A ieșit Coliban la explicații, la ceas de seară pe Facebook. Dan Barna i-a dat like&comment

Scurt reminder – ieri a ieșit cu o postare consilierul local Pamela Maria Diaconu ( PNL ) , prin care ne spunea faptul că Coliban una își asumă în fața Consiliului Local și alta face în realitate în cazul achiziției imobilelor din proprietatea CET Brașov. Din momentul postării, mai mulți jurnaliști au cerut un punct de vedere lui Allen Coliban, dat fiind faptul că ceea ce se contura ca o știre – șut în cwr ( again 🙁 ) la adresa administrației USR din Brașov, avea nevoie și de punctul de vedere al instituției. Care a zis că se va exprima prin viu grai și live pe Facebook când va dori domn primar. Adică pe seară când poporul își va roade pop corn-ul, unghiile și acuitatea intelectuală, fiind avidă de explicațiile colibănești ( știrea originală, lipsită de bun simț, deontologie profesională, grabnic săritoare la scandal și iubitoare de manipulări ieftine la adresa „ îngerașilor” USR-iști – ).

Și iese domn primar cu mărire și glorie cu gândul să facă terci atât pe doamna consilier, cât și pe nenorociții din presă, niște corupți vânduți și rău intenționați al căror unic scop e să-i mănânce zilele pe pâine prăjită lui Coliban și administrației lui ( printre care mă enumăr și eu – hienă, mocirlă din orice declarație, primul indezirabil al orașului, dușman declarat etc. ).

Și zice domn Coliban după cum urmează. Că n-a mințit deloc când a spus că va achita în 3, maxim 4 ani platforma CET Brașov, pentru că investiția ( cheltuiala ), a fost prinsă începând cu bugetul pe 2021, având disponibili exact banii de la guvern. Și că restul banilor vor fi plătiți în tranșele convenite cu reprezentanții Adunării Creditorilor Societății CET Brașov S.A, „ respectiv : 60% până la sfârșitul lunii iunie a anului curent iar diferența până la 30.06.2023 …..”. Deci, n-a mințit cu nimic conform spuselor lui.

Ceea ce m-a frapat a fost altceva. Dacă ascultai „ printre rânduri”, nu mai vorbea de 16 milioane de euro, ci de 13 milioane de euro, și cum prin nu știu ce inginerie financiară, Brașovul economisește 3 milioane de euro. Și rânjea Coliban fericit și satisfăcut că le-a economisit, că ar fi negociat cu creditorii, că habar n-am, n-am înțeles. Cert e că ne vindea „ laleaua neagră” ( turnul CET în jargon ) ca să ne uităm ca bebelușul la biscuiți, și să-i apreciem justa valoare a geniului, scremând un rânjet cu „ Brașovul a economisit 3 milioane de euro.”

Și în toată tevatura asta cu „ share screen”, 3 milioane, jurnaliști nedeontologi, iacă cine dă like&comment cu cazmaua, confirmând faptul că rahatul e gros. Însăși Dan Barna, groparul partidului, care scrie, cităm „ Însăși existența unui astfel de dialog, fără precedent la foștii primari ai BV, este în sine un exemplu de alt nivel de administrație locală pe care primarul Coliban o realizează”. Stai că asta m-a plesnit de mi-a căzut rău la lingurică. Adică Coliban e apărat de însuși „ opoziția” din partid, omul care aproape era s-o scoată pe Viorica din cursa electorală pentru Cotroceni. Stai că mă ia cu leșin. De râs! Pentru că îmi dau seama că Coliban&Company au ajuns la Brașov sub nivelul mării.

Hai pe la concluzii să îți zic două chestii. Prima ar fi că dacă ai mintea limpede, miroși de la o poștă combinația. Lui Coliban îi suflă în ceafă unul sau mai mulți investitori care își doresc o platformă industrială cu utilitățile la botul calului și linie de cale ferată. Pentru că ăstea costă de te îndoaie dacă vrei să faci industrie și vrei să le tragi pe terenul tău. Și atunci municipalitatea scoate banul comunității la înaintare și face frumos la domn investitor, punându-i pe tavă instalațiile industriale gaz, apă, curent. După care investitorul vine și se asociază cu UAT-ul, aducând tehnologie. Frumos și bănos, am zice, dacă n-am cunoaște cum se fac învârtelile la nivelul ăsta. Investitorul vine cu tehnologie de să zicem, 1 milion de euro, și la asociere, acesta scoate acte contabile și spune că valoarea investiției este de 10 milioane. Și administrația înghite gălușca și vine și ea la asociere cu ceva bani. Și când trag linie, investitorul tocmai și-a mărit din pix investiția de 10 ori, iar proprietarul platformei industriale și-a diminuat participația de 10 ori. Adică un fel de țeapă groasă pentru gulerele albe. D-aia intuiesc eu că n-au liniște nici USR-iști de aici, nici ăia de trag sforile pe național. Bine, să ne înțelegem USR-iști ăia inițiați, nu talpa partidului, pentru că nu e de halit pentru toată lumea, ci doar pentru băieții inteligenți.

A doua chestiune. Eu cred că Brașovul n-a economisit 3 milioane de euro, ci tocmai va cheltui 11 milioane de euro, la care adaug cei 10 milioane de lei veniți de la guvern anul trecut. E o nuanță pe care Coliban vrea să ne-o vândă, și noi să aplaudăm. Eh, nu-i chiar așa.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – newsbv.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *