Becali aplică un croșeu dogmatic devastator lui Novak Djokovic. Ca să ia aminte!

Gheorghe Becali, expert în oierit dar cu vaste cunoștințe de imobiliare și fotbal, personaj ale cărui specializări cuprind și stagii de pregătire la academii de renume național, cum ar fi Poarta Albă și Jilava, sau internațional, cum ar fi Muntele Atos, a considerat că are ceva de spus în scandalul provocat de către tenismenul Novak Djokovic, pentru a dezambiguiza subiectul.

Și cum, de obicei, Becali vine să aranjeze maiestuos bomboana pe colivă și să ofere o concluzie ce poate fi înțeleasă în cheia dogmatică a Bisericii Răsăritene, apelând la diferite învățăminte din scrierile sfinte, și reușind să fractureze logica elementară prin apelarea la sintagme ce rezultă din adevăruri imuabile proprii acestei religii, acesta nu se dezminte și livrează un croșeu năucitor lui Novak Djokovic.

Dar înainte să comentăm declarația lui Gheorghe Becali, dorim să avizăm cititorii în legătură cu statutul intelectual și de dezvoltare personală a lui Novak Djokovic, care se află undeva sub linia medie a exprimării și comportamentelor rasei umane. Însăși desăvârșitul gânditor cu racheta de tenis și pumnul la nevastă, iconic-ul Ilie Năstase se plângea de nivelul dezamăgitor pe care acesta îl are din puncte de vedere intelectual. Acum, na, nu le poți avea pe toate. Ar bate la ochiul ăla din triunghiul masonilor.

Dar să revenim la declarațiile lui Gigi Becali ( sursa – postul TV PRO X ).

„El are dreptate când spune: „Sunt ortodox și nu mă vaccinez”. În general, ortodocșii nu se vaccinează pentru că așa spun Sfinții Părinți.”

Adevărul e că nu s-a auzit sau scris pe unde că Sfinții Părinți să fi participat la dezvoltarea vreunui vaccin. Ei au participat prin sfințenia și curățenia lor doar la șlefuirea dogmatică a credinței Ortodoxe și dezvoltarea stagiilor timpurii ale Bisericii ca instituție. Probabil ei știau, având darul antevederii ( li se dezvăluia viitorul ), că va veni o boală grea ce va decima populația, și oameni răi, posedați de necuratul, vor inventa un vaccin care va produce mai multe victime decât boala însăși. Pentru că, boala întotdeauna e de la Dumnezeu, și Dumnezeu a lăsat-o pe pământ pentru a ne întări caracterele și pentru a ne smeri. Iar vaccinul e produs de om, omul e corupt și păcătos fiind născut în urma păcatului original, astfel, pe cale de consecință, nu poate crea ceva consistent și vindecător contra bolii trimise de Dumnezeu. Pe cale de concluzie, Dumnezeu a dat, omul s-a opus, necuratul a intervenit punându-i vaccinul în traistă. Nu e bine să te pui cu voința lui Dumnezeu pentru că atunci ieși din cadrul adevăratei credințe, așadar vaccinul nu e voința lui Dumnezeu. Și ăia de l-au dezvoltat vor lua calea iadului.

„Dar, dacă nu te vaccinezi, nu înseamnă că trebuie să te primească pe tine. E țara lor și fac ce vor. Zic: „Nu vreau să te primesc pentru că nu te vaccinezi!”. E legea lor și trebuie să o respecți. Nu trebuie să faci tam-tam. Te duci la ei în țară cu forța pentru că ești tu Djokovic? Eu îl felicit că nu s-a vaccinat, dar pentru prostia asta, tâmpenia asta… Ce cauți la el acasă dacă nu te primește acasă? Ești nebun? Ce să cauți acasă la mine dacă nu te primesc? Așa văd eu”.

„Bravo lui că e puternic și nu s-a vaccinat, dar asta e rușine. Bă, dacă omul nu te primește acasă, te duci la el în aeroport? Cine crezi că ești? Cine vrei să arați că ești? Nu te primesc la mine acasă, chiar te bag în carantină. Te arestează și te bagă la hotel. Foarte bine i-au făcut. Nu este el liderul lumii libere. Fiecare trebuie să fie la el acasă lider. El să fie liderul lumii libere în Serbia. Și eu pot fi, dar nu la tine în casă”.

În fragmentul de mai sus, Gigi Becali ne arată o genialitate ieșită din comun. Ceea ce postulează vehement, vine chiar din Noul Testament. Să luăm aminte!

Conform Evangheliei după Luca, capitolul 9, versetele de la 1 la 5, Becali are dreptate! Să cităm din Sfânta Scriptură pentru a avea imaginea completă.

1. Şi chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere şi stăpânire peste toţi demonii şi să vindece bolile.
2. Şi i-a trimis să propovăduiască împărăţia lui Dumnezeu şi să vindece pe cei bolnavi.
3. Şi a zis către ei: Să nu luaţi nimic pe drum, nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani şi nici să nu aveţi câte două haine.
4. Şi în orice casă veţi intra, acolo să rămâneţi şi de acolo să plecaţi.
5. Şi câţi nu vă vor primi, ieşind din acea cetate scuturaţi praful de pe picioarele voastre, spre mărturie împotriva lor.

Și dacă înlocuim vindecatul bolilor cu tenisul, propovăduirea lui Dumnezeu, cu propovăduirea sportului, și „nu luați nimic la drum”, cu „ i-ați racheta”, Djokovic acum ar trebui să iasă din Australia scuturându-și praful de pe picioare. Acolo nu e bine primit să propovăduiască balcanismul și Ortodoxia Sfinților Părinți anti-vaxx prin jocul de tenis. Bravo Gigi, magistral croșeul!

Dar să continuăm.

„ Sunt solidar și frate cu el, dar dacă are mintea la cap. Sunt mai frate cu el decât cu toată America, Spania sau Italia. Mă împărtășesc cu el, suntem ortodocși. Nu mă interesează de Australia. Dar ce cauți acolo dacă nu vor să te primească acolo? Te-ai născut Australia? Nu. Ești sârb. Stai în banca ta. Sunt reguli în Australia”

Clar! În viziunea lui Becali există o singură dreaptă credință, și un singur pământ sfânt. respectiv Creștinismul Ortodox și Balcani. Și o singură frăție adevărată, întru credința și unirea cu Isus. Isus Ortodoxul, să nu facem confuzii.

Ar mai fi ceva de adăugat? Cred că e arhisuficient. Becali tocmai mi-a scos Z-etul de la casa de marcat, și a fixat magistral bomboana pe colivă.

Mă duc să-mi fac rugăciunile de dimineață că am hulit suficient până la ora asta.

 

Să-mi fie rușine!

Doamne ajută la toată lumea!

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – DIGI24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *