La Sânpetru e mare tevatură plecată de la buza hidrantului. Pentru că….?!!!

Uite așa a lăsat Dumnezeu pe pământ ( pentru ăia de dreapta ), sau mama natură ( pentru ăia de stânga ) niște specimene mai ciudate care renunță mai facil la instinctul de conservare. Și care au curajul sa formeze opinii și să abordeze subiecte mai sensibile. Și care exprimă public, ce să vezi nemulțumirile oamenilor. Și uneori găinăriile celor ce zac în birourile instituțiilor statului, pe salarii de la buget !

Și ce să vezi, chiar dacă specimenele ciudate, cu gura mare și rapizi la tastatură, când mai prind câte o neregulă ( și cu mâna la inimă confirm că e podul plin ) pe la ceva instituții ce sug gras de la buget, și le expun public, ei bine, specimenele rămân cu conștiința curată, conștiente că și-au făcut datoria publică.

Dar în același timp, specimenele se întreabă dacă cei de pe la instituțiile statului, pe de la conducere au conștiința curată !

De ce spun specimenele asta? Pentru că instituțiile Statului Român în loc sa verifice situația reală din teren, o joacă pe „ surda”, „ muta” și „ oarba”. Ce, cine, subiect sensibil? Unde?

Din păcate așa se face treaba în instituțiile Statului Român. Din spatele biroului. Nu din stradă de lângă cetățean.

Și ce să vezi, specimenele au început să primească telefoane de pe oameni, cetățeni obișnuiți ( stake holderi-i pentru progresiști ), din mai multe localități. Feldioara , Săcele , Hălchiu, Hărman. Și oamenii ne descriu realitatea, așa cum o simt pe pielea lor, mai sensibilă sau mai tăbăcită. Iar noi, ca specimene ce suntem, aflându-ne în slujba lor ( așa pe criteriu de solidaritate ), vrem să le facem auzite problemele și necazurile.

Iar din punctul de vedere al autorităților locale, care o joacă pe „ surda”, „ muta” și „ oarba”, totul e perfect, putem să ne culcăm liniștiți și să ne trezim, dacă ne-om mai trezi. Principalul e să nu-i deranjăm la serviciu.

Cât despre ISU ce să povestim. Unii sunt pompieri adevărați, se luptă cu focul și descarcerează oameni pe orice vreme, oricând, oricum, fără să comenteze. Dar șefii lor, din păcate, doar lucrează la pompieri.

Ne înclinăm cu tot respectul în fața acelor pompieri care salvează vieți ( eroi ai lumii moderne ), dar munca lor este umbrita de cei ce zac în birouri și văd o realitate distorsionată.

Mulțumim Companiei Apa Brașov că ne dă asigurări că toți hidrantii sunt functionali ! Din birou da, sunt functionali ! Pe teren, ce să zicem, e mai greu. Teoria ca teoria, practica în schimb…….. O fi din cauza salariilor uriașe încasate de șefime? Întrebăm și noi, nu dăm cu găleata. Au venit deja cu dezmințiri, cu un pic de dezinformări, cu niște chestiuni scrise din spatele biroului, doar de dragul de a avea o imagina spălată bine, cu apă curată de izvor, de la Brașov. ( link punct de vedere Compania Apa – ).

Pentru că dacă sunt așa siguri pe ei ca totul este funcțional, înseamnă ca nu ar avea nici o teamă ca și alte instituții ale statului să verifice realitatea din teren !

Până în acest moment ISU Brașov nu a formulat un punct de vedere, și nici Primăria Comunei Sânpetru, primarul Arhire a refuzat orice forma de dialog civilizat , pe motivația ca nu stă de vorba cu cei ce nu îl laudă ( LOL ) ! Asta în legătură cu articolul apărut în Informația Brașovului ( link – ).

Și atunci, pe cale de consecință, cu toată elocința din dotare, facem și noi o scurtă interogare. Dacă cei de la Compania Apa, ISU Brașov și Primăria Sânpetru sunt atât de convinși ca toți hidrantii funcționează, atunci ce îi împiedică să ne invite să mergem împreună pe teren, să ne convingem că așa e, să ne strângem mâinile și să stoarcem o lacrimă de bucurie pentru că noi ne-am înșelat și ei au dreptate?

Pentru că atunci, și numai atunci o să vedem cine calomniază și cine se joacă cu viața oamenilor !

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – Facebook/ Compania Apa Brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *