Când bați cronometrul și te sabotează Federația de față cu toată nația. Cazul schioarei Ania Caill de la Corona Brașov ( partea a II-a )

Pentru cei care n-au citit primul articol, las link-ul aici – )

Acum lucrurile au luat o turnură mai gravă. În sensul că sportiva legitimată la clubul Corona Brașov, prin prisma rezultatelor din ultimele competiții la care a participat, a mai obținut un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. Cităm de pe profilul de Facebook al Aniei Caill – „ Astăzi dimineaţă am aflat că am deschis (obţinut – N.R.) un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. (un loc pentru fete la schi alpin) Locul a fost deschis datorită clasamentul meu mondial”.

Și vine și răspunsul năucitor al birocraților rău intenționați de la Federație. România refuză locul obținut prin muncă de schioarea română.

Conform site-ului gsp.ro, antrenorul schioarei, Ioan Achiriloaie a declarat, cităm – „Azi dimineață, România era următoarea pe listă și avea un loc în plus câștigat prin clasamentul Aniei la Super-G și coborâre. Acum, Federația și COSR au refuzat acel loc. Practic, în loc să trimită trei sportivi la schi alpin, trimit doar doi.

Asta dovedește clar că preferă să piardă un loc decât să o trimită pe Ania la JO. Asta arată că ei n-au vrut să trimită vreodată alt sportiv în detrimentul Aniei că e bine pentru sportivul celălalt. Asta dovedește că ei au făcut orice au putut să nu ajungă Ania la JO.

Comitetul Olimpic, dacă refuză locul la Olimpiadă, pentru o sportivă așa de bună, este sub orice critică. Nu înțeleg cum pot accepta așa ceva, ei, care dau finanțare. Nu vreau să mai aud vreodată de COSR, că ei lucrează pentru binele sportivilor, aici s-a dovedit că nu e adevărat“.

Și ca să vedem cine face și desface prin România, și cum justifică deciziile brutale și lipsite de logică, hai să vedem și poziția Federației Române de Schi-Biathlon de săptămâna trecută, cităm – „ Faptul că sportiva Ania Caill nu a fost inclusă în lotul olimpic se datorează exclusiv trendului descendent, cel mult staţionar, al rezultatelor obţinute la competiţiile importante. Urmare unei intervenţii neinstituţionale regretabile, Ania Caill a participat anul trecut la Campionatele Mondiale, unde s-a clasat ultima la o probă, iar la alta nu a participat, deşi, în cadrul presiunilor făcute, afirma că neparticiparea sa răpeşte şansa României la o medalie! Rezultatele ultimelor sezoane la competiţiile importante arată că sportiva Ania Caill nu are nicio perspectivă de creştere a performanţei, iar faptul că, în România, este singura sportivă legitimată care abordează probele de coborâre nu poate echivala cu autoproclamat.

Pentru că participarea la Jocurile Olimpice presupune un efort financiar din bani publici, considerăm iresponsabilă includerea în lot a unei sportive ale cărei evoluţii submediocre sunt certe, ba mai mult, certificate de rezultatele foarte slabe din ultimele sezoane.

FRSB este responsabilă pentru participarea la competiţiile majore de obiectiv (campionate mondiale, europene şi Jocuri Olimpice), şi nu se poate transforma în agenţie de turism a unor sportivi care nu îşi propun obiective de performanţă, ci doar bifarea unor concursuri”.

Nu-i așa că e mișto în România când deciziile stau la discreția Secretarului General al federației, nenea Gașpar „ Piz mare și greu”?

 

Dan VÂJU

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *