Simion și protestatari AUR au intrat peste USR-istul Fritz în Primăria Timișoara. Urmează Brașovul?

Astăzi au avut loc la Timișoara o descindere a protestatarilor AUR conduși de către George Simion în clădirea Primăriei Timișoara . Primarul USR-ist Fritz a postat pe Facebook, că „ o bandă de membri și simpatizanți AUR”, conduși de George Simion, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, „ prin forță fizică”, cu scopul de a crea „ haos și panică în instituție”.

Cităm din postarea Primarului Fritz „ Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului” .

Ulterior, Poliția a anunțat că a deschis un dosar penal și că persoanele care au pătruns în Primăria Timișoara sunt acuzate de violare a sediului profesional.

„ Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de membri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele clădirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență.  Accesul le-a fost permis de politia locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din clădire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediată apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice. Persoanele au fost  identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”, se arată în comunicatul Poliției Timișoara

„ Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a mai scris Dominic Fritz pe Facebook.

Protestul AUR la Primăria Timișoara a fost anunțat de joi pe rețelele de socializare, oamenii fiind invitați la un „ miting de protest împotriva scumpirilor în lanț pe care Administrația USR-istă timișoreană le-a impus”.

Mai exact, organizatorii protestului susțin că primăria condusă de Dominic Fritz a impus, chiar de la începutul anului, „ scumpiri ale gigacaloriei termice, scumpiri ale călătoriilor urbane pe mijloacele de transport în comun, scumpiri ale taxelor și impozitelor locale, scumpiri ale taxelor de eliberare de documente necesare construirii de imobile și scumpiri ale taxelor pentru parcări”.

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *