La Sânpetru se face administrație publică ca în „ Las Fierbinți”. Serialul, nu comuna

Faptul că primarul Arhire a cedat nervos, împreună cu tot USR-ul, fiind acuzați pe bună dreptate că sunt „ tufe de Veneția” la capitolul administrație, și că a schimbat viceprimarul USR cu unul de la PNL, este cunoscut. Și internalizat de către oamenii din comună.

Dar că nici noul viceprimar, de la PNL nu-i departe de competențele USR-ului, se vede acum.

Acum când comuna se îneacă sub zăpadă ( da, iarna nu-i ca vara ).

Și iese vijelios vicele pe Facebook și explică de ce se îneacă comuna sub nămeți. Că stai să vezi că au contract cu firmă de deszăpezire numai în situație de avarie, că deși au utilaj, operatorul de pe utilaj nu primește spor de noapte, dar cea mai tare și mai tare, că în situații de urgență „ utilajul este manipulat de către mine și domnul primar Marian Arhire ”.

Adică cum ar veni. primarul și vicele fac permanență dacă ninge noaptea.

Râde primarul Vasile din „ Las Fierbinți ” de se îneacă. Cum naiba, ne întrebăm, se întâmplă, ca în Comuna Sânpetru, comună ce a dat înapoi la Consiliul Județean niște fonduri pentru că nu le-a cheltuit, să nu existe bani de plătit operatorul să curețe străzile noaptea? Mai ales că acum vor să bage câteva zeci bune de mii de lei în Poliția Locală?

Bine, nici cu Coliban nu îmi e rușine, ieri seară era zăpada de o palmă prin cartiere.

Răspunsul e simplu. În Metavers, acolo unde s-au refugiat toți useriști, nu ninge!

Comentariile de la postarea viceprimarului PNL din Sânpetru sunt delicioase.

Le cităm pe cele mai răutăcioase. „ Pai asfaltați și străzile neasfaltate pentru a le putea deszăpezi . Ce scuza patetica , nu e asfalt pe strada , nu intra utilajul . Primarul și vicele sa conducă masina de deszăpezit :

-jalnic

-management defectuos

– LAS FIERBINȚI !!!!!!” sau „ eu l_am văzut pe viceprimar duminica dimineața la ora 8 ,dar se plimba cu lama sus ,probabil ieșise la plimbare”.

„ Ar trebuie sa faceți cu schimbul toți din primărie, asa nu ar mai sta masina deloc. Că oricum primiți leafa degeaba !!!”.

 

Propun ca în următoarea campanie electorală, candidații să dea probă de lucru cu utilajul primăriei. Și la lopată. Și la asfaltări. Și la jocuri pe calculator.

 

Dan VÂJU

# InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

 

Postare a Viceprimarului Andrei Măiereanu

 

„Stimați cetățeni ai comunei Sânpetru,

 

Deszăpezirea și modul în care este gestionat acest subiect este problema cea mai de actualitate cu care atât eu, cât și fiecare dintre dumneavoastră ne confruntăm.

Pentru că îmi place să spun lucrurilor pe nume și pentru că este important să cunoaștem toate aspectele, doresc să vin cu următoarele precizări și informații:

⦁ În momentul de față avem încheiat un contract pentru serviciile de deszăpezire cu o firmă de specialitate, doar pentru situații de avarie, semnat în anul 2020 și prelungit în toamna anului trecut.

⦁ Primăria comunei Sânpetru are în dotare o singură autoutilitară de 3.5 tone dotată cu următoarele accesorii: o lamă pentru deszăpezit şi o sărăriță electrică pentru transportul și imprăștierea materialelor anti-derapante, achiziționată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), la finalul anului trecut.

⦁ Aceasta este exploatată de către un angajat din cadrul compartimentului administrativ, care, pe timp de noapte, până în momentul de față a lucrat „voluntar”, fără să primească spor de noapte.

⦁ În situații de urgență, utilajul este manipulat de către mine și domnul primar Marian Arhire.

⦁ Din mai multe motive, printre care prioritatea, până acum s-a intervenit doar pe drumurile asfaltate.

Prin urmare, având în vedere sitația în care ne aflăm, în calitate de Viceprimar am solicitat să se facă demersuri urgente pentru modificarea contractului existent cu prestatorul de servicii de deszăpezire, astfel încât întervenția acestuia să aibă loc la fiecare ninsoare și de fiecare dată când există pericol de formare a poleiului pe carosabil.

De asemenea, am montat lama de deszăpezire și pe buldoexcavatorul din dotarea primăriei, pentru ca din această seară să se poată interveni și cu acesta.

Andrei Măiereanu,

Viceprimarul comunei Sânpetru”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *