Pe cine a mai supărat Coliban ?

Ca să nu mai zică lumea că aștia ce dăm din pix prin Brașov suntem tendențioși și plătiți ca să le „ rupem viitorul” USR-ului în general și lui Coliban în special, acum o să preluăm o știre apărută pe un site de știri național. Judecați voi dacă e tendențioasă sau nu, și cine ar putea fi în spatele acestei știri. Trăiam cu vagă impresie că ăsta este doar vârful icebergului, pentru că comisia de avizări de la Primăria Brașov a dat aviz negativ unui proiect de construcție chiar Arhiepiscopiei Sibiu, chiar în Poiana Brașov. Numai bine cât să defileze acum presa din nou ( a câta oară ) cu CV-ul lui Coliban în dinți, și să-l afurisească pe la toate slujbele.

De nu s-o trezi Coliban și USR-ul cu toate enoriașele defilând în jurul primăriei și blestemându-l, nu știu ce să mai zic.

Luați de citiți ( știrea originală – pesurse.ro https://bit.ly/33fGgmz )

 

Primarul USR al Brașovului declară război Bisericii Ortodoxe Române: REFUZĂ ca la Poiana Brașov să fie ridicată o mănăstire

 

Allen Coliban, primarul USR al Brașovului, partid declarat anti-clerical și cu atacuri extrem de violente și de dese la adresa ortodocșilor și a Bisericii Ortodoxe Române, continuă să propage valul de ură împotriva credincioșilor. Asta, dacă analizăm ultima decizie a Primăriei condusă de edilul devenit notoriu pentru că a mințit în CV-ul său înainte de alegeri.

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei municipiului Braşov nu a avizat solicitarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu de a emite un studiu de oportunitate pentru ridicarea unui aşezământ monahal şi a unei unităţi de cazare în Poiana Braşov. Membrii comisiei au cerut clarificări beneficiarului investiţiei, subliniind că din documentaţia prezentată de acesta nu rezultă oportunitatea ridicării unor astfel de construcţii.

”Acest proiect nu a fost avizat de CTATU deoarece din documentaţia prezentată nu a rezultat oportunitatea”, transmite, miercuri, Primăria Braşov, referitor la decizia Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism care nu a avizat solicitarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu.

Arhiepiscopia doreşte să ridice, pe strada Poiana Soarelui din Braşov, un aşezământ monahal şi o unitate de cazare în apropierea centrului de echitaţie la aproximativ doi kilometri de bisericuţa de lemn Poiana Braşov.

Membrii Comisiei de Urbanism a Primăriei au solicitat beneficiarului mai multe clarificări, între altele legate de oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii (circulaţii, utilităţi) asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii, dar şi de modalitatea de integrare în peisaj (studiu de peisaj şi imagine) a construcţiilor propuse.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Braşov au solicitat beneficiarului, în vederea reanalizării documentaţiei, „clarificarea eventualei apartenenţe a unor zone din sit la fondul forestier – Aviz/punct de vedere RPLP Kronstadt/ Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva”.

Autorităţile din Braşov mai vor clarificări cu privire la:

Modalitatea de integrare în peisaj (studiu de peisaj şi imagine) a construcţiilor propuse, inclusiv gabarite maxime, impactul inserţiilor asupra vegetaţiei existente pe sit (ridicare topografică cu marcarea tuturor elementelor vegetale), inserarea construcţiilor în sit (declivitatea naturala a terenului, orientare);

Oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii (circulaţii, utilităţi) asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii;

Analiza modalităţii de stabilire a indicatorilor urbanistici propuşi şi corelarea acestora cu zonele funcţionale conform Finalizare PUZ Braşov

Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu împreună cu o societate comercială cu răspundere limitată care se prezintă drept dezvoltator imobiliar au solicitat, în calitate de beneficiari, emiterea unui Aviz de Oportunitate pentru documentaţia de urbanism PUZ ”Aşezământ monahal şi centru de sănătate cu cazare” Strada Poiana Soarelui din Braşov”.

Membrii comisiei de urbanism au luat decizia de neavizare săptămâna aceasta, marţi.”

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *