Sânpetru : scandalul gunoiului continuă!

Ieri după-amiază a avut loc întâlnirea între cetățeni și primar pe tema măririi taxei de gunoi. Au fost prezenți aproape toți consilierii USR care au susținut necesitatea scumpirii gunoiului, ajungându-se chiar la o susținere “dezinteresată” pe față din partea lor , în defavoarea oamenilor din comună.

Consilierii Cucu și Crap de la USR nici măcar nu au vrut sa accepte un dialog normal cu oamenii , ajungând chiar să se certe cu ceilalți consilieri.

Acum 6 luni Hidro-Sal Com promitea. USR promitea , primarul Arhire promitea. Numai lapte și miere promiteau că va curge în Sânpetru.

De data asta au venit tot cu promisiuni. Nimeni nu a venit cu ceva concret , precis , mai ales ca e vorba de banii publici. Până la urmă consilierul local Cucu de la USR a afirmat : „ S-a scumpit gunoiul, s-a scumpit gazul, s-a scumpit motorina, S-a scumpit apa , ce mai contează 5 lei în plus la taxa de gunoi !”

Chiar mai mult decât atât , președintele USR Sanpetru, consilierul local Crap a declarat la finalul dezbaterii că susține mărirea de taxe indiferent de justificare și oportunitate , indiferent dacă este un serviciu conform standardelor sau dacă există o strategie clară de îmbunătățire a colectării gunoiului.

Argumentele aduse de primar au fost trei la număr și anume ca s-a scumpit motorina, că vor crește prețurile la gunoi în tot județul și ca o parte din oameni locuiesc fără forme legale în comună și generează gunoi  – cu precădere cei din cartierele noi de blocuri unde oamenii nu au buletin de Sânpetru .

Pe tot parcursul întâlnirii , viceprimarul Andrei Măiereanu de la PNL a fost extrem de rezervat în afirmații mai ales că zilele trecute a declarat că el este de partea oamenilor din comună și încearcă să găsească o strategie de atenuare a impactului actualei crize economice . Spre deosebire de Arhire, primarul de la USR care a făcut toată viața doar cărți de vizită și a jucat jocuri pe calculator , Andrei Măiereanu a dat dovadă de maturitate în declarațiile publice , mai ales că este economist de aproape 20 ani și are performanțe notabile în domeniul dezvoltării de afaceri.

Din păcate USR nu a înțeles nici acum ca trebuie să apere interesele oamenilor și nu ale unei societăți comerciale care e abonată doar la banii publici și care este plină de datorii.

 

Buzatu Dumitru Adrian

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *