Ciucă – Un milion de facturi greşite la energie electrică

Și să nu carecumva să ne imaginăm că vreuna dintre aceste facturi au fost greșite în favoarea clientului. Nu în țara în care distribuitorul de gaze și cel de energie electrică își freacă mâinile când vine frigul, și-l ia depresia când mai sunt zile de iarnă cu temperaturi peste 0 grade. Nu în țara care te ține ostatic și dator vândut pe vecie pentru că vrei să ai condiții omenești în locuință. Nu în țara în care economia mișcă mai vârtos doar vara pentru că există pe piață exact banii ăia care nu îți sunt smulși cu rânjetul pe față de către facturile umflate cu pompa.

Dar tot vin niște vești bune. În sensul că guvernul s-a gândit să ne mai lase o lețcaie în buzunar și va plafona prețurile la gaz și curent electric de la 1 februarie.

A ieșit Generalul Ciucă în crucea nopții să ne spună că scade prețul la kilowat, de la 1 leu la 0,68 lei pentru consumatorul casnic. Și pentru companii plafonarea va fi la 1 leu. La gaz scade plafonul de la 0,37 ron la 0,31 ron per kWh. La care se mai aplică și un discount de 40 de procente, prețul urmând să ajungă la 0,22 ron per kHw. La companii prețul gazului va fi 0,35 ron per kWh.

Tot Ciucă a mai zis prin viu grai și faptul că au fost emise nu mai puțin de un milion de facturi greșite. Cică vor lua măsuri. Cităm

„ Din discuțiile pe care le-am avut, cifra a depășit un milion de facturi greșite. Ați văzut că au fost o serie întreagă de acțiuni în teritoriu, vom continua aceste acțiuni și vreau să asigur toată populația că vom lua toate măsurile astfel încât să nu mai avem astfel de greșeli care să sperăm că nu sunt voit făcute, pentru că oamenii nu au de ce să plătească greșelile altora. În felul acesta, considerăm că ușa Guvernului este cât se poate de deschisă la dispoziția cetățeanului și folosim orice instrument de care dispunem”.

Chiar așa domn general, dai asigurări după ce ne-ai aruncat în gura dușmanului hulpav, de ne-a nenorocit existența ? Păi au venit băieții ăștia cu niște recalculări la facturi de a plâns o țară întreagă. Cum ar veni, dacă anul trecut în ianuarie, o familie scotea din buzunar vreo 500 ron minim pentru gaz, curent, apă, cablu, anul ăsta, fără 1000 de ron nu scapă nimeni. Și salariile s-au dublat și ele cumva cât am fost în concediu de sărbători? Face statul nostru ceva pentru cetățean ca să-i fie osânda de român mai puțin aspră. Nu fac! Că-l doare fix în cwr, toți politicienii sunt la combinație pe banii de la buget. Și la discuții sterile, din vârful buzelor.

E pâinea amară domn general în țara asta. Și distribuitorii de gaz și curent sunt nesătui. Și politicienii vor să jupoaie pielea de pe noi. Aia trebuie să înțelegi, domn general. Că inamicul e în sistem, nu în afara lui. Și ai răgaz să faci ceva până te vor pune și pe tine în genunchi.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *