PSD semnalează probleme grave pe tema bugetului propus de Administrația Coliban

În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD, Lucian Pătrașcu suprefectul județului Brașov, a anunțat faptul că consilierii locali PSD nu sunt de acord să voteze bugetul, mărul discordiei fiind cheltuirea celor 2 milioane de lei, sumă primită de la Primăria Brașov în exercițiul bugetar trecut. Cităm,

„ Prin grupul de consilieri locali PSD am cerut Agenției Metropolitane Brașov, mai multe documente cu privire la activitatea și proiectele derulate. A fost cerută și Balanța analitică, însă nu am primit-o nici până la această oră. Nu poți veni să ceri Consiliului Local suma de 2 milioane de lei pe anul 2021, iar consilierii locali să nu știe unde s-au dus acei bani. Am aflat că pentru Bugetul de anul acesta, Agenția Metropolitană a cerut suma de 3 300 000 lei (suma maximă pe care o pot cere de la Primăria Brașov), în consecință, până nu avem documentul solicitat, PSD nu va vota în necunoștință de cauză

Pe de altă parte, PSD nu este de acord cu strategiile primarului Allen Coliban care a transmis în atenția consilierilor locali un draft de buget, iar la câteva ore distanță avea pretenții să aibă și dezbateri pe marginea acestuia.

Alexandra Crivineanu, liderul consilierilor locali PSD a declarat, cităm:

„Am primit din partea primarului Coliban, o schiță a Bugetului, astăzi, undeva în jurul orei 10, cu propunerea de a avea o discuție cu consilierii locali, tot astăzi, la ora 16. Am cerut ca această discuție să aibă loc marți, pentru a avea un răgaz în parcurgerea Bugetului (având în vedere proporția unui astfel de proiect) și pentru a veni cu amendamente pe fiecare capitol. Este inadmisibil să vii cu propunerea de Buget (nici măcar integrală) și să ceri Consiliului Local o discuție în doar câteva ore. Bugetul unui municipiu de talia Brașovului necesită studiu și discuții aplicate, dar nu de la o oră la alta.”

Reamintim faptul că pentru administrația USR a municipiului Brașov a lucrat și posibil mai lucrează personal venit prin transfer în interes de serviciu de la Agenția Metropolitană Brașov.  Persoanele angajate la Agenția Metropolitană pentru a fi transferate către Primăria Brașov, ulterior fie au participat la concursuri pentru ocuparea unui post în cadrul Primăriei Brașov, devenind angajați ai primăriei, fie au fost numite direct pe anumite funcții. Mai mult decât atât, Primăria Brașov a derulat și derulează o serie de studii de fezabilitate prin intermediul acestei agenții.

Prin întârzierea și refuzul de a prezenta consilierilor locali și publicului Balanța Analitică, concluzionăm faptul că Agenția Metropolitană Brașov nu utilizează criteriul transparenței în cheltuirea banului public, devenind un apendice prin care Primăria Brașov administrată de către USR desfășoară anumite activități fără a solicita acordul Consiliului Local Brașov.

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – transilvania365.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *