Vă așteaptă acolo o fată care vă inspiră. una Emily. Una care v-a copiat și și-a făcut un cont instagram după dumnevoastă. În loc de „nicoinprimarie”, ea a scris „emilyinparis”. Și am văzut că vă admiră foarte mult, a făcut exact ca dumneavoastră când ați ajuns la primărie. Numai că ea a ajuns expat american la Paris ca o companie de marketing. Exact așa a făcut ca dumneavoastră, zău, s-a mirat ca broasca la barieră. Că nu înțelegea nimic. Că așa e la ăștia cu haștag când dau cu botul în lumea reală, zic că-i Metavers. Și până se obișnuiesc și știu pe unde e „ vinerea de bere cu colegii” și WC-ul în instituție, debitează toate inepțiile pe Instagram și se ceartă cu toată presa. Că doar una e Nico C. Cîrjan șefă la primărie. Se știeeee !!!!
Sau mai nou comentează pe la postările lui Andrei Caramitru. Ca să arate lumii întregi că doamna ajunsă șef prin Primăria lui Coliban & Co. are valoare. Și că are 8 oameni în subordine și două milioane de euro pe mână. Ea, sărăcuța, trăgând de la un salariul la altul pe infima sumă de 1200 euro ( șase mii de lei ) lunar.
Draga noastră, ți-au pierit lăudătorii înghițiți de „ hienele din presă ” , tu fiind singura capabilă să le dai câte o m…. ideologică, cu șatif și tupeu. Că doar una e Nico C. Cîrjan șefă la primărie. Se știeeeee !!!!
Dar să vedem ce a postat iubita noastră șefă tare în gură, pix și slujbe bine plătite în privat, la postarea lui Andrei Caramitru. Cităm, „ Am plecat din sistemul privat, unde tot timpul am câștigat bine si mereu am avut oferte de câștig tot mai mari, in sistemul de stat (administrație publica). Pentru ca sunt mânată de ideea asta de schimbare si m-am gândit ca schimbarea nu poate veni decât din interiorul sistemului. Câștig sub 1200 euro net/luna, ocupând un post de conducere, avand 8 oameni in subordine, de manageruit un buget mai mare de 2 milioane de euro/an si avand responsabilitatea ca pe orice imi pun semnătura, daca se dovedește gresit, sa raspund in solidar cu institutia sau individual (de la contravenție pana la închisoare). Pe mine ce ma sfătuiești? ”
Hai să îți spunem ce credem noi. Că te-ai ONG-it până n-ai mai putut, pe doi, trei lei și pe promisiuni de mai bine. Te-ai băgat și tu în seamă pe la „ Electric Castle” și alte evenimente, în calitate de măcănitoare șefă. Conform CV-ului, experiența ta managerială este sublimă dar convinge la capitolul invizibilitate. Gradul tău de expertiză se oprește la nivel declarativ.
Dar nu e o problemă. Înveți din mers, departe de „ hienele” din presă. Și poate vei schimba sistemul, deși am mari îndoieli că vei putea face acest lucru. Pentru că șeful tău direct, unicul și irepetabilul USR-ist de clasă mondială, recte Allen Coliban, a bătut palma cu sistemul de i s-au înroșit și urechile. Da, chiar el, omul pe care l-ai consiliat timp de un an și ceva de mandat, spre surprinderea noastră se pupă bot în bot exact cu sistemul. Îl face mai productiv. Taaa – daaa! Chiar așa doamna șefă de la primărie, chiar așa!
Ce te sfătuim noi să faci? Păi ai putea prin a începe ușor printr-o demisie. Apoi, pentru că visul tău este să schimbi sistemul, să dai niște declarații pe la diferite instituții de stat. Asta dacă cunoști din greșeală anumite fapte ale celor din jurul tău, foști colegi la primărie. Dacă nu cunoști sau nu vrei să spui, pune mâna și fă un vlog, un blog, câștigă niște bani din piața liberă, și demonstrează că n-ai ajuns șefă la primărie, așa ca să nu mai scrie presa despre tine că te-au adus valurile prin primărie. Hai, ia-o pe urmele lui „ emilyinparis”
Sau angajează-te chelneriță. Faci aceeași bani ca la primăria lui Coliban, dar n-ai două milioane pe mână. Muncă cinstită!
Întrebarea e aceeași oricum aș întoarce-o pe toate fețele. Dacă câștigai așa bine, de ce naiba arzi focul pe doi lei prin Primăria Brașov?
Postarea la care a comentat distinsa noastră șefă din primărie
„ Cunosc foarte mulți antreprenori. Cei care au cel mai mare succes, care câștiga cei mai mulți bani, își plătesc angajații foarte, foarte bine. Asta e cheia succesului.
Va dau câteva exemple :
– am mulți prieteni care au restaurante in Bucuresti. La doi dintre ei – e tot timpul plin, de când ii știu. Chelnerii la ei câștiga (salariu plus bacșis) 6000 RON net pe lună. Amândoi patronii mi-au explicat : dacă nu am chelneri foarte buni, care sa fie Fericiți la mine, cum sa fie fericiti clienții? Chelnerul e “fața” firmei la mine – e foarte foarte important.
– un medic pe care îl cunosc își plătește receptionista de la clinica lui aproape 8000 RON pe lună, net. Îmi explica doctorul – ea discuta cu pacienții, pe ea o sună când își fac programări, ea le dă sfaturi înainte si după ce vin la mine. E partenerul meu – fără ea nu am pacienți.
– La UIPath, salariile sunt, multe, peste nivelul din New York. Foarte mulți milionari acolo, programatori de 25-30 de ani care câștiga 100’000 de EUR pe an plus acțiuni. Rezultatul – firma valorează multe miliarde, Dines e de departe cel mai bogat român.
Asadar – plătiți-va oamenii cheie MULT peste piață. Terminați cu salariile mici, mizere. Daca vreți sa aveti firme solide, sa faceți bani. Altfel nimeni nu câștiga si se duce totul dracului.
PS: dacă câștigați mai puțin, in România, decât un chelner – adica 1200 de EUR pe lună net (pentru un job full Time intensiv, cu bonusuri si tot). Schimbați-va job-ul IMEDIAT. Nu mai stați acolo, își bat aia joc de voi. Faceți Uber, glovo – orice, pana una alta – dar refuzați salariile prea mici, de rahat. Nu găsiți nimic la voi in sat sau orășel depopulat pesedizat – plecați de acolo, veniți in Bucuresti, Iași , Cluj, Timisoara, Oradea etc – avem nevoie de voi si sunt multe joburi. Si puteți merge acasă de vineri seara pana luni dimineața, e mai bine decât sa fiți plecați de tot in diaspora – nu e perfect dar măcar câștigați bani, sunteți respectați si sunteți aproape de casă.”
Dan VÂJU
#InformatiaBrasovului
informatiabrasovului.ro
Foto – transilvania365.ro
Fain articol. Dar cât rahat cu polonicul a mâncat Caramitru, uau. Dacă îl publica TNR ar fi fost haios. Dar așa e doar scabros de propagandistic. Aștia de la USR sunt un fel de ,,martorii lui Iehova”, doar că au templul în sediile bancare.