Probleme în paradisul USR-ist

Pentru că ne-au convins pe alocuri să-i ștampilăm pe bază de slogan și fețe noi, odată ajungi cu pâinea și cuțitul în mână, și-au dat arama pe față. Și dacă până acum, cât de cât, întinseseră bine batista pe țambal, pozând în unitate de partid, și scoțând la înaintare demagogi specializați pe vânzare prin metoda prosteală, din ce în ce mai des apar scandalurile provocate în interiorul partidului. Că na, puterea orbește și tâmpește, și când mai ai și bugete pe mână, vine dracu și se urcă pe tine de-ți dă orbire până și la rațiune.

Să ne înțelegem din capul locului. Pe PSD aka. #ciumarosie nu îi am la inimă. Pe motiv de Năstase pușcăriașul, Dragnea infractorul, Veorica habarnista. Și pentru că da, dezvoltarea Românie este în urmă cu ani buni de la cât au combinat ăștia, sfidându-ne din mers. Au îndesat în buzunare până n-au mai putut. Așa că orice ar promite PSD este din start de râs.

Pe PNL nu-i iubesc pentru că ni l-au îndesat pe gât pe Scripcaru la Brașov până în pânzele albe. De mână cu PSD-ul au tăcut, au făcut și au învârtit până nu s-a mai putut. Și este și vina lor pentru că la nivel național buda din fundul curții e stindard numai bun de pus pe drapel. Dar într-o mai mică măsură.

De AUR nu mai spun nimic, n-are sens.

Dar USR? Marea dezamăgire a ultimilor ani. Mare de tot. Trebuia să mă prind că la ei lumina nu vine de la răsărit, ci de la apus. Și trebuia să mă mai prind că dacă militează pentru dezvoltarea nefirească a ființei umane, haștag curcubeu, haștag libertăți la apucături contra naturii, n-au cum să vină și să construiască ei wc-uri în casă, șosele și alte lucruri trebuincioase pe lângă casa omului. Pentru că, imediat ce au prins puțin cheag, au făcut tot ce au făcut toți ăia ajunși la putere. Avere la combinație! Fără scrupule, fără rușine!

Să fac o paranteză. Ce mișto ar fi o platforma a unui partid care să promită că oferă ajutor să îți faci WC în casa. Priceless! Cum ar fi sloganul?

Bun. USR-ul s-a mai făcut remarcat prin două nefăcute. Așa, ca să înțelegem că natura umană primează, prin însăși nesimțirea ei în stadiu pur.

Prima s-a întâmplat la Prahova. I-auzi „ Scandal, plângeri penale și acuzații în grupurile interne” – ( link – https://bit.ly/3JYpMQe ). Long story short băieții din USR se acuză între ei de fraudarea alegerilor. Cică un anumit candidat al USR-ului la Primăria Comarnic nici măcar n-ar fi fost membru de partid, deși el a fost declarat oficial în membru de partid și au fost depuse semnături pentru validarea candidaturii. Și de aici pornește un scandal monstru. Dar, ATENȚIE, nu asta e problema. De fapt oftica mare e că informațiile au ajuns în presă. Adică circ, circ, dar să o știe doar partidul, ca să o rezolve intern ( link – https://bit.ly/3zJf8Zh ). Și se cer demisii pe motivul că ăla care a dat publicității circoteca internă, nu face rău numai partidului, ci și alegătorilor, celor cărora USR-ul vrea să le facă bine. Că uite, gata, peste doi ani nu-i mai votează nici familiile și uite așa se duce dracului democrația în România.

Ce bine mon cher, întreb și eu, ce bine vreți voi să faceți voi poporului, când voi vă certați pe douăzeci de bani găuriți și ruginiți, și vă măsurați neputințele blege? Ce neomarxism, ce Bruxelles, când voi sunteți în sevraj, și vă certați pe whatsapp ca niște puțoi? Voi aveți senzația despre voi că sunteți oameni politici. Eventuali ipochimeni politici. Vai de voi neterminaților.

A doua a pocnit la Brașov! Și a fost documentată bine de către newsbv.ro ( link – https://bit.ly/3HT2XMm ). Din nou long story short, anul trecut USR-ul lui Coliban a dat o sinecură grasă și voioasă unui postac pe numele lui de botez Radu Miclăuș. Raducu Miclăuș al nostru a ajuns director la Brașov, la CSM Corona, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, pe linie de partid (membru USR). Băiatu’ s-a înfiripat aici direct „ dă pă Anglea” unde era la muncă. Cică ștergea tejgehelele pe la un PUB. Ce a făcut el și ce urmează să facă acompaniat de către luminosul partid, citiți în articolul lui din link. Ce mi-a atras mie atenția, și e de tot rahatul, e competența administrativă și de management a personajului Răducu. I-auzi de te minunează

 

  1.  „De ce mai lucrăm cu Trezoreria, când sunt atâtea bănci?”, a fost prima gogomănie pe care a scos-o și care merită, cu prisosință, premiul cu coroniță. Habar n-avea că în România instituțiile publice au obligația să efectueze operațiunile financiare, de încasări și plăți, numai prin Trezoreria Statului (excepție cele în valută).
  2. De ce folosim Forexebug și nu luăm altă aplicație?”, a tot întrebat, în stânga și în dreapta, când a văzut factura de plată a abonamentului pentru programul informatic online, cu ajutorul căreia instituțiile publice fac raportări electronice a situațiilor financiare aferente contabilității patrimoniale și bugetare.
  3. Când a primit lista cu lotul de jucători seniori de la secția de hochei, în număr de 22, din nou nedumerire: „Nu sunt prea mulți jucători în lot?”. I s-a explicat că o echipă are voie să se prezinte pe gheață, în același timp, cu 6 jucători (1 portar+5 în câmp, nu 1+6 ca la handbal), că în funcție de faza de joc se schimbă liniile (atac, respectiv apărare), plus alte câteva reguli de bază. A părut că a înțeles, nu se știe cât a priceput.
  4. Sunt prea multe hârtii, trebuie să eliminăm rapoartele de activitate”, i-a venit, într-o zi. Rapoartele de activitate lunare prezintă ceea a făcut angajatul într-o perioadă de o lună la locul de muncă, conform Contractului de muncă, fișei postului și altor reguli și regulamente. Pe baza activității descrise în raport, angajatul este remunerat, își primește salariul. Da, hârtiile îl înnebunesc: volumul de documente, lucru normal în cadrul unei instituții românești, întocmirea și semnarea lor nu-i dau pace. La fiecare sfârșit de lună, directorul clubului trebuie să semneze rapoartele de activitate ale tuturor angajaților (contracte de muncă + contracte de activitate sportivă). Greu și cu semnatul…
  5. „Dacă e pandemie, de ce s-au angajat firme de pază la competiții?”. Clar, nu are nicio treabă cu organizarea unei competiții sportive pe legislația românească, cea care prevede în multe cazuri, mai ales la jocurile sportive (unde numărul spectatorilor e unul mai mare), prezența firmelor de pază în obiectiv. Acestea sunt monitorizate și conlucrează cu echipele Jandarmeriei. În pandemie, firmele de pază contractante și-au folosit agenții la filtrele de accesul la competiții și la aplicarea metodelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în incinta bazelor sportive.
  6. Cum își propusese directorul Miclăuș să crească veniturile extrabugetare ale CSM Corona? Prin înființarea și deschiderea de puburi în incinta bazelor (Patinoarul Olimpic, Sala Sporturilor etc.) unde clubul își desfășoară activitățile sportive. Sigur nu a auzit de Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, aplicabilă și punctului anterior. Merită să arunce câte un ochi, în pauzele dintre seriile de înot.
  7. „Pe mine nu mă interesează să avem rezultate la juniori, ci trebuie să creștem juniori pentru echipele de seniori de la Corona și de la alte cluburi”, le-a transmis antrenorilor de copii și juniori de la toate secțiile.
  8. Deși s-a prezentat la post la 1 noiembrie, de atunci și până în prezent nu a participat (nici fizic, nici de la distanță, prin Zoom) la nicio ședință a Consiliului Director al Primăriei Brașov. Poate că alte treburi de făcut, mai importante, sau poate că superiorul direct, primarul Coliban, nu-l consideră util în luarea deciziilor de la Corona.
  9. S-a arătat nemulțumit de faptul că în luna decembrie, după data dispariției sale, sportivii clubului (handbal, hochei, înot, scrimă, patinaj, schi) sunt angrenați în diverse competiții, oficiale sau amicale. Poftim, unii mai și muncesc în „Luna cadourilor”, nu stau la căldurică, acasă. Dacă era după mintea lui, după primele zile din decembrie, gata cu sportul, ura și la gară, ne vedem anul viitor.

Nu-i așa că omul e bun de pus pe rană? Nu ca să te vindeci, ci ca să faci cangrenă. Jur că dacă USR-un angaja oameni de pe stradă, numai în baza bunului simț afirmațiile de mai sus arătau altfel. Dar, ce să vezi, influențați de lumina de la apus, cum ar veni, de la occident, neterminații de partid au început să scormone în literatura română și să se erijeze în personaje gen Dinu Păturică și Tănase Scatiul. La care pot adăuga o serie lungă de mâncători de rahat cu polonicul, aduși de la țară de către PCR imediat după război, care confundau orice cu cârciuma din sat unde se îmbătau pe caiet. Și care din statutul lor de habarniști având o singură calitate, răutatea față de ființa umană, tăiau și spânzurau după bunul plac la locul de muncă dat de partid.

Interesant e cât timp le mai permitem ipochimenilor neterminați să ne folosească pe post de hârtie igienică.

 

Dan VÂJU

#informatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.