Sânpetru – pericol să devină noul Colectiv

USR a venit la putere folosind intens drama de la Colectiv unde, din vina autorităților , au murit atâția oameni. Și din care, n-am învățat nimic. Pentru că la Sânpetru, doar doi hidranți sunt functionali pentru o populație de 17.000 de oameni . Primarul vechi de la PNL știe acest lucru, primarul nou de la USR știe acest lucru, Compania Apa Brașov știe acest lucru, ISU Brașov știe acest lucru, vechiul consiliu local știe acest lucru, noul consilului local știe acest lucru. Toți cei care sunt implicați în această afacere, chiar și tangențial, știu acest lucru. Și toată lumea care știe, tace.

De ce tace Arhire, primarul USR al comunei, direct responsabil acum de distuație? Simplu! Ascunde găinăriile făcute de fostul primar! Nici măcar nu-i pasă că viața oamenilor este în pericol tocmai prin faptul că rețeaua de hidranți din comuna Sânpetru nu este funcțională !

De ce tace ISU Brașov? Simplu! Pentru că au făcut parte din comisia de Recepție și Verificare a investiției hidranților și au semnat ca primarul, din birou, fără să verifice realitatea din teren! Au fost atâtea și atâtea intervenții ale pompierilor în Comuna Sânpetru și nici un pompier nu s-a sinchisit să treacă în procesele verbale de intervenție faptul că nici un hidrant nu funcționează în Sânpetru! De fapt sunt doi hidranți care funcționează, unul în fața primăriei și altul în centrul comunei. Dacă are loc vreun incendiu în cartierele noi, vor mai reuși  să ascundă acest lucru de organele de cercetare penală ?

De ce tace Compania Apa? Simplu: această companie ar fi trebuit să facă reviziile anuale ale întregii instalații de hidranți, iar în cazul în care descoperă defecțiuni în funcționare, au obligația de a remedia totul. Sumele aferente acestor operațiuni sunt cuprinse în factura de apă! Atât timp cât au recepționat alături de primărie și ISU o lucrare neconformă, acum e normal să ascundă totul cât se poate de bine. Și banul vine, că doar se facturează.

Toți cei implicați în afacerea hidranților din comuna Sânpetru și-au luat partea. Nu e nimeni atât de naiv să creadă ca aceste instituții ale statului român au închis ochii gratuit !!!

Să ne ferească bunul Dumnezeu de vreo tragedie în comuna Sânpetru , ca banii pe hidranți s-au tocat și nimeni din instituțiile statului nu e interesat de protejarea vieții oamenilor!

 

Buzatu Dumitru Adrian

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – opiniatimisoarei.ro, digi24.ro

3 thoughts on “Sânpetru – pericol să devină noul Colectiv

  1. Puneți în spatele actualului primar toate mânăriile făcute de rusu și poiana adică supra aglomerarea satului ,autorizația date pe șpagă și nepotisme ,aceia sunt adevărații vinovați (adevărații criminali )

  2. Constructorii nu au respectat distanta de montare a hidranților,făcând economie,nici adâncimea de montaj al conductelor,nici dimensiunea lor față da avantul ce l-au luat constructiile cu îndesire peste limita,,vor fi probleme mari conducta ce transporta apele menajere spre stația de epurare din Brașov,deja este subdimensionată,,

  3. Buna seara eu personal știu de Hidranti funcționali le drumul cu plopi colt cu aleea cu plopi și de asemenea in cartierul Lempes avem Hidranti functionali ! Asta din ce știu eu! Mi se pare destul de bombastica Știrea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *