îmbuibată și super cocoloșită. Sub pretextul politically correct, Bruxelles-ul ne livrează mai întâi crema și dopurile anale, precum și elitele financiare și birocratice care să ne orânduiască și să ne civilizeze. Cât despre bunăstare, mai avem de așteptat. E drept, acum 15 ani când te întorceai cu câteva sute de euro în buzunar de la muncă din Occident, erai Dumnezeu pe pământ. Acum, ciuciu, avem și pe aici slujbe destul de bine plătite. Pe partea Rusiei ne așteaptă foamea și regimul totalitar. Dar măcar ni se dă iluzia că ne iubim țara, și că ne păstrăm valorile.

Oare cum e mai bine? Pe vremea lui Ceaușescu tânjeam la stilul de viață occidental. Acum, că îl avem și aici, o parte din popor tânjește la ce aveam atunci.

Nicicum nu e bine! Delirul e mare. Fiecare generație a avut parte și de puseuri de naționalism și de puseuri de neomarxism. Vatra Românească, România Mare. Apoi liniște. Apoi AUR, Noua Dreaptă. Cu siguranță vor intra și la guvernare. Și cu siguranță se vor disipa. După care iară va fi liniște. Și va veni altă generație. Peste 15 – 20 de ani se vor agita din nou apele. Identic e și cu neomarxisti. E o alternanță menită să polarizeze social, să ne dea din stânga în dreapta. Sa zăpăcească, să dezbine și să conducă. Și în spate, la butoane, sunt aceeași indiferent de ce se întâmplă.

Acum ne-au aliniat ca pe gladiatori în arenă, să ne porcăim și să ne dăm în cap. Elita conduce jocurile și gândacii se zbat să viețuiască.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *