USR revine la profesia de mitingist online !

Au trecut vremurile când cei de la USR organizau mitinguri online și offline, acum au ajuns la putere și nu mai suportă când cineva deschide gura împotriva lor. Cultul personalității de tip Neo Dictatorial a căpătat dimensiuni ce greu pot fi descrise în cuvinte. Dacă cineva se uita la discursul primarilor USR și înțelege ceva din tot ce scot ei pe gură în live-urile lor, cu siguranță observă că numai primarul USR este cel „ mai” filantrop, cel mai deștept, cel mai strateg, cel mai bun la deszăpezit etc . Oricum promovările în USR au la bază criterii precum scuipatul public, zbieratul cât mai tare și miștocăreala la adresa altor primari.

Campaniile „ să facem bine” demarate de USR încă de la înființare ascund mereu un lucru : „ drumul spre iad e pavat mereu de bune intenții “.

La Sânpetru, primarul USR se laudă cu faptul că el conduce autoutilitara de deszapezire pe timp de noapte. Presa a criticat anumite aspecte de legalitate și de moralitate privind aceste fapte. În realitate , primarul USR a stat mereu în dreapta și a făcut cu mânuța lui cea mică de jucător de Counter Strike semne la oameni în spatele unei campanii mascate „ de binele ce îl dorește el comunei”. Și patriei, aș adăuga.

Păi dacă USR și ai lui vajnici luptători hashtag doreau binele comunei, puneau mâna și schimbau măcar indicatoarele rutiere deteriorate din comună. Sau puneau mâna și trasau niște treceri de pietoni. Măcar atât puteau sa facă și ei într-un an și ceva de când sunt la putere prin comună.

Dar e mai simplu ca primarul să își facă selfie cu mașina de deszăpezit și să se laude că el a făcut deszăpezirea de pe scaunul din dreapta, pe timp de noapte . Pentru că nu e nimeni in univers mai bun la acțiuni caritabile decât primarul USR.

Oricum ar fi, cei de la USR au recunoscut de foarte multe ori că nu știu administrație publică și că nu știu nici măcar să scrie un proiect de hotărâre de consiliu local.

Răspunsurile invariabile ale celor ce se consideră cei mai deștepți oameni de pe planetă sunt “nu știu, nu cunosc, am o ședință urgentă, nu vreau sa răspund la întrebări “. Adică fix ale celor promovați pe criterii de scuipat, urlat, denigrat !

Mă întreb dacă nu cumva ocupantul locului din dreapta a autoutilitarei nu are altceva mai bun de făcut decât să asiste la deszăpezire? Pe care oricum o poate controla în maxim 30 de minute. Sau asta e prioritatea „ 0 ” a comunei? Mă gândesc că ar fi mai util ca în timpul pierdut dând din mânuță la trecători să-l aloce studiului. „ Codul Administrativ” ar fi o sugestie de studiu chiar matură. Sau însușirea unei noi deprinderi, ca de exemplu consultarea zilnică a mapei profesionale.

Ori, de câte ori presa se „ ia” de administrația USR, mitingiștii online sunt la datorie. Prind cheagul validării sociale doar în scris pe Facebook. Dar activismul de Facebook nu se potrivește cu socoteala din primărie. Subtilitățile lingvistice traduse prin „ huo, lăsați-ne primarul în pace” nu țin loc de legi locale. Și strategiile concepute fără consultare la „ firul ierbii” se cam termină în fân, nu în lucruri pozitive pentru cetățeni. Oricât de bine intenționat ai fi, lipsa de interes în decodarea realității, precum și placa Neo Dictatorială cu „ așa vreau eu” pusă pe post de refren, rezultă în …. nimic pozitiv.

Buzatu Dumitru Adrian

#InformatiaBrasovului

informatiabrasovului.ro

Foto – executive.franchisebusiness.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *